Arama sonuçlarınız

1. cculsuzz

Tarihimizin İlginç Yönleri

Ynt: Tarihimizin İlginç Yönleri "türk milleti çalışkandır. türk milleti zekidir. çünkü türk milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. ve çünkü, türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir." Doğrusu...

2. cculsuzz

Ynt: Tarihimizin İlginç Yönleri Pisa (İtalya) doğumlu Galile, müzik ve matematik ile uğraşan bir babanın oğlu, soylu ama yoksul bir ailenin üyesiydi. Kepler ile zamandaştır. Yetişmesi skolastik (ya da Aristocu) gelenek içindeki eğitim ile olmuştur. Ancak düşüncelerinde bağımsız, sözünü...
  3. cculsuzz

Ynt: Tarihimizin İlginç Yönleri Pensilvanya Üniversitesinden Ted Abel ve ekibinin fareler üzerinde yaptığı araştırma, uykudan mahrum kalmanın beynin hafıza ve öğrenmede rol oynayan bölümündeki önemli bir yolu etkilediğini gösterdi. Uykusuz bırakılan farelerde PDE4 enziminin yüksek, öğrenme...

4. cculsuzz

Ynt: Tarihimizin İlginç Yönleri Çalışkan arkadaşlarımızın olması ne güzel :)
  5. cculsuzz

Sigarayı Bırakmak İstemiyorum Baskı Kurmayın Diyenler Kaç Kişi

Ynt: Sigarayı Bırakmak İstemiyorum Baskı Kurmayın Diyenler Kaç Kişi ;D sigara içenler kardeşliği ;D

6. cculsuzz

Sigarayı Bırakmak İstemiyorum Baskı Kurmayın Diyenler Kaç Kişi

Ynt: Sigarayı Bırakmak İstemiyorum Baskı Kurmayın Diyenler Kaç Kişi Baskıcı guruplar dinleyin.Sigarayı bırakmak hiç sorun değil benim için.Her akşam bırakırım.Ancak ertesi gün günün ilk ışıkları ile birlikte haberler gelir yurdun her yerinden. Fastfood öldürüyor hızlı zayıflama öldürüyor eksoz...

7. cculsuzz

Arıyorum

Ynt: Arıyorum Bu şiirin yazarı" Yusuf Yanç" tır.Ankara ders aletleri yapım merkezi müdürü olan ve türkçe üzerine yazdığı bir şiirle türk dil kurumu tarafından ödüllendirilen bir şairdir.Hala müdürmüdür bilmem.Size bir şiirini daha yazıyorum. İstiyorum Ben gelinciklerimi, papatyalarımı...
  8. cculsuzz

Tarihi Objektif Olarak Değerlendirebilmek

Ynt: Tarihi Objektif Olarak Değerlendirebilmek Hayatın bu yanını seviyorum işte.bütün insanların düşünceleri aynı olsaydı,tatsız tuzsuz olurdu.Her zaman ortak bir paydada buluşamayız belki ama farklı düşünen insanları var olması,gelecek nesiller için bir referans ve sıçrama noktası olur.Bilimde...
  9. cculsuzz

Ynt: Tarihi Objektif Olarak Değerlendirebilmek Tarihçi,dini,örfi,ahlaki,etnik kimliklerini tamamen ortadan kaldırsa ve bunları dikkate almasa bile (bu neredeyse imkansızdır),biyolojik ve psikolojik etkileri ortadan kaldıramaz.çölde yaşayan bir tarihçi ile,izlandada yaşayan tarihçi,ovada...

10. cculsuzz

Ynt: Tarihi Objektif Olarak Değerlendirebilmek İyi akşamlar.Sanırım önce bir konuya açıklık getirmeliyiz.Yukarıda bahsettiğimiz konu,buzdağının görünen kısmıdır.Buzdağının altında ise daha büyük bir sorun vardır.Sosyologlar, Agust comte den beri şu sorunun cevabını aramışlardır."İnsanı...

11. cculsuzz

Ynt: Tarihimizin İlginç Yönleri Beyefendi; "Filmi yapılacak bir tarihi olay, keşke bu olayın filmi yapılsa.." bu cümleyi ,1912 yılı hikayesi için bir harbiyeli nasıl kullanır. Demek bu hikayeye inandınızki kullandınız.Bu hikayenin içinde (gerçekten iki insanın küçük bir çatışma yaşaması...
  12. cculsuzz

Ynt: Tarihimizin İlginç Yönleri selam.. Ağır bir yazı kaleme almışsınız.Burası için uygun olmadığını düşündüğümden özelinize yazdım cevabımı.Ancak burası içinde söylemek istediğim bir şey var.Yukarıda bahsettiğim düşüncelerime bir ek yapmak istiyorum.Tarihi ne kadar çarpıtırsanız,işin...

13. cculsuzz

Ynt: Tarihi Objektif Olarak Değerlendirebilmek Beyefendi doğru mutlak değildir,gerçek sadece nicel olarak gözlemlediklerimizdir,hakikat işin özüdür.Hakikat ise insanlarda ziyade anlam bakımından Tanrısaldır.Şimdi farklı bir örnek vereyim anlaşılır olması bakımından.Batı toplumunda dinsel ve...
  14. cculsuzz

Aynı Tengri’nin Çocukları

Ynt: Aynı Tengri’nin Çocukları Umarım yakın zamanlarda Bolu ya uğrama şansım olur.saygılarımlar
  15. cculsuzz

Ynt: Tarihimizin İlginç Yönleri Aslında iki osmanlı askerinin Avustralyaya savaş açması hikayesini yorum yazıp yazmamakta epey tereddüt geçirdim.İnternete girince bu konuyuda aratayım dedim ve tam bir milyon sonuç çıktı karşıma.Ve sanırım hepsi birbirinden kopyalanmış .Aslında hikayenin aslını...

16. cculsuzz

11 Temmuz 1995 - Srebrenitza (Srebrenica) Katliamı

Ynt: 11 Temmuz 1995 - Srebrenitza (Srebrenica) Katliamı Mutlak adalet varmıdır?Sanmıyorum.Tarihin hiç bir dönemindede olmamıştır kanımca.Eger adalet istiyorsanız kendinize, kanunları siz yazacaksınız.Acınızı demiyorum,acımızı sizinle paylaşıyorum.Sırpların ise kazandığı sadece prus zaferidir o...
  17. cculsuzz

''Işığı Yanan Evler ''

Ynt: ''Işığı Yanan Evler '' O cümle tam olarak şöyledir. Her nekadar Yaşar Kemal in romanında bahsedilirsede aslına bakarsanız bir halk söylencesidir.Zamanın behrinde doğuda at ticareti yapılmaktadır ve insanlar kaliteli at almak için bu yöreye gelmektedirler. Vatandaşın biri uzun bir aradan...
  18. cculsuzz

Vurun Türkçe'ye

Ynt: Vurun Türkçe'ye Fizikçi Oktay sinanoğlu nun bu konuda yazdıklarını okumak insanı dehşete düşürür.

19. cculsuzz

Ynt: Tarihi Objektif Olarak Değerlendirebilmek İngiliz eski başbakanı winston churchill lin güzel bir sözü vardır aslında. " Geçmişte ne kadar geriye bakıyorsanız, o kadar ileriyi görürsünüz" der.Bu kısmen doğrudur.Tek fark herkesin aynı geçmişe nasıl baktıgıdır :) saygılarımla
  20. cculsuzz

Ynt: Tarihi Objektif Olarak Değerlendirebilmek Tarihte hiç bir tarihçi objektif olamamıştır.Geçmişe dönüp 74 kıbrıs harekatını bizim tarihçiler barış harekatı,yunanlılar işgal hareketi diyeceklerdir.Tarih bir subjektif yorumlamadır.Özellikle fernand brudel in gündeme getirdiği ekol, belki...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri