Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dün biraz hava almak amacıyla öğle vakitleri yüksek bir yaylaya çıktık. Amacımız iftarımızı yapıp dönmekti, öyle de yaptık... Oldukça yağmurlu bir hafta geçiriyoruz dün de öyleydi. Zaman zaman güneş açsa da hem sağanak hem de ince ince süzülen yağmur geçişleri yaşadık... Bu esnada karavanımızı...
Çok bilgi sahibi değilim kanunlar hakkında yalnız ben %5 diye biliyorum o oranı. Dünyanın en iyi karavanı bizimkisi. Bütçemiz dahilinde karar verebilmistik daha yeni zaten inşallah uzun dönemde memnun kalırız :)
O zaman sizinle aynı durumda sayılırız
Ben ve eşim de aşağı yukarı sizinle aynı düşüncelerle kısa süre önce 3 kişilik klasik midi aldık. 650 kg çıkışlı. Su an güneş enerji sistemi ve ekstra olarak bir tente ile - 15 20 litre kadar su dahil- 780 kg geldi haberiniz olsun. MİDİnin yeni modeli 700...
@omnitemporal evet bizimki eski midi. Dogrudan eski MİDİ ölçülerinde ranza olmasını pek istemezdim. Şu an 185 e 195 yatak ölçüsü var bizim MİDİnin. ranza koyulursa ki bir arkadaş sanırsam başka bir konuda planı paylaşmıştı, yemek masasından dönüşen yatak ölçüsü 120-195, ranza ölçüsü de 180-65...
Bugün karavanımızı(güney midi) tarttırdık. 2 adet 170-190 w güneş paneli, 2 adet 100 amper akü, bir inverter, bir kontrol paneli, 20-25 litre civarı su, yarım küçük tüp, tente, kaplin kilidi, 2 adet kupa, bir adet orta boy bıçak ile 780 kg geldi.
Hakan abi de gayet temiz çalışmış. Karavan bağlantıları da sağlam ve düzgün görünüyor. Girişler özenle kapatılmış gibi yağmur suyu falan alır mı ilerde göreceğiz.
Herkese iyi akşamlar. Bir güney midimiz var. Önceki mesajlardan aşina olanlar vardır. Sizlerden karavanda elektrik ihtiyacını güneş panellerinden karşılamakla ilgili tavsiye almak isterim. Sistemi bir araya getirmeden önceki tavsiyeler için biraz geç kaldım sanırsam çok da araştırmadan Ender...
Sistemi bir araya getirmeden önceki tavsiyeler için biraz geç kaldım sanırsam çok da araştırmadan bir iki kişiye güvenerek bir sistem kurmuş olduk... Bu sistemde 2 adet 170 ya da 190 watt monokristal güneş paneli mevcut. 2 adet 100 ah vigor marka lead acid akü, savior marka 1200 watt modifiye...
Merhaba. Ben de midi 3 kişilik olanı yeni aldım sayılır. Sipariş esnasında Ender abi 2 ranzalı ve iki kişilik yatak olabilen yemek masasina sahip yeni bir midi yapacağını belirtmişti. Ancak ayrintilari, planlamayı bilmiyorum.