Arama sonuçlarınız

1. rkn

Uyurgezer (çekme Karavan) Ile 2016 Yılı Özeti

Yemeklerin fotograflarını eklemeyiniz, bizde iştahlanıyoruz..

2. rkn

Valla kanyonuna gitmeye niyetim var , dicektim ama mesajı kısa kesmiştim.Mustafa bey çoktaaaan gitmiş. Maşallah. Sizi takip etmekte zorlancaz. Neyse diğer yerleri aklımdan bile geçirmiyeyim. Zira düşündüğüm gezileri yapıyor gibisiniz. :)
  3. rkn

Merhaba Mustafa bey. İsmim Erkan Kastamonu'luyum. Hersene memlekete gideriz. Birkaç sene önce Ilgaz Kırkpınar yaylası goo. maps ta haritalarda görmüş ve merak etmiştim. Binek araç dağlarda yanlız gezmek cazip gelmiyor insana. Ama yinede ikna ettim ailemi ve İstanbuldan çıktım yola. Ilgaz ilçe...

4. rkn

2007 Jimny Direksiyon Titreme Sorunu

Sorun olmayan yerleri çıkarın, kalan soruna yaklaşırsınız. lastik, jant, disk, şaft, aks, ... sorun yoksa, sonradan eklenen kit ve donanımlar kalır. kolaydan zora doğru, yada ucuzdan pahalıya, bakmak lazım.
  5. rkn

Lastik askıda dönerken tabanının üst tarafını izleyin, taban yüzeyi düzgünmü, inip çıkma, sağ sola yalpa 2mm bile varsa sorunlu lastiktir, bu arıza zannederim tel kırığı olarak adlandırılıyor. Sert çukura düşmeler ve kaldırım kenarları buna sebep olabiliyor.

6. rkn

Santa Fe 2.0. Crdi & 2.0.tci Farkı

7. rkn

Ayrıca şunu eklemyi unutmuşum, Lastik tabanında bozuklukta titreşim yapar, o lastik balans tutmaz, tutsa yine bozulur. Arkaları öne alıp deneyebilirsiniz. Ayrıca tekerlek bilyası bozuksa uğultu yapar, ama titreşim yaptığını duymadım.
  8. rkn

Veteriner Hekim Için Vitara 5k Uygun Mudur? Yakıtı Tüketimi? Kronik Sorunları?

Çok yol yapıyorsanız turbodizel yeni model bakmanızı tavsiye ederim. km si çok araçlar uzun süre masrafsız olmaz. Genelde Büyük masraf çıkarmazlar lakin zamanla mekanik aksamdan gelen sesler artar konforu bozar. Çok iyi bakımlı araç ise km fazla önemli değil, alınabilir, onu da bulmak çok zor...
  9. rkn

Actyon Sport Vergi

Mrb. 4x2 ler genelde kamyonet geçmektedir, kasko bedelinin %5 geçme vergi indirimi ticaride olmuyor, 4x4 otomobil ruhsatlı ise oluyor. Modeli yeni araçlarda komyonet vergisi , eski araçlarda otomobil vergisi avantajlı.

10. rkn

Mrb. Fren diskinde sorun olduğu, frene basıldığında titreme ile belli oluyor. Yani 70 le giderken frene basılmadığı halde titreme olmaz genelde. Geriye alt mekanik aksam kalıyor, Rot balans ustalarına danışmak gerek, Jant, lastik, Aks, Şaft, diferansiyel vs. kontrolden geçmeli. Hepsi sağlamsa ...

11. rkn

Terios Otomatik Şanzıman

Mrb. Soruyu yeni gördüm. Araçların el kitabında geçebileceği su debisi yazar. Mantık olarak araç alt tabanını geçmemek gerek. Şanzımandan şaft bağlantı keçelerinden veya şanzıman soğutma aparatı olabilir ve oralardan girebilir. Normalde girmemesi gerek. Mesela motor yıkansa elektrik...
  12. rkn

2001 Rav4 Diferansiyel Yapısı

Geç olmuş ama bildiğim kadarıyla 40 yada 60 km hızdan sonra otomatik olarak 4x4 devden çıkıp 4x2 olarak gidiyor.

13. rkn

Coğrafyada Kible Istanbul

Yürekten kutlarım, çok güzel yazılmış.
  14. rkn

Grand Vitara 1.9 Ddis Egr

Ynt: Grand Vitara 1.9 Ddis Egr Abdullah beye bende paylaşım için teşekkür ederim. Konuyu merakla takip ediyordum.
  15. rkn

Sınırlı Kaydırmalı Diferansiyel (lsd ) Yağı Bulamayanlara

Bu sitede epeyce bu yağı soranların mesajlarını okuyunca kimse fazla aramasın diye buraya yazayım dedim. Arkadaşlar Sınırlı Kaydırmalı Diferansiyel (LSD) yağı pek bulunmuyor, veya internette arayanlar litresini 100-150 TL gibi rakamlara bulabiliyorlar. Eski aracım parner ve araçta lsd...

16. rkn

LSD Deneyimi Olanlar Buraya

Ynt: Lsd Deneyimi Olanlar Buraya Araç hangi donanıma sahip ona göre hareket ederiz , yani videodaki donanımlı araçlarda askıda kalmayacak şekilde ilerlemek veya akıcı ilerleyebiliyorsak girebiliriz.
  17. rkn

Ynt: Lsd Deneyimi Olanlar Buraya Torsenler tamamen mekanik diye biliyorum. üstteki mesajımda örnek video var. Bence harika. % 100 Kilide çokda gerek yok bence, extrem off-road da gerektir ama o ayrı.
  18. rkn

Ynt: Lsd Deneyimi Olanlar Buraya Kullanım amacına göre değişir. Bence binek araçlarada yada benim araca torsen lsd tip takılı olmasını isterdim. Mühendislik açısından belki üzerindeki plakalı tip lsd seçilmiş. Mesela ön tekerin biri askıda kalsa ve sağ sol dönüşlü ilerlemek zorundaysanız bu...

19. rkn

Ynt: Lsd Deneyimi Olanlar Buraya ,
  20. rkn

Ynt: Lsd Deneyimi Olanlar Buraya Yanlışsa düzeltilsin, bildiğim kadarıyla iki çeşit lsd diferansiyel var. Torsen marka veya tip ve standart tip. Torsen de bir miktar tur farkı olsada diğeri azda olsa mutlaka dönüyor, yani askıdaki teker boşa dönerken yere temas eden diğer teker az da olsa dönüp...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri