Arama sonuçlarınız

1. Z

Yeni Bir Proje

Rektifiye yapılacaksa zaten 300 bine gelmiştir o araç ve sanırım Emre bey aracı uygun fiyatlı ve çok yol yapmış bir araç olarak alıp kendisi rektifiye ettirmek istiyor. Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. Rektifiyeci diye yazan tamirhaneler falan var napar kimlere hizmet verirler hiç...

2. Z

15 Ki̇şi̇li̇k Spri̇nter Mi̇ni̇büsü Karavana Çevi̇rme

İsmail Bey, projenizde bir gelişme var mıdır?
  3. Z

Composting Toilets - Çift Bölmeli Tuvaletler

Kompost tuvalet için yapılan tasarımlar üzerine inceleme yaparken aklıma daha basit bir çözüm geldi. Genellikle kompost tuvalet tasarımlarında dışkı haznesi içinde katılaşma için talaş, turba yosunu gibi materyaller kullanılıyor ve katılaşma havalandırma ile beraber koku oluşumunu engelliyor...

4. Z

Camper Hakkında (tavan Yükseltme)

İlki için tip onay belgesi gerekecek bunu yapmışken karavana da çevirebilirsiniz sigorta bedelleri eskisi kadar fazla değil
  5. Z

Bunu modifiye edecek bir kompost tuvalet ülkemizde sayılmadığı için herşeyi sıfırdan deneme yaparak gitmek lazım. Buraya kadarki fikirlerden anladığım kadarıyla iki ayrı hazne içinde yönlendirme yapacak kollu bir sisteme ihtiyaç var. Normalde marin tuvaletlerde yada portipotti tipi tuvaletlerde...

6. Z

Ben gri su bölümüne idrarı göndermeyi doğru bulmuyorum taharet suyunu hiç doğru bulmuyorum, gri su içine giden idrar tesisat içinde koku yaratabilir, idrarda mikroorganizma yoktur ama mikroorganizmalar su tankı içinde de cogalabilir ve oraya dışkı karışması ve idrar ile cogalabilecegi ortam...

7. Z

Haklı olabilirsiniz İlker bey şu anda farazi konuşuyoruz ısıtma ihtiyacı var ama ne kadar olmalı belirsiz ben sadece taharet için çözüm üretebiliriz demek istemiştim. Sürekli çalışan bir fan olacağı için zaten dışarı doğru sürekli bir çekim var bu buharlaşmayı da hızlandıracaktır muhtemelen.
  8. Z

Evet bir ısıtma varmış bende okumuştum ama bu ısıtma bizim taharet suyunun buharlaştırılması konusunda yeterli olmaz gibi geliyor, tahminim, bu ısıtma özellikle soğuk havalarda kompost için gerekli ısıyı yakalamak için gereklidir.
  9. Z

Evet idrar için buharlaştırma, dışkı ve dışkı ile beraber taharet suyunun bulunduğu ortamın sıcak tutulması ve buharlaştırıp katılaştırma için güneş panellerinde ısıtılan suyu kullanmış olacağız. Bu tabi bakteriyel faaliyetleri de hızlandıracağı için kompostlaşma süresi ve dışkının beklemeden...

10. Z

Bu konuyu okuyunca aklımdan geçen şey bu işi biz bizim kültürümüze nasıl adapte ederiz oldu. Bu şekilde bir hazneye alınan dışkı ve ayrı bir hazneye alınan idrar ve taharet suları için tavana giden boru içinden geçen daha ince iki bakır boru vasıtasıyla çatıda ısıtılmış sıcak suyu devri daim ile...

11. Z

Sayın Firukk bence insan dışkısının gübre olarak kullanılmaması konusu selülozu sindirememekten çok kontaminasyonla alakalı selüloz bağırsaklarda daha uzun süre kalırsa geviş getirenlerde olduğu gibi bakterilerin sindirimine maruz kalacaktır bu işi kompozit tuvalet kullanarak bağırsaklarda...
  12. Z

Mercedes Sprinter 213 Cdi Ambulansın Korsan Karavana Dönüşümü

Mutfağın arkada oluşunu beğendim bana banyo ve mutfağı bu şekilde konumlandirmak daha doğru geliyor yer işgali olmaması açısından

13. Z

Merhaba Arkadaşlar

Merhaba stiryaki bende forumda yeniyim ama sorunu anladığımı düşünerek yanıtlamak istiyorum. Box Van diye kast ettigin şey aslında kapalı kasa kamyon. Kamyonu karavana dönüştürmek için bir engel görünmüyor, mühendisten proje çıkarıp onay alınarak yapılabilir. Ama bu araçlar 3500 kg üzeri taşıma...
  14. Z

İyi yolculuklar dilerim, hayırlı olsun. Buzdolabının arkası kapandığı için acaba ısı sorunu olur mu bir hava deliği yok anladığım kadarıyla.
  15. Z

İyi yolculuklar dilerim, hayırlı olsun. Buzdolabının arkası kapandığı için acaba ısı sorunu olur mu bir hava deliği yok anladığım kadarıyla.

16. Z

Karavan Planları

Kafamdakine yakın bir plan buldum, kapı tarafındaki dikine kayarak yatak olan ve bacak kısmındaki parça ileri doğru açılan yatak olan eski tekli televizyon koltukları gibi görünüyor, yandaki koltukda aradaki boşluğu dolduracak şekilde açılan bir çekyata benziyor.
  17. Z

Karavan Planları

Merhaba, Foruma yeni üye oldum, motokaravan konusundaki çalışmaları uzun uzun okuyup incelendikten sonra bende üye olmak istedim. Buraya yazmak ve sormak istediğim soru; gördüğüm kadarıyla genellikle karavanlar tasarım olarak yatak bölümü arkada olup önde de yatağa dönüştürülen yemek masası...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri