Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Rica ederim hocam. Akıllı sistemi labobinx den cihazı aldım kendi tabletimle kullanıyorum. Küçük bir cihazı var. Bağlantıları oraya yaptığınızda sistemi aç kapa olarak yönetebiliyorsunuz hocam. Uygulamada kurulumuda basit. Fotoğrafta altta görünen XRoute yazan cihaz.
Ön soldan kazası var hocam.
Geçen ay lastikleri yenilediğim zaman rot balansa soktum. Lastikler düz basıyordu. Bugün yükseltme için ön amortisör üstüne parça taktıktan sonra lastikler yere çapraz basmaya başladı. Yarın tekrar rot ayarı yaptıracağım ama araçta yükselme olmadı.
Ön tekerlerde tam...
Merhaba arkadaşlar. Crafter karavanımda yükseltme işlemi için arkaya 2 adet havalı körük taktım ve istediğim yüksekliğe ulaştım fakat ön tekerler içinde 3 cm yükseltme yapmak için polonyada yükseltme kiti alıp montajını yaptım ama ön kısım yükseltme kiti öncesi ve sonrası yükseklik aynı seviyede...
Evet çok ama kışın dağlardayken 10-15 gün aşağı inmeden elektrik ihtiyacımı karşılasın istiyorum. Malum kış ayında dağlarda güneş görmek çok zor. Şarj olayı neredeyse hiç olmayacak. Bunun yanında kamera , telsiz ve çığ ekipmanlarında hergün şarj ihtiyacı olacak. Çocuğumda olduğu için akşamlarıda...
Hocam sorunu çözdüm. Sorun jel akülerde çıktı. 2 güne sıfırlanan jel aküler yerine megacellden 3 adet 220 i amper lifepo4 akü aldım. Şuan 2. Günün sonundayım ve aküler 94% de. Bu sırada ekstra olarak 1 saat klima, 2 saat tv de çalıştırdım. Şuan artık sorun görünmüyor sistemde.
Multimetrem var. Tüm kablo uclarıyla araç gövdesine şase yapan var mı diye kontrol edicem önce. Birde ben yaşam aküsünün negatif uçunu araç gövdesine bağlamadım. DC-DC şarj kullanıyorum diye. Sorun olur mu?
Yarın tüm günümü karavan için ayıracağım. İlk önce kaçak var mı onu kontrol etmek istiyorum. Sebebi ise geçen dışardan aracı 220 kablo bağlayınca aracın dışına elektrik vermiş. Arkadaş beni çarptı dedi ama ben değdiğimde birşey yoktu. 12v ve 220 tesisatı tekrar kontrol edeceğim ama kaçak olup...
220 şarj ile 12,6 dan başlayıp zamanla 14,1 e kadar çıkıyor. Orada sabit kalıyor. 220 den çıkartınca güneş paneliylede 14,1 e çıkıyor. Şarjı kesilince 12,8 e düşüyor yavaş yavaşta 11 lere geliyor ama 11,9 a düşmesi 2. Gün oluyor.
İnverter alpex 1500watt tam sinüs kullanıyorum hocam. Ama herhangi bir cihaz bağlı değil. Sadece tablet oluyor şarjda.
Aküleride ocak ayında almıştım sıfır olarak. Soytürk markası. 200 amper 12v
Merhaba arkadaşlar. Karavanımı uzun süreli test etmeye başladım. aracımın aküsü 3. günde 11,3 lere düştü. 3 adet 200 amperlik jel aküm var. Bu test gününde 3 sistem thetfors buzdolabım gazda çalışıyor sadece ekran kısmı 12v ile enerji harcıyor ve buz dolabı havalandırma fanı minimum seviyede...
Merhaba arkadaşlar. Forumda aradığım ama bulamadığım konulardan birisi. Motorlaravanım için lastik alacağım ama kararsız kaldım. BF Goodrich KO2 hakkında ıslak zeminde fren tutmamasından bahsediliyor. Goodyear wrangler içinde 4 mevsim yada kış lastik stok sorunu olması gibi kafamda hangi lastik...
Google ile araştırırken araç etiketindeki ağırlık birimlerinin açıklamasını gördüm. Kendi aracımın etiketini çektim ve kg birimleri karşılığında şöyle yazıyor. Aşağıda görsel örnek. Benim aracın etiketide diğer görselde.
Buna göre azami yük ağırlığı ile kantar ağırlığı çok farklı değerler.
TSE ve muayene sırasında aracı kantara sokmadılar hocam. TSE de evrak vs işler sahil 1 saatlik kontrol yaptılar. Sonra sisteme onay düşecek dediler. 2. Yada 3. Günde Muayeneye gidebilirsin dediler. Muayenemi yaptırdım yeni ruhsatımı aldım. Ağırlık ile ilgili hiçbir işlem yapılmadı.
Hatta Karavan...
Merhaba arkadaşlar. Vw crafter aracımı karavana dönüştürdüm tse, muayene vs tüm işlemleri yaptım ama ağırlığı ruhsatta yazandan daha yüksek çıktı. Crafter uzun şase ve temel ihtiyaçlar haricinde arka bagaj ve tavan kliması ekli araçta. Boşken 3800-3900 kg ağırlığında. Ruhsatta yazan değeri...
bende klavuza baktım çift havalandırma istiyor. Şuanki havalandırma menfezim kış için kapağıda mevcut. Şuan bu şekilde kullanayım o zaman. Sorun yaşarsam 2. Menfezide açarım artık. Dediğiniz gibi kış ağırlıklı kullanacağım için pek sorunda yaşamayabilirim.
Lpg kokusu hocam. Dün lpg montajı yapan yere gittim tekrar. Truma duocontrol vardı araçta. Kendi üzerinden çıkan yüzük sıkmıyormuş boruyu. Parça değiştirince sorun düzeldi. Basınç düşüklüğünden dolayı buzdolabı sürekli sönüyor olabilir dediler. Şuan lpg kaçağı yok ve buzdolabı güzel soğutuyor...