Arama sonuçlarınız

1. Akdeniz45

Karavan Dönüsümü

Almanya’dan getireceğiniz aracın Türkiye’de dönüṣüm iṣleri yapıldıktan sonra Almanya’da TÜV’den geçmesi lazım. Aracın karavan ruhsatı alabilmesi için Almanya’da sadece TÜV’ün onayı gerekir. Bunları biliyorsunuzdur. Hiç iṣe baṣlamadan konuyu Almanya’da TÜV’le konuṣmanızda fayda var. TÜV görevi...

2. Akdeniz45

Evi̇mi̇z Yanimizda Dünya Önümüzde 2023 Gezi̇ Planimiz

Çok güzel arṣivlemiṣsiniz. Böylece gezilerinizi hep cebinizde/telefonda taṣıyorsunuz. Istediğiniz zaman gezi hatıralarına göz atmanız mümkün. Böylece yıllar sonra bile gezi hatıraları hep güncel kalıyor. Google Maps kartını forumda paylaṣmak mümkün. Fakat Google’deki resimleri sadece Google...
  3. Akdeniz45

Evi̇mi̇z Yanimizda Dünya Önümüzde 2023 Gezi̇ Planimiz

Böyle bir geziyi gerçekleṣtirmek büyük bir baṣarı. Tebrikler. Anıları okurken haritadan bulunduğunuz yeri görebilmek çok güzel. Merakla devamını bekliyorum. Gezi anılarımı ṣimdiye kadar Google Maps kartında topladım. Bu anıları telefonla izleyebilmeyi Google zorlaṣtırdı (bende android telefon...

4. Akdeniz45

İkiyüzlü Motokaravan

Aracınızı bir karavan nasılsa öyle yapmanızı tavsiye ederim. Önemli olan aracın karavana benzemesi veya benzememesi değil bence. Önemli olan çevreye saygılı olarak karavanı kullanmak. Tentenin önemli bir faydası yağmurlu havada karavandan inip ıslanmadan tentenin altına gidebilmek. Tente sol...
  5. Akdeniz45

Yugun 2023, Güçlü Kampervan Ile Uzun Soluklu Maceralar...

Benzer bir aracı 14 yıl kullandım. Mazot yetiṣtirmezsiniz. Bugünkü mazot fiyatlarında hiç tavsiye etmem.

6. Akdeniz45

Gezenbilir Üyeleri Karavanist Fuarında Buluşuyor!

Münih’teki fuarı 4-5 defa gezdim. Fuarda güzel bir atmosfer oluyor ve hiç aklımıza gelmeyen yenilikleri görebiliyoruz. Bence her karavancının en az bir defa bir fuarı gezmesi gerekir. Geçen yıl olan fuarı Alman Karavan Forumunda duyurmuṣtum. Bir kaç hafta önceden tekrar orada duyurabilirim...

7. Akdeniz45

Bu Kazada Motokaravancının Suçu Neydi?

Bu videoda bir motokaravanın kazadan sonraki durumunu gösteriyor. Felaket! Bir TIR duran motokaravana arkadan çarpmıṣ. Karavanı kullanan kazada hayatını kaybetmiṣ, eṣi ağır yaralı hastaneye kaldırılmıṣ. Hallo Niedersachsen: Tödlicher Unfall auf A1: Lkw fährt auf Wohnmobil auf | ARD Mediathek
  8. Akdeniz45

Haklısınız. Sizin yaptığınız karavanın, terasın ve terasta olanların ağırlığını taṣıyabilmesi sandviç yapı ile mümkün olmaz sanırım. Avrupa’da üretimi etkileyen önemli faktorlar arasında iklim, emisyon değerlerini düṣürmek, çekme karavanlar genellikle kampingte kalacak düṣüncesi var...
  9. Akdeniz45

Çekici araç 3.5 tonun altında ise çekme karavan için ayrıca otoban ücreti hesaplanmıyor. Alp tünellerinde ve geçitlerde durum farklı olabilir. Bu linkte Avrupa‘daki durum açıklanıyor. Italya gibi ücret giṣelerde ödeniyorsa yanlıṣ yapacak bir durum yok. Giṣede gereken ücreti istiyorlar. Maut &...

10. Akdeniz45

Avrupa Birliğinde araçlar 3.500 kiloyu geçince neler oluyor? 1. 3,5 tona kadar olan motokaravanlar genellikle otomobil kabul edilir. 3,5 tonu geçince azami sürat 100 km olur. 2. Bir çok Avrupa ülkesinde otoban ücretleri artar. 3. Bazı Avrupa ülkelerinde (Avusturya, Slovenya) 3,5 tonu geçen...

11. Akdeniz45

Neden Sandviç yapı tercih ediliyor? Google cevabı ve tercümesi: aus Aluminium und unterschiedlichen hochwertigen Kunststoff- und Glasfaserschichten zur Verstärkung des Caravans machen ihn robuster, witterungsbeständiger und damit bedeutend langlebiger. Google tercümesi: "Karavanı güçlendirmek...
  12. Akdeniz45

Bu Ne ?

Yıllardır aynı anda iki karavan dünyasında yaṣıyorum. Türkiye’dekinden daha iyi tanıdığım Alman karavan dünyasından kısaca bahsedeyim. Almanya’da siyasi ve ekonomik düzeyde çok etkili bir kuruluṣ var. CIVD adındaki bu kuruluṣun üyeleri: Almanya Karavan Üreticileri: Deutsche Hersteller Avrupa...

13. Akdeniz45

Bu Ne ?

Moderatör olarak beni sevindiren tek imtiyazım yazım hatalarımı aylarca sonra da düzeltebiliyorum.:smiley: Diğer sorulara admin cevap verebilir.
  14. Akdeniz45

Karavan Mevzuatı

Arka taraftaki kapı kamping ve karavan parklarda sorun olabilir. Kamping ve karavan parkarda genellikle kapılar aynı yönde olacak ṣekilde durulur. . Böylece komṣunun karavanın içini görmesi sınırlandırılmıṣ olur. Karavanlar karavan parkta dururken ön ve arkaları genellikle yola bakar. Arka kapı...
  15. Akdeniz45

Çevrilmeye Değer Sayfalar

Gazeteleri köṣe yazarları ile dolu bir toplumuz. Her köṣe yazarı bir çok konuda yazıyor. Google veya Yapay Zeka benzeri bir durum Türkiye’de galiba internetten önce de vardı.:smiley: Her ṣeye maydanoz olanların çokluğu bu ortamın doğal bir sonucu olabilir mi? Konu sohbet olunca bir problem...

16. Akdeniz45

O1, O2 Kategorisi Ağırlık Hesapları Nasıl Yapılır?

„Araç uygunluk belgesi, TSE belgesi yanımda bulunduracağım“ yazıyorsunuz. Araç çalınırsa aracın bütün önemli belgeleri hırsızın eline geçebilir. Bu nedenle aracın uygunluk belgesinin evde durmasında fayda var.
  17. Akdeniz45

Yedek Kilit Mekanizmasının Amacı Ne Olabilir?

Bravo Fiat firmasına. Daha önceki Transporter 209 D Mercedes karavanımda sürmeli kapı dahil üç kapının kilidi kırılmıştı. Şimdi kullandıgım Sprinter’de her yıl iki defa bütün kilitleri yaǧlarım.
  18. Akdeniz45

Tam Zamanlı Karavan Yaşamımızdan Tecrübeler

Verdiǧiniz linki ilgi ile okudum. Isveç’te topladıǧımız mantar, yaban mersini aklıma geldi. Almanya’da Halk Eǧitim Merkezi diyebileceǧimiz bir kurum (Volkshochschule) var. Isveç’te de benzer bir kurum olabilir. Yaşadıǧım 7 bin kişilik bir yerleşim yerinde bu kurum devamlı ve çok deǧisik...

19. Akdeniz45

Taşıt Kredisi Ile Alınan Panelvan Aracin Karavana Dönüşümü

Aracın karavana dönüṣümünü, karavan TSE’ye gitmeden önce kredisi bitecek ṣekilde ayarlayabilirseniz, vakit kazanmıṣ olursunuz. Panelvan veya minibüs karavana dönüṣünce değer kazanacak. Krediyi aldığınız veya alacağınız yerle konuyu konuṣmakta fayda var. Almanya’da karavan gibi tatil...
  20. Akdeniz45

Tam Zamanlı Karavan Yaşamımızdan Tecrübeler

Eṣimle beraber bir mantar danıṣmanının organize ettiği bir mantar tanıma kursuna katıldık. Hangi mantarları toplayacağımızı iyice öğrendik. Mantar yemeği güzel ama bilmeden katiyyen mantar toplamamak gerekir. Yazdıklarınızın tekrarı gibi oldu ama mantar konusunda uyarı çok önemli.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,555
Kaydolan Son Üyemiz
07ZirveNet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri