Arama sonuçlarınız

1. Akdeniz45

Düşsüz Karavan ! ?

Yunanistan’da ve Almanya’da gördüğüm iki örnek beni hep düṣündürür. Marmaris’ten Yunanistan’a göç etmek zorunda kalan Yunanlılar, Yunanistanda yaṣadıkarı yere Yeni Marmaris ismini vermiṣler. Çek Cumhuriyetin’deki Gablonz ṣehrinden Almanya’ya gitmek zorunda kalan Almanlar, Almanya’da...

2. Akdeniz45

Her Yıl Tüv Muayenesi Sorunu

Yukarda yazdıklarıma biraz açıklık getirmek istiyorum. ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARININ AÇILMASI, İŞLETİLMESİ VE ARAÇ MUAYENESİ HAKKINDA YÖNETMELİĞİN, 14. Maddesinin 1. fıkrası ile ç bendi çeliṣmekte. Yönetmeliği yapan Ulaṣtırma Bakanlığı çekme karavanı yollarda devamlı yük taṣıyan bir römork gibi...
  3. Akdeniz45

Her Yıl Tüv Muayenesi Sorunu

Sayın @doublebass‘a Tüv’ün verdiği cevap çok önemli. Özellikle ṣu iki cümle: „Ayrıca tescil kayıtlarında bir römorkun hususi otomobil römorku olduğuna dair kayıt bulunmamaktadır. O2 romork aynı zamanda ticari otomobil, kamyonet vb araçlar ile de çekilebildiğinden, ayrı tescil belgesi vardır...

4. Akdeniz45

Türkiye'de Karavancılık Kültürü Ve Tarihi

Kamping hayatım 1970’li yılların ortalarında Istanbul Ataköy Kampingte baṣladı. VW Vosvos ile yaptığım ilk Türkiye gezilerimden biriydi. Ataköy Kampingte çadırda geceledim. Kampingte çok Macar vardı. Yanlarında getirdikleri kamping malzemelerini satıyorlardı. Yanlarında bolca Macar içkileri...
  5. Akdeniz45

Çekme Karavanda Amortisörler

Yücel Bey afiyet olsun. Galiba yanlış başlığa yazdınız😀

6. Akdeniz45

Yerli Çekme Karavan Üreticilerine Eleştiriler

Konuyu başlatandan böyle bir teklif gelirse ne diyebilirim?:sweatsmile: Kendi başlıǧı olsun olmasın böyle öneriler işimi çok kolaylaştırır. Fırsattan istifade 2020 yılından bu yana girilmemiş konularında sabitliǧini kaldırdım. Çok teşekkürler ve güzel bir hafta sonu dileǧiyle…

7. Akdeniz45

Evi̇mi̇z Yanimizda Dünya Önümüzde 2023 Gezi̇ Planimiz

Önce güzel resimler ve hiçbir gezi rehberinde bulamayacağımız detaylı bilgiler için çok teṣkkürler. 2011 yılınının haziran ayında satın aldığım starter akü 2022 ṣubat ayında bozuldu. Aküyü düzenli aralıklarla 48 saat civarında ṣarj ettim ve gezilerimde laptop/telefon ṣarjlarında sık sık...
  8. Akdeniz45

Feci Kazada Karavanın Içinde Can Verdi...

Karavanlarımiz çoǧunlukla normal bir banyo büyüklüǧünde. Böyle küçük bir yerde yangın çok tehlikeli olabilir. Yangın riskini azaltmak için tavsiyeler: 1. Karavana duman dedektörü takmak. 2. Yola çıkarken tüpün vanasını kapatmak. 3. Uyurken mümkün oldukça şarj cihazlarını kullanmamak ve tüpün...
  9. Akdeniz45

Mutlaka Görmeniz Gereken Almanya'nın En Güzel 10 Köyü!

Oktoberfest konusunda paylaşımım oldu. Oktoberfest: Dünyayı Büyüleyen Efsane Halk Festivali! Münih, Almanya Sayın Jaseph‘in yayınladıǧı videolar gezip gördüǧü yerler mi bilmiyorum. Son iki yıldır gezilerim Almanya dışına olduǧu için Almannya’da yaptıǧım son kısa gezi bu palık lokantasına...

10. Akdeniz45

Çekme Karavanda Amortisörler

Karavanınız hayırlı osun. Güzel tatiller. Ikinci el bir karavan sanıyorum. Deneyimli arkadaṣlar size bilgi vereceklerdir ama böyle bir karavanın önce bir bakımını yaptırsanız iyi olur. Daha baṣka tamir edilecek yerleri de olabilir.

11. Akdeniz45

Tüketim Ekonomisinde Karavan

Siz boṣ aracınızla geziyorsunuz, bazıları aracın içini mobilya doldurarak geziyor. Bana göre ikisi de karavancılık. Italya ve Iskandinavya gezilerimde boṣ araçlarıyla konaklayanlara hep rastlarım. Kırk yılı aṣkın karavancılığımda yıllar önce ṣu neticeye vardım. Karavanda boṣ yer...
  12. Akdeniz45

Deniz yıldızı hikayesi önemli bir ders veriyor. „inatla deneyimlerimizi paylaşmaya devam etmek temel prensip olmalıdır.“ Sözlerinize tamamıyla katılıyorum. Forumun bilgi seviyesi yükseldi. Artık Avrupa’dan kendi deneyimim olmayan bilgilerden istatistiki bilgiler dıṣında sadece kendi...

13. Akdeniz45

Forumda verdiğimiz bilgilere uymayanı eleṣtirme hakkımız yok derken, ifade etmek istediğim elestiriyi kısıtlamak değil üyelerin verdiği karara saygı göstermektir. Zaten verdiğimiz bilgileri uygulamayan üyeleri eletirmeye baṣlarsak forumda soru soranı mumla ararız.:sweatsmile: „Forumda...
  14. Akdeniz45

Karavan almak isteyenlere forumda en çok yapılan önerilerden birisi, önce bir karavan kirala, bir geziye çık, karavanı dene, hakikaten karavan size göre bir araç mı gör, ondan sonra karar ver, tavsiyesidir sanırım. Bu tavsiyeleri duyanlar sonuçta kararlarını verdiler. Bazıları geri dönüṣ...
  15. Akdeniz45

Unimog - Karavan

2013 yılında açılan bu konu daha önce sabitlenmiṣ ve belirli bir süre sonra sabitliği kaldırılmıṣ olabilir. Veya gözden kaçtığı için hiç sabitlenmemiṣte olabilir. Konuya en son giriṣ 2018 yılında olmuṣ. Unimog konusu bu günlerde güncel olduğu için konuyu bir süre icin sabitledim. Forumda...

16. Akdeniz45

Israrla yazmamın iki önemli nedeni var. Birincisi: Bir forumda üyeler arasındaki tartıṣma herkese açıktır. Tartıṣma taraflarından birisi: „Zaten düşüncelerimi size doğrudan söylemiş olduğumdan, burada “soyut bir örnek” deyimiyle yapılan bir genellemeyi kişileştirmenin bir anlamı da...
  17. Akdeniz45

Sayın Janberk gezide gecelerini kendisini evinde gibi hissettiǧi karavanında geçirdi. Gezi başlıǧını „ Evimiz Yanımızda Dünya Önümüzde“ yazması çok şey anlatıyor. Sayın Janberk’in bu resmide çok şey ifade ediyor. Profilimde bu durumu anlatmak için „ Otelde misafir karavanda evimizdeyiz“...
  18. Akdeniz45

Forumda kendi karavanlarını yapanların sayısı ikiyüz civarında. Hatta defalarca karavan yapıp satanlar oldu. Forum kendi karavanını yapan, karavan yapanı ilgi ile karaşılayan ve yardımcı olmaya çalışan üyelerle dolu. Şu anda forumda iki karavan yapılıyor. Çekme Karavanımı Yapmaya Başladım...

19. Akdeniz45

Oktoberfest: Dünyayı Büyüleyen Efsane Halk Festivali! Münih, Almanya

Kırk yıldan fazla yaşadıǧım Münih’te Oktoberfest‘e çok gittim. Çalıştıǧım yere 5 dakika yürüş mesafesinde olan bir yerde yapılır. Öǧle saatlerinde arkadaşlarla gider bira içerdik Hatıralarımı tazelediniz, teşekkürler.
  20. Akdeniz45

Çok doğru sözler. Forumda karavancılıktan bahsedeceksek, kendi özelimizden baṣlamamız lazım. Bir gezi anısı yazarken beni hep meṣgul eden bir soru olur. Ne kadar özel hayatımı anı kapsamına alacağım? Herkesin karavanda yaṣam tarzı aynı değil.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,555
Kaydolan Son Üyemiz
07ZirveNet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri