Arama sonuçlarınız

1. Akdeniz45

Transporter T4 2.5 Tdi̇

VW T 4 hiç kullanmadım ama yollarda en sık gördüğüm yaṣı yüksek araçların baṣında gelir. 1992 yılından bu yana 5 silindirli motoru olan araç kullanıyorum ve çok memnunum. Böyle yaṣı ilerlemiṣ araç kullanırken bence bir nokta önemli. Aracın ufak tefek ṣeylerini kendimizin yapabilmesi iyi olur...

2. Akdeniz45

Karavanlarda Amaç Dişi Otogaz Kullanimi Yasal Deği̇ldi̇r

Karavanlarda ocaklarda gaz kullanıldığı için gazlı ısıtıcı da genellikle ilk akla gelen. 1992 yılından bu yana iki karavanımda da aynı gaz ocağını ve aynı gaz ısıtıcısını kullanırım. Cihazları eski karavandan yenisine takarken bakımdan geçirdim. Şimdiye kadar hiç sorun yaṣamadım. Sadece gas...
  3. Akdeniz45

Güney Ve Güneydoğu Gezi̇ Notlari

Bu duruma çok sevindim. Türkiye gezilerimizde eṣimle aynı sistemi uyguladık. Böylece Türkiye gezilerimizde, gezdiğimiz yerlerdeki mutfağı da tanıma fırsatımız oldu. Avrupa gezilerinde her ṣehirde dıṣarda yemek oldukça zor. Anılarınınızı zevkle okudum. Faydalı bilgiler için teṣekkürler.

4. Akdeniz45

Bir "karavancılığa Giriş" Hikayesi

Güzel, anlamlı ve faydalı yazınızı zevkle okudum. Teṣekkürler. Sanırım, her karavancının aklından geçen planları vardır. Bu planlardan uygulayabildikerimiz ise bütün yaṣamımızın hep hatırlanan önemli bir parçası oluyor. Gezilerimizden eve dönerken eṣimle sık konuṣtuğumuz bir konu vardı...
  5. Akdeniz45

750 Kg. Alti Karavanlara Ruhsat Zorunlu Olacakmiş...

Sanıyorum 1983 yılıydı. Kendime ikinci elden bir balıkçı kayığı ile römorkunu satın aldım. Römorkun ruhsatı kayıp, baṣka da bir belgesi yoktu. 1983 yılında römorkta tüv gerekmiyordu ama ruhsat çıkarmak için Tüv‘e gitmem gerekti. Tüv görevlisi römorkun ṣasi numarası üzerinden gerekli bütün...

6. Akdeniz45

Isınma

Karavanımda çorum kaloriferi kullanmadım ama Ҫorum kaloriferi gibi sadece araç motoru çalıṣırken ısıtan bir kalorifer karavan için yeterli olmaz.

7. Akdeniz45

Türkiye’de Aracında Değişiklik Yaptıran Gurbetçiye 44 Bin Euro Ceza Kesildi

Araç tamirlerinde Almanya ile Polonya ve Ҫek Cumhuriyeti arasında büyük fiyat farkı var. Bu ülkelerde tanıdıkları olan bir çok Alman araçlarının tamirlerini buralarda yaptırırlar. Hatta internette bu ülkelerdeki tamircilerin adreslerini de bulmak mümkün. Home - Autowerkstatt-in-Polen.com...
  8. Akdeniz45

Mesut Bey Ve Hüseyin Bey Hakkında Bilgisi Olanlar Buraya

Orhan Bey merhaba, karavanla birlikte karavancılık yaṣamımızın sonuna yakaṣıyoruz. Kendimi yavaṣ yavaṣ ruhsal olarak karavansız bir ortama hazırlarken, ilerdeki aylarda forumda, karavanla yaṣlanmak gibi baṣlık düṣünüyorum. Son 10 yılda Türkiye’de ve yaṣadığım Almanya’da karavancılık çok...
  9. Akdeniz45

O2 Römork Karavan Se Yurtdışı Yeşil Sigorta Uygulaması Nasıl?

Sayın Ertunk, sorularınıza tam cevap verebilmek kolay değil. Türkiye’den Avrupa Birliği ülkelerine gidenlerin sigorta durumu biraz Avrupa Birliğinden Türkiye’ye gidenlerlerin durumuna benziyor. Almanya plakalı araçla Avrupa Birliği ülkelerini gezerken artık hiç göstermediğimiz yeṣil kartı...

10. Akdeniz45

Konu oldukça karmaṣık. Türkiye’de çekme karavan zorunlu trafik sigortası tescil icin gerekli mi? Gereklliyse, çekme karavan zorunlu trafik sigortası ile çeken aracın sigortasının hangisinin ve ne zaman devreye gireceği açık ve net mi?

11. Akdeniz45

Almanya’da çekme karavanın tescili zorunlu trafik sigortası olmadan mümkün değil. Aṣağıdaki açıklamayı aldığım linkl: 🥇Wohnwagenversicherung für Europa → Infos & Anbieter (2023) "Die wichtigste Wohnwagen Versicherung in Europa ist die Haftpflichtversicherung. Auch wenn der Wohnwagen nicht...
  12. Akdeniz45

Neden Bu Kadar Çok 2.el Çekme Karavan Var..??

Çekme karavanlar Avrupa’da birazda kampinge zorlanıyorlar. Örneğin çekme karavanı çekici araca bağlı olmadan en fazla 2 hafta aynı yere park etmek mümkün (Almanya’da). Bir çok karavan park (yüzde seksenden fazla) değiṣik nedenlerle çekme karavana yasaklanıyor. Çekma karavan bir yerde...

13. Akdeniz45

Ramiz Bey merhaba, Avrupa’da karavancılar motokaravana yönelirken, Türkiye’de sanıyorum çekme karavan hala ön planda. Örneğin 2022 yılında Almanya’da üretilen yeni motokaravav sayısı % 18 artıṣla 66.507 olurken çekme karavan üretimi % 1 azalarak 24.478 oldu. Türkiye’de her nekadar çekme...
  14. Akdeniz45

Konudan fazla uzaklaṣmamak için kısaca cevap vermeye çalıṣayım. Konaklama yerlerinde dikkat ettiğim önemli noktalar: Konaklayacak yer ararken aṣağıdaki appleri kullanıyorum. Bunların kullanılmasını çok iyi öğrenmek lazım. Konaklama yerlerinde daha önce kalanların yorumları bence çok önemli...
  15. Akdeniz45

Karavanların çoğalmasının fadalı bir tarafı da var. Piyasada ikinci el karavan malzemesi bulma olanakları yükseliyor. Yaṣı ilerleyen, tüvden geçemeyen karavanlar da kullanacak çok sayıda parça ve kamping malzemesi var. Almanya’da Ebay Küçükilanlar bölümü bu tür parça ve malzeme ile dolu...

16. Akdeniz45

Jel Akü Araçtan Şarj Edilirse Ömrü Kısalır Mı

Ladebooster (DC/DC ṣarj cihazı) araç aküsü ile karavanınızdaki Jel akü arasına bağlanır. Bu cihaz sayesinde Jel akünüz çabuk ṣarj olur. Bu cihaz ayrıca Jel akünün aṣırı ṣarj olmasını önler. Böylece Jel akünüz uzun ömürlü olur. Karavanı aldığınız firmayla durumu konuṣmanız lazım.
  17. Akdeniz45

Jel Akü Araçtan Şarj Edilirse Ömrü Kısalır Mı

Karavandaki akününün şarjı Ladebooster ( şarj güçlendirici) ile olsun. Firmanın bu cihazı bilmesi lazım.
  18. Akdeniz45

Mobi̇l Evler İlk Kez Hukuki̇ Bi̇r Düzenlemede Yer Aldi

Bilgi için teṣekkürler. Yönetmelik tesislerin düzenli olması bakımından önemli. Ama aṣağıdaki 80 metrekare, ve iki kiṣilik sınırlamaları anlamadım. "b) Kampinglerde; kampçı ünitesi başına hesaplanacak alan seksen metrekaredir. Kampçı ünitesi; çadır, çadır-araba, karavan, motokaravan veya...

19. Akdeniz45

2024'teki Gezilerimiz Ve Yaşam Güncemiz... Güçlü, The Kampervan Geziler Ve Yaşam...

Yücel Bey sizi görünce ben de bir bira açtım. Musakkayı çok özledim ama yaṣadığım çevrede musakka yapan sadece bir Yunan lokantası var. Yunan musakkası bizim musakkaya hiç benzemiyor. Şimdi Çetinkaya Aile lokantasında patlıcanlı musakka iyi olurdu. :smiley: Burada Yunan lokantasında...
  20. Akdeniz45

Karavanların Muayene - Sigorta- Tescil Sorununun Çözümü

Bundan sonra tüv, sigorta ve karavan tescili konularında haksız uygulamaları dile getirenlerin, ben bu haksız uygulamalara karşı ne yaptım diye kendisine sorması lazım. Belediye seçimleri öncesi karavancılara yapılan haksız uygulamaları dile getirerek çözüm istemenin tam zamanı.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,555
Kaydolan Son Üyemiz
07ZirveNet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri