Arama sonuçlarınız

1. trek71

Fikir Imecesi Yapsak, Ducato 12m3 Panelvan Hemencecik Motokaravan Oluverse

Anlıyorum. Benim eski çekmede eberspaecher kullandık ve kışın dediğiniz sıkıntıyı yaşadık. Saatte 1.5-2 amper gibi bir tüketim az değil. Ama camper olunca biraz motor çalıştırır iş hallolur diye düşündüm. Ben çok zorda kalınca başka alternatif olmadığından 2-3 saat portatif jeneratör çalıştırıp...

2. trek71

Leyla Hanım, Piyasada birçok boyutta tank mevcut. Lpg dönüşümü yapan yerlere sorabilirsiniz. Sanırım 30lt civarı silindir bir tank iş görür. Benim karavanda arka aks üstüne monte edilmiş. Gerçi ben daha korunaklı bir yere koymayı tercih ederdim. Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  3. trek71

Sevgili Aka, Neden öyle dediniz? Özellikle dizel araçlarda kışın mazotlu ısıtıcıların verimli/pratik olduğunu düşünüyorum. Tabii ki enerji harcamaları biraz fazla ama sonuçta bir camper'dayız... Sent from my LG-H815 using Tapatalk

4. trek71

Bizim Hikayemiz - Bir Karavancılık Makalesi

Mevsim açılıyor, bence daha fazla beklemeyin :) Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  5. trek71

Yazıyı beğendiğinize sevindim. İzne ihtiyaç yok efendim, buyrun :) Ben 4 sene önce bu işlerle ilgili hiçbir fikrim yokken buradaki müdavimlerin yazılarını okuyarak başladım karavancılığa. Gezenbilir yazarlarına borcum çoktur. Sent from my LG-H815 using Tapatalk

6. trek71

Karavan gaz sistemi hakkındaki bilgiler çok güzel. Yalnız kendi tecrübelerime dayanarak bir ekleme yapmak istiyorum: Avrupa ülkelerinde kış aylarında propan tüpleri kullanılıyor çünkü propanın soğuk hava performansı daha iyi. Bizim ev tipi aygaz tüpleri ise 1 derecenin altındaki sıcaklıklarda...

7. trek71

3-4-5-6. sayfalar
  8. trek71

The Great Wildlife dergisinin Ocak-Şubat 2016 sayısında yayınlanan yazımı paylaşıyorum. Pazar günü için keyifli bir okuma dilerim :) sayfaları birkaç seferde paylaşıyorum. sevgiler,
  9. trek71

Lpg'ye dair: ben de lpg tankından yanayım ama her ihtimale karşı sisteme yedek bir piknik tüpü eklemek iyi olur. Gerektiğinde otogaz vs. Bulunmayan noktalarda 3-5 gün daha idare etmenizi sağlar. Lpg tanklarının çıkış basınçları 10-12 bar civarındadır. Standart dedantörlerin (30mbar) azami giriş...

10. trek71

O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

Son dişli olayını çözersek, her türlü rampayı asgari 3. Viteste çıkmak üzere bir değerlendirme kriteri koyabiliriz diyorum. Benim tecrübelerime göre kabul edilebilir bir kriter, siz ne dersiniz? Sent from my LG-H815 using Tapatalk

11. trek71

O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

Konu unutulmadı, sadece araya birkaç iş girdiği için Excel'i hazırlayamadım henüz. Bu arada vites kutusu nasıl çalışır vs. Konusunda epey bir okuma yaptım. Tahmin ettiğim gibi arada lineer bir ilişki var; ancak üstadlar uyarıda haklılar. Şöyle ki: Diyelim ki bizim Faydalı Kullanım Devir Bant...
  12. trek71

Yaşam Aküsü 2

Bence en ucuz kurşun-asit aküyü alın. 60Ah akü o karavanı %50 desarj ile 3 gün haydi haydi idare eder. Günlük 10Ah enerjiden fazla tüketebileceğinizi zannetmiyorum. Sent from my LG-H815 using Tapatalk

13. trek71

Uyurgezer

Eğer istanbul'da anadolu yakasında iseniz müsait bir zamanda bakmak isterim Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  14. trek71

Uyurgezer

O zaman gaz gelmediğinden eminiz. Bazen vanaların üstündeki etiketler yanlış olabiliyor. Bütün vanaların açık olduğundan emin olduktan sonra Levent Üstadın yöntemiyle brülörü kontrol etmek gerekli Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  15. trek71

Uyurgezer

Düğmeye bastığınızda çıt çıt diye ses geliyor mu? Gelmiyorsa ateşleme kalem pille çalışıyor ve pil bitmiş olabilir. Pilli değilse akü gerekir zannediyorum. Sent from my LG-H815 using Tapatalk

16. trek71

Çekme Karavan Tavsiyesi

Burda gördüğüm tek sorun 40kg bir labradorun karavanın içinde rahat edip edemeyeceği...hareket için pek fazla yeri olmayacak. Eğer hava iyi ise gidilen noktada iki kazık arasına hat çekip yeterli hareket imkanı sağlanabilir. Yavrucak rahatsız olmasın da. :) Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  17. trek71

Karavan Kazasi

Çok geçmiş olsun. Öncelikle üreticiye danışmalı. Kaza nasıl oldu acaba? Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  18. trek71

2011 Actyon Sports Vinç Uygulaması

Teşekkürler, tampon takılı son halinin de görüntüsü var mı? Sent from my LG-H815 using Tapatalk

19. trek71

Uyurgezer

bu fiyata böyle bir karavan bulsam hemen alırım; çok güzel kompakt bir karavan.. Kış kamplarına, dağa taşa falan arkada sürükleyerek götürürdüm :) Bu arada bendeniz Behçet Tolga :) trek71 demekte mahzur yok; ben de mahlaslarla hitap ediyorum; takibi daha kolay oluyor...
  20. trek71

Uyurgezer

Maşallah donanım iyi; katlanır lavabo bile var :) gazlı sistem cihazların çoğunda manyetik emniyet ventilleri ventiller var. Uzun süre kullanılmadıklarında mekanik olarak sıkışabiliyorlar. Boiler'i denerken manyetonun çaktığını ama gaz gelmediğini hissederseniz cihazın gaz girişindeki boruya...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri