Arama sonuçlarınız

1. Karavanlahayat

2010 Fiat Ducato L4h2 Karavan Yapımına Başlıyoruz

Teşekkürler Yücel bey

2. Karavanlahayat

Ankara'da yağmur bize taban döşemesi için fırsat vermedi. İşlemleri dışarıda yaptığımız için ahşapların ıslanmasını göze alamadık. ayrıca tavan aydınlatma camının da kenarlarından su sızıntısını giderememişiz onu anladık :) tekrar silikonladık. elektrik tesisat alt yapısına başladık. aşağıdaki...
  3. Karavanlahayat

6 resime izin verildiği için devamını burada paylaşıyorum...

4. Karavanlahayat

Merhaba, Bir hafta aradan sonra çalışmalara devam ettik bugün. Günün özeti... Geçen hafta hem soğuk hem de yasaklar nedeni ile çalışamamıştık. Babamla birlikte bugün tavan kaplaması söküldü, tavan aydınlatma camından su sızıntısı giderildi, tabanda koltuklar için açılan delikler silikonla...
  5. Karavanlahayat

Mesut bey, ben o açıklamada üst taban tahtalarının alttaki çıtalara vidalandığını düşünüyorum. bu nedenle sadece yapıştırıcı ile sabitlemenin belki sıkıntı yaratabileceği düşüncesine kapıldım. Benim aracımın içinde zaten koltuk olduğundan epey bir delik var tabanda. onları zaten nasıl...

6. Karavanlahayat

Janberk bey, Mesut bey'in ilettiği uygulama çok profesyonel olmuş. ben de aynı yöntemi uygulamayı düşünüyorum şu anda. çıtaların yapıştırılması konusundaki tek endişem nem altında bu ahşabın çalışması sonrasında yapışkandan kurtulma ihtimali olabilir mi? bu durumda da ses yapar mı? çıtaların...

7. Karavanlahayat

Bilgi için teşekkürler. bu bilgiler ışığında tabanda tabanda taşyünü değil de foamboard kullanmak sağlıklı olacak gibi. 19 mm en az olmalı diye düşünüyorum zaten ama 23 ü de zorlayacağım. Arka tarafta kaplama altına döşeyeceğim çıtaları da 20*40 düşünüyorum. Daha kalınına ihtiyaç yoktur...
  8. Karavanlahayat

Janberk bey merhaba, Hayırlı uğurlu olsun. umarım yapım süreçleri sıkıntısız geçer. eş zamanlı gideceğinden birbirimize destek olabiliriz diye umut ediyorum :) ben instagramdan @karavanlahayat olarak paylaşımlarımı yapıyorum. oradan da kontrol edebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim. selamlar.
  9. Karavanlahayat

Dostlar selam, bu hafta taban/yan panel çıta montajı ve izolasyon altyapısını tamamlamayı planlıyorum. Aşağıdaki sorularıma yorumlarınızı bekliyorum. 1- Kullanmam gereken çıta kalınlığı 20 mm yeterli olur mu? İzolasyon kalınlığına karar veremedim henüz ancak 19 mm-23 mm arasında kaldım. 2-...

10. Karavanlahayat

Bugün de geriye kalan iç kaplamalar söküldü. Arac altındaki elektrikli basamak söküldü. arac yanlarındaki marşpiyellere bağlı basamak barları söküldü. Arka kalorifer söküldü. Haftaya kadar sıradaki işlerimizi planlamaya başlıyoruz. İçeriden sökülen koltuk ve kaplamalara talip olan olursa...

11. Karavanlahayat

Merhaba, Bugün koltuk söküm işlemlerini bitirdik. Koltukları altındaki kaide ciddi sağlam yapılmıştı ve ayrıca tabana atılan civatalar da ciddi şekilde paslanmış. Tüm civatalari jettaşı ile kesmek zorunda kaldık. Sabah 10 dan akşam 19 a kadar uğraştırdı ama değdi. Kaideleri çiftli olan kısmını...
  12. Karavanlahayat

Sökümlere Cumartesi başlıyorum nasipse. Sokağa çıkma yasağına denk geldi ama otoparkta ve araç içinde olacağından sorun olmayacağını düşünüyorum. Size karavanı 4+1 planladığımı yazmıştım. Aracın arka koltuklarından 2 tanesini sökmeden biraz kaydırarak ve masaya yer açarak sabit bırakmayı...

13. Karavanlahayat

Adım Adım Karavan'a Doğru

Hayırlı olsun. Forumdan gördüğüm kadarı ile ciddi bir bilgi birikiminiz var. bunu aracınıza en güzel şekilde yansıtacağınız açık. şimdiden kolay gelsin. :)
  14. Karavanlahayat

Amin. Teşekkürler Yücel bey. Sizlerin yönlendirmeleri ile daha kolay olacaktır :)
  15. Karavanlahayat

Teşekkürler. Tabi ki paylaşırım. Bazı platformlarda bu tasarımlar var ve ben de altyapı olarak bunları aldım. Birkaç küçük değişiklik ile bu hale geldi. Sizlere bu platformları da iletirim. Diğer bilgisayarımda olduğu için şu anda iletemiyorum. En kısa sürede paylaşmış olurum. selamlar.

16. Karavanlahayat

Dostlar merhaba, İsmim Doğan, Bir gün yolda komşumuz, karavanını temizleyen Erol Yaralı abi ile kısa bir sohbetten sonra karavan ile hayatı araştırmaya başladım ve yaklaşık 1 yıl önce aranıza katıldım. Bu süre zarfında sadece uzaktan izliyordum. 2 hafta önce biz de hayalimize kapılıp bir Fiat...
  17. Karavanlahayat

Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Herkese merhaba, Karavan konusunda bilgi sahibi olmak ve buradaki herkesin deneyimlerinden faydalanmak, deneyimlerimi paylaşmak için aranıza katıldım.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri