Arama sonuçlarınız

1. tekelimustafa

Çekme Karavan - Alternatörden Şarj - Akü Ihtiyacı - Jeneratör

Mesut Bey in Solar Hesabı sayfasını inceledim şimdi. kabaca günlük ihtiyacın 4 katı akü 3 katı panel şeklinde güzel ve pratik bir formülasyonu var. "Günlük sarfiyatı, akü çıkışı olarak, 50 Ah olan bir karavanda, 50 x 3 = 150 Wp lik panel tavsiye edilebilir. Gerekli akünün akım...

2. tekelimustafa

cevabınız için asıl ben teşekkür ederim. sizin de onayınızla @makara60 ın seçimleri benim için de referans olacak. panel montajı ile ilgili yazılanları inceliycem. ben de akümü uzun ömürlü olması için sizin gibi her ay evden şarj etmeyi düşünüyorum. bu nedenle şarj cihazı tavsiyesi de...
  3. tekelimustafa

cevabınız için çok teşekkür ederim. tüketimlerimizin aynı olması ve sorun yaşamamış olmanız benim için önemli. bu efb aküler sulu aküler ile jel aküler arasında bir yerde teknoloji olarak sanırım? aynı fiyatlara jel aküler de var hatta daha ucuzu da var. ama sanırım iyi marka bir efb bilinmedik...

4. tekelimustafa

alternatör şarjından vazgeçmiş bulunmaktayım. aracım 2015 renault grand scenic 1.5 dci. çeki demiri taktırırken karavan fişinin geri vites bağlantısı üzerinden ayrı bir hat çektirmiştim. 2.5 luk tabir edilen kablo ile. ancak bu hattın uzun olması ve kablo kalınlığının yeterli olmaması nedeniyle...
  5. tekelimustafa

12v buzdolabı kompresörü sipariş vermiştim bayramdan önce. geldi bozuk çıktı. iade ettim. şimdi de yenisini sipariş verdim. İnşallah bu çalışır. dün de çinden dizel ısıtıcı siparişi verdim. karavanı yavaş yavaş çin malı ürünlerle donatıcaz bakalım anlaşılan. çekme karavanımın aküsünü aracımın...

6. tekelimustafa

Yurt Dışından Vebasto (dizel Isıtıcı ) Alımı

buradan aldım. https://a.aliexpress.com/_eN4cMH

7. tekelimustafa

Yurt Dışından Vebasto (dizel Isıtıcı ) Alımı

ben de çekme karavanım için 8kw olanından sipariş verdim. dün kargoya verilmiş. İnşallah çabuk ve arızasız gelir. yapabilirsem kendim kurmaya çalışacağım. aslında karavanım 4m boyunda. 2 kw yeterli olurdu ancak 8kw olanlar nedense daha uygun fiyatlı. karavan daha çabuk ısınır ve kendini kapatır...
  8. tekelimustafa

100w Tüketim 12v Karavan Kliması Buldum.

işin teknik kısmına hakim değilim ancak bahsettiğiniz tüketim değerlerinde olacaksa, 2000 tl maliyete forumda yapmak-yaptırmak isteyen birçok kişi olacaktır. 12v buzdolabı meselesi uygun fiyatlı kompresörler ile birlikte tüm karavancılar için çözülecek gibi duruyor. bir de üstüne 12v klima işi...
  9. tekelimustafa

Bizimde Bir Karavanımız Var ! Hymer Camp 51

Hayırlı Olsun.. hello people a sattığınız karavan da güzeldi aslında ancak eşinizin kullanması için çok büyük olurdu tabi.. bu karavan daha ideal olmuş size. camp51 efsane bir model zaten. güzel günlerde kullanın..

10. tekelimustafa

750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

merhaba, ocak ayı başında ortiz 3.90 aldık.ocak ayı sonunda da bir gece konyada iki gece de antalya da kamping de konakladık. ısınma işini fanlı elektrikli küçük soba ile hallettik. eğer ankara veya yakınında iseniz incelemek isterseniz bizim karavanı inceleyebilirsiniz. carabinata hakkında...

11. tekelimustafa

Karavanımı Aldım

çok teşekkür ederim. 6L olanı boyut olarak çok küçük olduğu için bana alınası geliyor. tabi böyle bir ürün için 1000 liralar çok yüksek. henüz çok detaylı araştırmadım ama uygun fiyatlı olanı bulursam alıcam sanırım. evet baca olayı beni de düşündürüyor. bacasız olanları da var. atık gazı...
  12. tekelimustafa

750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

önceki çekme karavanımla köprü ve otoyol geçişlerinde 3. sınıf düşüyordu. ancak aracımda 1. sınıfı sticker i var. karavan yokken 1. sınıf düşüyordu. galiba geçiş sırasındaki kameralar tarafından tespit ediliyor bu durum.

13. tekelimustafa

Karavan Buzdolabı Diye Otel Mini Barı Almak : )

komresörlüler için 50-55w gibi bir rakam aklmış aklımda. 12v bir buzdolabının kompresör devrede iken anlık 5 amper çektiğini paylaşmıştı bir kullanıcısı. 5ax12v=60w yapar. bir de kompresörlü dolaplarda kompresör sürekli çalışmıyor. dolap belli bir sıcaklığın altına düştüğünde kompresör...
  14. tekelimustafa

Karavan Buzdolabı Diye Otel Mini Barı Almak : )

amonyaklı buzdolapları bir ısı kaynağı ile çalışıyor. 220v rezistans 12v rezsitans veya lpg pilot alevi. sizinkinde sanırım sadece 220v rezistans mevcut. elektrik tüketimleri bir hayli fazladır. güneş paneli ile kullanacaksanız kompresörlü bir dolap tercih etmeniz daha mantıklı olur. evlerde...
  15. tekelimustafa

Römörk Bağlantı Kilit Ve Çeki Topuzu Uyumsuz

benzer bir sorunu yaşayan bir kişinin yazdıklarını google ın çeviricisi ile çevirince aşağıdaki gibi bir yazı oluştu. kısaca anladığımı yazayım. kaplin üzerinde ayarın yapılabileceği vida veya somun gibi birşey olması lazım. bu ayar somun veya vida ile kaplini en gevşek hale getiriceksiniz...

16. tekelimustafa

Römörk Bağlantı Kilit Ve Çeki Topuzu Uyumsuz

merhaba, ilk karavanımı aldığımda böyle bir sorunla karşılaşmıştım. aracımdaki topuz kapline büyük geliyordu ve geçmiyordu. o anda aklımıza başka çözüm gelmediği için topuzu tornacıda küçülttürdük ve ben o şekilde kullandım.
  17. tekelimustafa

ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. solar sistem alıncaya kadar bu şekilde kullanabilir miyim diye düşünmüştüm ancak pek mümkün görünmüyor. şimdilik buzdolabı kullanmayacağım veya sadece kampinglere gireceğim. aslında sırf dizel kabin ısıtıcı ve buzdolabı çalışabilsin diye yaklaşık...
  18. tekelimustafa

bir de baktım hybrid teknolojili aküler var. fiyatları sulu akülere daha yakın. sulu aküler durduğu yerde kendi kendilerine deşarj oluyorlar. bu hybridlerde anladığım kadarıyla kendi kendine deşarj olayını yavaşlatmışlar. yoksa yine sulu akü. AGM akülere bakıyorum bakalım

19. tekelimustafa

evet elo marka röle varmış. voltaja duyarlı. voltaj yükselince aküleri birbirine bağlıyormuş. yoksa ayırıyormuş.
  20. tekelimustafa

herkese merhaba, yakın zamanda bir çekme karavan aldım. eski karavanımda 3 sistem buzdolabım ve lpg li karavan sobam olduğu için hiç elektrik problemi yaşamıyordum. ama şimdi durumlar değişti. araç alternatöründen şarj bana da uyar mı bunu anlamaya çalışıyorum. ben durumumu anlatayım...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri