Arama sonuçlarınız

1. tekelimustafa

Elektrikli Araç Aldım. (menzili Nasıl Artırabilirim)

aracı zaten 30bin e aldım:D. sadece batarya grubu için 80bin harcayamam sanırım. o kadar param olsa bile harcar mıyım bilemedim. laptoplardan çıkan pillerden kullanmayı düşünüyorum. 4s 40a bms lerden alıp 4 seri 10 paralel bir grup yapmayı düşünüyorum. sonra da bu gruplardan 5 tane yapmayı ve 5...

2. tekelimustafa

güzel görünüyor ve muhtemelen bendekinden oldukça kalitelidir. ancak bendeki kapalı kabin (eşim çocukları okuldan alıyor), ısıtıcı mevcut (Ankara şartlarında önemli) ve hızı da 40 km/h (aslında 39 ölçtüm:D)
  3. tekelimustafa

ben de motorun fırçasız olup olmadığını merak ediyordum. sevindim😀 nereden anladınız motorun fırçasız olduğunu? aklımdaki sorular... 18650 pillerin 2,7V a kadar deşarj edilebildiğini okudum. bu durumda yapmayı düşündüğüm akü paketi (2,7x4)x5=54V a kadar deşarj edilebilir görünüyor. peki sürücü...

4. tekelimustafa

motorun ve sürücünün (internette buldum) fotoğrafları aşağıda hocam..
  5. tekelimustafa

yoo aslında bana da garip geliyor. 😁 amacım sürekli bu şekilde kullanmak değildi zaten. menzilin yetmediği durumlar için bir kurtarıcı aramıştım. biraz düşünce jimnastiğinden zarar gelmez , hemen kızmayın o_O

6. tekelimustafa

şimdilik jeneratör 2. planda kaldı. 18650 pilleri denemeyi düşünüyorum ilk önce..

7. tekelimustafa

biraz araştırınca ve düşününce dediğiniz gibi li-ion pillerden akü bankası yapmak daha mantıklı.. başlangıçta varolan aküleri gözden çıkarmayıp yapmayı düşündüğüm akü grubunu ek olarak koymayı ve bir şartel ile ayırmayı düşünüyorum. ilk önce 3s bms modüllerinden kullanarak 3,7v x 3 =11,1v luk...
  8. tekelimustafa

bir önceki cevabımdaki güç kaynaklarının çıkışları ayarlı oluyor. seri bağlı 3 trafonun çıkışı her biri eşit voltaj olacak şekilde ayarlanabilir 85v verecek şekilde..
  9. tekelimustafa

3 adet 220v girişli ve 24v çıkışlı güç kaynağını (trafo) seri bağlayarak 72v çıkış elde etmiş bir kullanıcı. bana da mantıklı geldi..

10. tekelimustafa

teşekkürler cevap için. aracı ağırlıklı olarak elektrikli kullanmayı düşünüyoruz. ancak ihtiyaç halinde jeneratörle kullanabilir miyiz onun araştırmasındayım.

11. tekelimustafa

Herkese Merhaba, konunun yeri burası değil belki ama burada kendimi evimde hissettiğim için ve buradaki üstadlar oldukça bilgili oldukları için konuyu burada açmak istedim. Moderatörler istedikleri gibi konunun yerini vs değiştirebilirler. Regal Raptor K5 diye bir araç aldım. Ruhsatta motorlu...
  12. tekelimustafa

Hermetik Şofben Kullanımı

su istenen dereceye gelinceye kadar bir miktar su israf olacaktır. malum karavanda su sınırlı. amacım su israfını engellemek..

13. tekelimustafa

Hermetik Şofben Kullanımı

hayırlı olsun güzel görünüyor. baca işini nasıl yaptınız acaba? benzer bir uygulama ben de düşünüyorum ancak karavanımda baca için delik açmak istemiyorum. ön bagaj gibi bir yere monte edip kullanacağım zaman bagaj kapağını açmayı düşünüyorum. bir de ısınan suyu tekrar depoya vermeyi, depodaki...
  14. tekelimustafa

Yerli Çekme Karavan Üreticilerine Eleştiriler

ben de bir önceki karavanımı alırken hanımın yoğun telkinlerine maruz kalmıştım. karavanın dışı şık görünüyordu ve içerideki renk seçimleri de etkileyici idi. (ben etkilenmedim ama hanım etkilendi işte..) yoğun telkinlerden sonra tüm yerli karavanlar aşağı yukarı aynıdır diye düşünüp o karavanı...
  15. tekelimustafa

Yurt Dışından Vebasto (dizel Isıtıcı ) Alımı

ısıtıcı satılmıştır.

16. tekelimustafa

Ben aliexpressten aldığım ısıtıcıyı karavanıma monte edemeden karavanımı sattım. Yeni karavanımda da soba olduğu için webasto geldiği haliyle kutusunda durmakta. Bana 1150 liraya mal oldu. İsterseniz bu fiyattan verebilirim.
  17. tekelimustafa

Pirikamp Yollarda (ve Kamplarda) 2020

Hayırlı Yolculuklar Yücel Bey. sivrihisarda mevlana pide var. döneri olsun pidesi olsun çok lezzetlidir ve fiyatları da makuldur. aklınızda bulunsun. biz her geçişimizde bir uğrarız. karavanı sivrihisar içine kadar sokmanıza da gerek yok. girişte bir yere bırakıp çıkarken karavanınızı...
  18. tekelimustafa

Tip Onay Belgesi Yeni Yönetmeliği

çekme karavanımı aldığım firmadan aldığım bilgiye göre; yeni dönemde O1 belgeli çekme karavanların da ruhsatı olacak ancak muayene rejimi eskisi gibi olacak yani muayneye tabi olmayacaklar.

19. tekelimustafa

ptt şubesinden gidip aldım. neden bu kadar fark olduğuna ilişikin 1-2 not ve tahmin ileteyim. aliexpress ten alışveriş yapıyorsanız eğer "standart shipping" ya da "china post" varsa bunları seçin. neden olduğunu bilmiyorum ama gümrük işiyle uğraşan bir komşum böyle yap demişti. tahminim, bu DHL...
  20. tekelimustafa

Çekme Karavan - Alternatörden Şarj - Akü Ihtiyacı - Jeneratör

12v kompresörün kutusundan irice musluk contasına benzeyen takozlardan çıkmıştı. dönüşümü yapan usta bunları ihmal etmemiş takmış sağolsun. şimdi içim daha rahat..

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri