Arama sonuçlarınız

1. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Karnımız tok; sırtımız pek allah'a şükür. Vakit varken motorun yan ayak sıkıntısını halledeyim dedim. Sıkıntıyı buluyorum: Yan ayağı tutan çerçevenin uzun bir saplaması var. Bu kırılımş. Kırılınca da çerçeve şaseden kurtulup aşağı sarkmış. Saplamanın içinden geçtiği...

2. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Etrafta suyu olan kamp alanı ararken Küçük Gölün yanında yeşil bir çadır kulübe görüyoruz. Onun yanına gidiyoruz. Adı Fevzi. Gelen turistlere öteberi satarak geçimini kazanan bir genç. Kamp yeri sorarken ''yanımda kurun diyor'' bize. Çok seviniyoruz tabiki. Karnımız aç ve...
  3. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Buradan sıcacık bir hava çıkarken ileride başka bir delikten de buz gibi bir hava çıkıyor... Yavaş yavaş alçalıyoruz...

4. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 En yüksek noktada etrafı seyretmek için biraz durduk. İhtiyar delikanlıyı da koyalım bakalım buraya Buradan itibaren yaklaşık 10km aşağı iniyoruz ve yol berbat. Neyseki biraz yağmur yağmıştı ve zemin kendini bulmuştu.
  5. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Baykan'dan geçerken Ziyaret Köyü’ne uğrayıp Veysel Karani Türbesi'ni ziyaret edip dua ederken, Haakon hayatında hiç tatmadığı Ramazanlık hurmaları inceliyor ve yöredekilerle anlaşmaya çalışıyor. İstikamet Bitlis-Tatvan. Çok şiddetli bir yağmur altında Nemrut Krater...

6. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Akşam yemeği derken geceyarısını ettik ve uyuduk. Sabah topluca ailece kahvaltıdan sonra toparlanıp vedalaşıp yola koyuluyoruz. Hemen çıkışta depoları doldurup doğuya yola devam ediyoruz. Sırasıyla Ömerli, Midyat üzeri Hasankeyf'e kuzeye dönüyoruz. Isı biraz düşüyor ve...

7. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Yine bir el emeği göz nuru... Burası da modern bir kafe... Kahveye varış ve harika bir manzara eşliğinde çaylarımızı yudumlayıp kavrulmuş karpuz çekirdeği yedik bol bol. Bir bilgi o meşhur Mardin silüeti ve tepenin en uç noktasındaki askeri radar noktası...
  8. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Şehidiye Medresesi de Artukulu eseri. Eyvan çeşmesi bir harika. İnsanı dinlendiren su sesi adeta insanın içine işliyor. Çok güzel bir vakitte geziyoruz. Kalabalık yok. Herşey bizimle. Medrese Eyvanı ( Karşılama yeri, iç avlu) Ve çeşmesi Devam ederken etrafta ne...
  9. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Biraz daha yakından Daracık sokaklar ve renkli çarşılar içinden geçe geçe sıradaki yere geliyoruz. 14 yy Selçuklu başyapıtlarından...İlginç olan bir bilgi: Şafi ve Hanefi mezheplerine farklı ibadet kısımları yapılmış vakt-ü zamanında. İçeriden... Bu resim gerçekten...

10. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 İşimiz Urfa'da bitiyor ve yola koyulup Mardin'e doğru yola çıkıyoruz. GPS yaklaşık olarak 190 km gösteriyor ve yol harika. Urfa'dan misketi sallasanız, Mardin'e iner doğrusu. Duble yol ve çok geniş. Sınıra paralel gidiyoruz ve sıcaklık 40 dereceden aşağı düşmüyor...

11. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Meraklılar için Ve civardan görüntüler Ve yerin adeta sembolü haline gelmiş balıklar
  12. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Adına yapılan Camii Ve bu aslanlar da benim motoru biz gezinirken kollayan bekçiler... Hepsi birşeyler satmaya çalışıyor. Çantam kolye ve sürmeler ile dolmuştu ama hepsi haketti bu alışverişi. Oradan aşağı inip sluğu Hz. İbrahim'in mekanında aldık. Aman ne kalabalık...

13. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Fotoğraflar gelsin artık: İngilizcesini de her ihtimale karşı koyalım: Kuyu Eyyup A.S.'ın türbesi
  14. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Urfa'da müthişşş sıcak bir hava bizi karşıladı çok güzel bir kent ve yine kalabalık trafik. Özellikle kent merkezi; müzeler, camiler etrafı karınca yuvası gibi. Park sorunu var ikkat edin ve motosikletleri yalnız buırakmayın özellikle çocuklar çok meraklılar ve dikkatli...
  15. the venturer

Tarih ve Enduro İçiçe...

Ynt: Tarih ve Enduro İçiçe... Teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim.

16. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Pansiyona geri geldim ve bütün gece bizimle olan kedi karşıladı beni tekrardan Sabah saat çok erkendi daha ve yapacak bişey yoktu. Matımı ve uyku tulumumu alıp çimenler üstüne kıvrılıp 2 saat kadar uyudum. Haakon uyandırmıştı beni. Muhteşem bir veda kahvaltısı bizi...
  17. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Güneş artık doğdu. Muhteşem bir manzara tekrardan. Medeniyetler beşiği Mezopotamya.
  18. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Karşınızda Komagene Krallığı eserleri Bu heykeller binlerce yıl güneşin doğuşuna şahitlik ettiler burada.

19. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 Vee güneş doğuyor...
  20. the venturer

TurkeyRunJuly2011

Ynt: TurkeyRunJuly2011 O gece ve yer ile ilgili hatırladığım tek şey çok ama çok rüzgarlı olması idi. Duşa girdim, çamaşır makinesini kullandım ve çamaşırlar yarım saatte kurudular. Haakon çadır kuracağını söylemişti. Rüzgarda tam yarım saatte kurdu otağını ama ben kendime kalacak yer...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,517
Kaydolan Son Üyemiz
aktifmoda

SON KONULAR

Geri