2006 Vw Caravelle Ile Avrupa Da 50 Gün ( 13.06 / 03.08 .2018 )

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan janberkaydemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 91
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,420
Radom 7


Radom Uydu Grnt


g2ZyOFj2p6bOaGFwF87vxvsckmmHEPItsjOPXKHZgaD1DUrAKz9we70pIX_FMgmfmv6DxBr56jMLSQfF-kJ1eQpuBYSR15lp8E9jynGtDZOhTZ7Y8Z17PmVVIw_tMB7pwWqTJHA35jG2cgvgosGod1igLrF7WnjFq5-X4bzZ7CHSyi49Ye7X-DZDyWGyDGWUgbmGLT0aX7vJ0sX4tS2Ew5P17fT30SCFSR-N6PEbMpyiTffAgiBS28CKn8wQeBne4bWYSHYZvNoTD9y644S5Ex8_yKGW2ZU5r-Z_qcAZKG7eHAjAiGK_20gMla93AmPvNm36Oqvu9dxXQTRbRGY1sOXS5ypcZjvf_RGqf5THBAhHMu-C5YI0lZRGe9r1k7yetlViqPntOpxr1gKaLindw5Pqx6oiZHfV410JXO6Jl54CTNz6vSLk6PdJcVauRWaGQypQOp9sasUhutcnoI0FJRQhIdGlFyMtrMci4JbUVbwtSR9siAg0muG6AkjA6evHl_dyenZ_JziSIAqovdSmgAn-diweUSWXe4u857kI6lNFvRvalXkzrSLqN79RHI7OGm2UPpPjJAJuu3w3VSw5_AkH2nHbEzSQVSuThamHrJaivRPfxMXRjwgt5YtQgQIYGE_IIRoNYbexCS6dbUn-4l9T-Q=w1181-h664-no


Füssen den yola çıktıktan sonra Raisting 'e ulaşmadan atladığım bir yerde Peißenberg yerleşiminde girdiğimiz Zirai alet, tohum ve muhtelif malzemeler satan yol kenarındaki market. Öncelikle burada yine
Zirai maaza 1

yıllardır gerçek kokusunu ve tadı bizlere unutturulan çilelerin tadına baktık. Ayrıca Fransa da arkadaşlarımızın bahçesinde gördüğümüz bir çamın fidesini gördük. Uzun yola dayanamıyacağı için alamadık ama misafir olarak gelecek dostlarımıza siparişini verdik.


Zirai maaza 2


Zirai maaza 3


Radom keşfimiz sonrası Ammersee gölü kenarına ulaşmak ve burada biraz yüzmek için tekrar yola çıktık.
 

Etiketler
Ammersee Gölü kenarındaki Hersching kasabasına gittik, göl etrafında biraz dinlendik ve yemek yedik.

Ammersee 1


Ammersee 2


Ammersee 3


Ammersee 4



Burada konaklamak istediğimiz karavan parkı göle biraz uzak olunca ilerleyerek, Inning am Ammersee kasabasındaki kampa ulaştık. Campingplatz und Slipanlage Bauman
Maalesef burada da yer olmayınca, yarınki yüzme planımızı iptal ederek yola devam ettik ve asıl hedefimiz olan Sulzemoosda ki Der Freistat caravan alanına ulaştık.
Girer girmez masalarımızı açtık ve yemek hazırlığı başladı. İtalyan ailenin küçük çocukları ile futbol oynamaya başladık ama saatin geç olduğunu düşünen Hollandalılardan uyarı aldık . Bundan sonra yapılacak en iyi iş , çay keyfi ve internet olabilirdi, ona başladık...

Solzemos Karavan Park 1


Solzemos Karavan Park 2


Ve yarın , Sulzemoos... Yıllardır hiçbir yöneticisini doyuramadığımız ülkede sahip olamıyacak bile olsak hayalini kurduklarımızı yakından görelim...
 

Çilek zamanı Almanya’nın güneyini gezerken (mayıs-haziran-temmuz) yollarda çiçek tarlalarının yanında kulübeler görürüseniz kendiniz tarladan çilek toplayabilirsiniz. Topladığınız çilekleri kulübedeki şahıs tartar ve parasını alır. Kendimiz toplarken çileklerin olgunlarını, en iyiylerini seçebilir ve tadına bakabilirsiniz (yiyebilirsiniz).:smiley:

Camping Bauman’ı tanırım. Benim küçük yelkenli bir kaç yıl kışı bu kampingte geçirmişti. Ammersee gölünün Hersching’in kuzeyinde kalan kısmı balık tuttuğum yerlerdir. 15. Nisanda balık sezonunun açılmasını dört gözle bekliyorum.:smiley:
 
Son düzenleme:


Sulzemoos dan ayrılarak bu sefer tarihin acı ve karanlık günlerinin olduğu bir yere gidiyoruz. Böyle acıların bir daha olmaması dileği ile .

Dachau Toplama Kampı...
Söylenecek söz yok, insanoğlu halen akıllanmadı.

Dachau 1


Gaz odaları..
Dachau 2


Yatakhaneler...
Dachau 4


Yakma odaları...
Dachau 5

Sonradan yapılan anıt...
Dachau 6

Mevcut yatakhanelerden sadece bir tanesi müze için bırakılmış diğerleri yıkılıp temizlenmiş...
Dachau 13
 



Buradan sonra Münih'e geldik. Burada akraba ziyaretleri de yapacağız.
Münihe vardığımız da , eşimin amcaoğlunun gönderdiği koordinata doğru yol aldık ve güzel bir akşam oturması yaptık. Sonrasında Olimpiya Park alanına gitmeyi düşündüğümüz halde merkez de bir sokakta kalmaya karar verdik.

Mnih ziyaret 1


Mnih ziyaret 2


Mariahilfpl 18-17 München
48.124965, 11.582046 koordinatlarında yol kenarında geceledik.

Ertesi gün akşam ziyaretimize kadar Münih'i gezdik.
Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi ve Münih Teknik Üniversitesi sabha keşfinden sonra ilk uğrak
yerlerimiz oldu.

Mnih 1


Mnih 2


Mnih 3


Bu akşam yaptığımız dostlarla buluşmadan sonra Olimpiyat Parkının oraya gecelemeye gittik. Fakat girdiğimiz bölümde bir ödemeli giriş söz konusu değildi akşam yoğun bir yağış da olduğundan fazlada bakmadan uygun bir yerde park ederek uykuya çekildik...

Sabah kalktığımız da biraz ilerimizde duran bu karavan artık gelinecek son nokta dedik.

Mnih Karavan


Bugün Salzburg' a devam etmeyi düşünüyoruz. Ama öncesinde yolda internet üzerinden bulduğumuz ikinci el bir araç üstü port bagajı almak için dostlardan yardım istedik ve Münih yakınlarındaki yere giderek aldık.
 

Münih'ten yola biraz geç çıktık. Artık bir gecekondu ekleyince araçta biraz daha alan yaratmak güzel oldu. Yine otobanlardan uzak yollardan devam ettik.
Obing adlı güzel bir yerleşimden geçerken karnımız iyice acıktığında güzel bir restaurant'a girdik.
Karadeniz gelini Hırvat Roze ve İvana yemekleri ile bizi ağırladılar. Teşekkürler...


Obing 1


Obing 2


Yemek sonrası çok fazla yol almadan yine güzel bir yerleşime geldik dolaşırken gördüğümüz yer çok hoşumuza gitti ve gecelemeye karar verdik.
Seebruck adlı yer Chiemsee adlı göl kenarında bulunuyor. Gecelediğimiz yer ise yerleşimin marinası ve park alanıydı. Burada olan restaurant görevlileride alanın kullanımında çok yardımcı oldular. Ayrıca internet servisleri yağmur da başlayınca, çocukların geç vakte kadar süren bir download hareketliliğini başlattı.

47.931675, 12.479441

Seebruck park yeri







Seebrucg COLLAGE


Sabah erken yola çıktığımız için Siegsdorf adlı çok fazla yerleşimin olmadığı bir köyde bu güzel alanı görünce bankın yanına masamızı kurarak kahvaltı yapmaya karar veriyoruz.
47.827790, 12.732315


Siegsdorf


Kahvaltı sonrası hızlı bir şekilde SalzburgA ulaştık. Yağmurlu bir Salzburg.



Salzburg COLLAGE
 


Kısa bir süre sonra Hallstatt gölü mükemmel manzarası ile ortaya çıkıyor, köye varmamıza az kaldı.

Hallstatt Gl Grnd 1


Hallstatt Gl Grnd 2


Buradan sonra Hallstatt Bypass tünelini geçtikten sonra köyün içinde kendinizi buluyorsunuz. Köy yüksek dağlar ve Göl arasında dar bir alanda kurulu olduğundan yer durumu çok kısıtlı. Kötüye çıkmış adını daha önce tüm yorumlarda duymamıza reğmen Klausner Höll Camping alanına geldik. Öncelikle söylenildiği gibi çok itici bir görevli ile karşılaşıyorsunuz buna razı olduğunuzda söylenen rakam da yüksek. Yoğunluktan bize gösterilen yerleşme alanı da küçük ve ters bir yerde olunca vazgeçtik ve farklı yer aramaya karar verdik. Karanlık olduğundan ve internetimiz de bu bölgede sıkıntı yaratınca yer bulma çabaları sıkıntılı hale geldi. Bir gün önce son bir tekrar ve alternatif yapmamanın cezasını çekmeye başladık. Gece kalma imkanı olmayan kısıtlı park alanlarından birinde akşam ücretsiz olduğu için aracı şans eseri boşalan bir aracın yerine koyarak köyü dolaşmaya başladık.

Hallstatt 1



Hallstatt 2


Hallstatt 3



Hallstatt 4
 




Hallstatt 11



Hallstatt 12


Ufak bir gevşeme böyle güzel bir alanda bize çok pahallıya patladı. Ertesi gün yaptığım araştırmalarda gölün karşı tarafında bulunan Obertraun köyüne doğru giden yolun ilk 2 km'si içinde bir otobüs ve karavan park alanının olduğunu gördüm. Güzel tarafı buradan iki köye giden servis araçları bulunuyormuş.
Birkaç gün geçirilebilecek bu bölgeyi hiç değerlendiremeden geçmenin üzüntüsü ile köyden ayrılma planı yaptık. Tünelin diğer tarafında internet problemimiz kalkınca yolu tekrar planladık.
İlk uygun seçenek bize TomTom'un sunduğu 49km uzakta A10 otoyolundaki karavan parkı olacaktı. Yolun 12km olan kısmını gelirken gördüğümüz için çok karanlık olsa da problem olmayacağını, 24km sonunda da A10 otoyoluna ulaşacağımızın rahatlığı ile dönüşe başladık.
13km lik aradaki bağlantı yolunun yarısı hiçbir ışık olmayan, tek şeritli bir patika oldu. Bir tarafta sıklıktan arasından geçilemiyecek ağaçlar, diğer tarafta ise bir dere. Geri manevra yapmamızın imkanı olmayınca mecburen ilerledik. En büyük korkumuz aracın önüne aniden çıkabilecek bir hayvana çarpıp hasar alarak orada kalmak zorunda olacağımızı düşünmekti. Sonlara doğru karşımıza çıkan köy bizi çok sevindirdi. Önce otoyola sonra karavan parka ulaştığımızda ise gerçekten rahatladık . Ama sabah uyandığımızda bulunduğumuz yeri ve karşımızdaki manzarayı görünce, gece gittiğimiz yolu düşünüp iyi bir titredik.

Hallstatt hiç gitmemişiz gibi yine sonraki rotalarımızda duruyor.

Landzeit 1




Landzeit 2


Park Alanı ASFINAG Raststation Tauernalm
47.247558, 13.425235

Sabah kızlar kendine gelmeden kahvaltı öncesi biraz yol yaptık saat 10 gibi kahvaltı için yien durduk. Bu alanda Trieste den Avusturya ve Almanya'ya yük çeken Türkiyeli TIR şöförleri ile karşılaştık. Yol kenarındaki alan mükemmel. hallstatt da kalamadığımız için yapamadığımız banyo ihtiyaçlarını da karşıladık. Güzel bri kahvaltı sofrası sonra Villach şehrine doğru yola çıktık.

Asfinag 1


Asfinag 2


Park Alanı ASFINAG Parkplatz Wolfsberg
A10 Tauern Autobahn km: 142.248 Richtung Villach
46.810797, 13.508838


Bu bölge de tarihsel olarak biz Kuzey Kafkasyalılar için önem taşımakta , bölgeye gidip kızlara olayın olduğu yeri ve anıtı göstermek istiyorduk ama devam etme kararı aldık.

Bahsedilen olay ise İkinci Dünya savaşın da, 1943 yılı ortalarında Kafkasya’dan çekilmek zorunda kalan Alman ordusuyla birlikte Kafkasya’yı terk eden 15 bin Kafkasyalı mülteci, Avusturya’nın Drau Irmağı kıyısında kurulmuş olan mülteci kampında, 28 Mayıs 1945 tarihinde İngilizler tarafından Sovyetler Birliği hükûmetine teslim edildiler. Alp Dağları’na kaçıp canlarını kurtarabilenlerin dışında, o gün 7 bin Kafkasyalı Drau Irmağı’na atlayarak ya da İngiliz ve Ruslarla savaşarak hayatlarına son verdiler.
 


14 temmuzda Türkiyeden çıkıp bir ay süren Avusturya,Almanya,İsviçre gezimizde neredeyse size rastlayacakmışız,siz dönerken biz gidiyormuşuz.10 gün İsviçreye 10 günde romantik yola ayırdık geri kalan günlerde Avusturyada ve yolcukta geçti.keşke daha çok vaktimiz olsaydı iki ay kalabilseydik.
 

14 temmuzda Türkiyeden çıkıp bir ay süren Avusturya,Almanya,İsviçre gezimizde neredeyse size rastlayacakmışız,siz dönerken biz gidiyormuşuz.10 gün İsviçreye 10 günde romantik yola ayırdık geri kalan günlerde Avusturyada ve yolcukta geçti.keşke daha çok vaktimiz olsaydı iki ay kalabilseydik.
Bizim vaktimiz de vardı ama çocukların o kadar bile dayanması önemliydi, onlara da teşekkür ettik.
Bundan sonra sağlıklı ve bol zamanlı geziler dileği ile herkese mutlu yıllar...

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Yoluuz üzerinde Villach şehrine girerek biraz dinlenmek istedik. O gün kasabada bir festivale denk geldik. Festival alanında biraz dolaştık ve fazla vakit kaybetmeden Slovenya da geceliyeceğimiz Bled Gölü' ne doğru yola çıktık.

Bled....
Münih'ten çıktığımızdan bu yana, ilk defa yağmur durdu. Büyüleyici bir manzara eşliğinde giriş yaptığımız bu yerin her köşesi fotoğraflık. Kampa yine girmedik festival alanına yakın gölün hemen yanı uygun bir alan bularak aracı bıraktık. Şehirde festival var ve yıllardır ilk defa Galler'den arp ve Senegal'den etnik bir enstruman sanatçısını, açıkhavada izledik. Gece umarız hava bozmaz ve bu güzel kasabanın keyfini çıkarırız.

BLED 1 1


BLED 1 2


BLED 1 3


BLED 1 4


BLED 1 5


BLED 1 8
 
Son düzenleme:




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,436
Mesajlar
1,517,936
Kayıtlı Üye Sayımız
172,086
Kaydolan Son Üyemiz
Ertuğrul Ocaktan

SON KONULAR



Geri
Üst