2004 2005 Xtrail Yardim

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barcan10 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,658

barcan10

Ana Kamp
Mesajlar
33
Tepkime Puanı
1
Herkese selam 2004 2005 otomatik vites xtrail hakkında fikirlerinizi alabilirmiyim.150-200 bin km arası alınırmı ,bütçeden alınırsa ne gibi sıkıntılar yaşarım.iki araç arasında kararsız kaldım ikisi de işimi fazlasıyla görüyor.2003 2004 honda crv,yada 2004-2005 xtrail.kesinlikle otomaik vites.saygılar
 

Etiketler
Herkese selam 2004 2005 otomatik vites xtrail hakkında fikirlerinizi alabilirmiyim.150-200 bin km arası alınırmı ,bütçeden alınırsa ne gibi sıkıntılar yaşarım.iki araç arasında kararsız kaldım ikisi de işimi fazlasıyla görüyor.2003 2004 honda crv,yada 2004-2005 xtrail.kesinlikle otomaik vites.saygılar
2003 model xtrail kullanıcısı olarak birkaç tecrübe paylaşabilirim.

1- Yakıt konusunda skystar sonrası oh be dedirtti. 9 10 litre lpg yakıyor uzun yolda klima + 110 120 km hızlarda. Şehir içi 11 12 rahat buluyor artı yaktığı benzin...

2- Konfor konusunda ailecek beğeniyoruz. Honda, ford, wolkswagen binek araçların modelli olanlarından epey kullandık ailecek ama 13 yaşındaki bu araç bizi üzmedi desek yeridir.

3- Bakım masrafları konusunda temiz bir araba almış olmalıyım ki 10000 bakımları haricinde bana masraf çıkarmıyor. İlk aldığımda ön takımlarına güvenlik amaçlı komple elden geçirdiğimde hadi bakalım 1000 lira geliyor desemde 400 lira gibi rakamlara çıkmak epey şaşırttı.

4- Arazi performansı olarak uzun kum plajlarda, çakıllı sahil bantlarında 600 700 kiloluk tekne römork ikilisini %80 oranında çıkarttı ya da çıkartamasa da kendini kurtararak uzaktan halat çekme vasıtasıyla işimi gördüm. Çok şükür daha traktörlük hale gelmedik. Gerçi kum inatlaşmaya gelmiyor her seferinde nazik davrandım. Belki de daha öncede kendimin de kararsız kaldığım rav4 ve crv ikilisini iyi ki tercih etmemişim diyorum çünkü kendi girdiğim yerde düştükleri zor durumları defalarca izledim. Tabi bu araçlarda lastik kombinasyonu + inatlaşma ikililerini de göz ardı etmemek lazım.

5- Dezavantaj hiç mi yok. Rampalarda skystar tarzı bir aracın verdiği tork hissini vermiyor. 130 140 km üzerine biraz nazlanarak çıkıyor. Hadi canım şunu bir civic edasıyla sollama yapayım derseniz yapmıyor. :smiley: . Kalkıp da iç tavan lambasını lamba değişimi için tuzla buz ettiyseniz ara babam ara parça aratabilir.

Bence bir pathfinder navara kadar arazi de başarılı olmasa da ihtiyaçlar ölçüsünde düşünülünce bir rav 4 ya da crv den daha dişli diyebilirim. İhtiyacı iyi belirlemek lazım. Pickup grubunun vergi ve konfor dezavantajından kurtarıp aile ile doğa maceralarına atılacaklar için hoş bir araç olduğunu düşünüyorum. Bir de tipini herkes beğenmeyince piyasası da ona göre oluyor. Satışı içinse 2 kez satmaya yeltenip vazgeçen birisi olarak temiz bir aracınız varsa her türlü alıcınız sizi buluyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,933
Kayıtlı Üye Sayımız
172,085
Kaydolan Son Üyemiz
Ertuğrul Ocaktan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst