Zıpkınla Balık Avı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Önder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 91,674
Ynt: Zıpkınla Balık Avı

Madem konu zıpkın avı,benimde ilk paylaşımım bu konuya olsun.

GetAttachmentaspx567


45150 429425557589 657737589 4889718 945067 n


004


4xbg6
 

Etiketler


Ynt: Zıpkınla Balık Avı

Güzel fotoğraflar, ellerinize sağlık


Zıpkınla balık avı benimde çok hoşuma gidiyor. Ama bağzen görüyorum tüplü dalışta veya nargilede balığın fotoğraflarını çekmek varken zıpkın atıyorlar ya işte ona deli oluyorum.

Hele birde gece fenerle avlananlar var , yazık diyorum başka birşey diyemiyorum...
 

Ynt: Zıpkınla Balık Avı


kesinlikle size katılıyorum ışıkla ve tüple hiç bir eşitlilk kalmıyor avcılıktan çok katliama dönüşüyor...diğer yandan kendi nefesiyle hobisi için ölümü göze alarak avlanan zıpkıncı arkdaslarımız bizler katil olarak tanıtılıyoruz her dalısımızda ölümle dans ediyoruz kaç arkdasımızı kaç dostumuzu senkop a kurban vermedik.... bu sporu hakkıyla yapan bütün arkdaslarımı tebrik ediyorum..
 



Ynt: Zıpkınla Balık Avı

göçebe-k9' Alıntı:
http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

konu ile ilgili olarak avlamış oldugum balık orfoz yada lohos değildir ap ayrı familyalara aittir.. bununla ile ilgili linki veriyorum inceleyebilirsiniz
saygılarımla

http://zipkinci.com/turunun-en-iyileri/10803-tas-hanisi-seytan-zuber-3-kg-5.html
TAŞ HANİSİ/ŞEYTAN/ZÜBER
Serranidae familyasının bu asil ve kurnaz balığına avının zorluğu sebebiyle şeytan, çakal adı verilmiştir. Bilimsel olarak Taş Hanisi adıyla anılsada bu balık yöreden yöreye birçok değişik isimle anılmaktadır. Bu isimler; şeytan, züber, çakal, mıdıklı, ebu-sufhi, harami, arap, çamur lagosu, kara lagos..vs En çok karıştırıldığı türler ise grida ve orfozdur. Şeytanın başlıca ayırt edici özellikleri ise şu şekildedir. Vücudu ince uzun bir yapıya sahiptir ve kuyruğu vücuduna oranla oldukça büyüktür. Kuyruk yapısı iç bükey olup uç köşeleri sivridir. Balığın alt çenesi üst çenesine oranla oldukça uzundur, bu sayede balığın uzun ve sivri yapıda bir burnu vardır.Züberin ve gridanın vücut yapısı birbirine çok yakındır ve ayırt edebilmek için renklerine bakmak gerekir. Züberin vücudundaki desenler gridadaki kadar belirgin çizgilere sahip değildir, orfozdaki gibi bulutsu desenler de çok zayıftır. Züberin rengi genellikle tek düze renktir.. Genelde koyu kahverengi ya da sarıya yakın bir renk alır. Kuma yattığı zaman kum lagosu gibi beyaz renge büründüğü de görünür.
Züberler genelde küçük gruplar halinde yaşamayı severler. Yılın belirli dönemlerinde sürü halinde küçük çaplı göç hareketlerinde bulunurlar. Bu göç hareketleri genelde derin sularla sığ sular arasında beslenme ve üreme amaçlı yapılır.
Ülkemizde yoğun olarak akdeniz ve güney ege sularımızda yaşamaktadır. Egede izmir ilimizden daha kuzey kesimlerde bulunmamaktadır. Bu da züberin yaşam alanı olarak nispeten sıcak suları seçtiğini gösteriyor.
Yaşam alanlarına gelirsek; dik duvarların birden derinleştiği yamaçlar, dibi çamurlı öbek taşların bulunduğu yerleri yaşam alanı olarak seçer. Züberin genel olarak sahip çıktığı belirli bir yuvası yoktur küçük çaplı göç hareketlerinde bulundukları her gittiği alanda farklı yuvalara sahiptir. Ancak gözlemlerime göre züberin iri bireyleri bi süre sonra yalnız yaşamaya başlayıp orfoz gibi tek bir yuvayı sahiplenme hareketi sergileyebiliyor. Genellikle dibi çamur ve içi karanlık dar yuvaları seçerler.
Genelde küçük balık sürüleriyle beslenirler. Bunların dışında ufak kabuklular, ahtopot,kalamar, sübye gibi yumuşakçaları da avlar.. Avlanırken olduğu yerden büyük bir hızla ok gibi fırlar ve avını yuttuğu gibi eski yerine geri döner. Bu hareket Serranidae familyasının karekteristik avlanma özelliğidir.
 



Ynt: Zıpkınla Balık Avı

arkadaşlar merhabalar ben ist avrupa yakası küçükçekmece sefaköydeyim dalış için uzman arkadaşlarla tanışıp işin incelikleirni öğrenmek istiyorum .evimde işim de sefaköy de arzu eden buyursun gelsin nescafe ikram edeyim hem tanışmış oluruz hemde programlardan muhabbet eder ilk fırasatta bir karakıyı yaparız diye düşünürüm vasat bir zıpkın avcısı olsarak iletişim 0535 722 32 25 çağrı yapmanız kafidir ben ararım sizi.

Atakan Yakup KARADOĞAN
GENEL KOORDİNATÖR
KARADOĞAN OTOMOTİV OTO LASTİK VE JANT SATIŞ VE SERVİSİ
0212 424 63 00 - 01 - 02
0535 722 32 25 SEFAKÖY - KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
karadoganotomotiv@kalyon.biz
 

Ynt: Zıpkınla Balık Avı

selamlar yakup bey yakın olsaydım mutlaka ugrar bi kahvenizi içerdim ben de adanada ikamet ediyorum avlandıgımız bölge dogu akdeniz yolunuz düşerse seve seve misafir ederiz..bildiğim kadarıyla soracagınız sorulara cevap vermeye çalışırım aklınıza takılan ögrenmek istediğiniz ne olursa sarabilirsiniz..
saygılarımla
 



Ynt: Zıpkınla Balık Avı

Selçuk Bey maşallah sağlam avlar yapıyorsunuz. Yumurtalık, Gölovası civarların da dalıyorum bende arasıra. Bu tarafa yolunuz düşerse beklerim.
 

Ynt: Zıpkınla Balık Avı

meseregan' Alıntı:
Selçuk Bey maşallah sağlam avlar yapıyorsunuz. Yumurtalık, Gölovası civarların da dalıyorum bende arasıra. Bu tarafa yolunuz düşerse beklerim.


geçen hafta küçük bi kaçamak yaptım sizin otrafa çok hoşuma gitii üniversitenin açıgına gittik güzel mera bu hafta sonu hava güzel olursa ugramayı düşünüyorum tekrar mera konusun da sizden yardım isteyebilirim hiç bi yer bilmiyorum yumurtalıkta..
 

Ynt: Zıpkınla Balık Avı

Benim daldığım iki yer var Uzun kayalar diyorlar yerin adına. Sabah 5-6 arası fena sayılmaz. İstiyorsanız özelden tarif edebilirim. Ayrıca hafta sonu çalışıyorum çalışmasam beraber de gidebilirdik.
 

Ynt: Zıpkınla Balık Avı

meseregan' Alıntı:
Benim daldığım iki yer var Uzun kayalar diyorlar yerin adına. Sabah 5-6 arası fena sayılmaz. İstiyorsanız özelden tarif edebilirim. Ayrıca hafta sonu çalışıyorum çalışmasam beraber de gidebilirdik.



bi ara ayarlar gideriz.özelden yeri tarif ederseniz çok sevinirim google earth ten bikaç yer kestirdim gözüme hafif yollu bi offroad beni bekliyor gibi geçen haftaki avımdan bi kare:smiley:[attachment=1][attachment=2]

DSC05063


DSC04985
 




Ynt: Zıpkınla Balık Avı

Tamamdır özelden mesaj attım sana, görüşürüz umarım.
İyi iyi bereketli olmuş av maşallah, ortalama kaç metre de daldın bu av da ?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,495
Mesajlar
1,518,823
Kayıtlı Üye Sayımız
172,157
Kaydolan Son Üyemiz
Hkndm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst