Yeni Aracım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Beruch Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,667
Ynt: Yeni Aracım

Turbo konusunda çok haklısınız. Yaşı ve km si bu kadar ilerlemiş bir araç için gerçekten kırıcı olabilir.. Turbo çok dikkat ve bilgi isteyen bir konu...özellikle benzinli araçlar da.... Fakat daha önce 3 benzinli ve 1 dizel araca turbo takan birisi olarak bilgime güveniyorum. Zaten turbo basıncını bir elektronik valf sayesinde içeriden her zaman kumanda edeceğim şekilde ayarlayacağım... İhtiyacım olmadığı normal yol koşulunda turbo basıncını minimum seviye de kullanıp istediğim zaman ise maksimum a çekebileceğim..
 

Etiketler
Ynt: Yeni Aracım

Ön tamponun ve vinçimin bakım ve boyasını kendi imkanlarımla şöyle bir elden geçirdim daha sonra kupa ile beraber boyanacaklar fakat vince halat takınca kötü görünmesin diye bir elden geçmiş oldu....

Image


Image


Image
 







Ynt: Yeni Aracım

aracınız güzel olmakla birlikte, sizin yaptıklarınız ve yapacaklarınız daha güzel. hayırlı olsun. bol çamurlu günlerde kullanmanız dileklerimle.
 

Ynt: Yeni Aracım

ayrıca söylemeyi unuttum. turbo konusunda çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim. kayseri sanayisinde bir cj5 e turbo takılmıştı. ancak turbo patlayınca kopan parçalar yeniden motor yapılmasına sebep olmuştu. hem turbodan oldular, hem de motordan.selamlar.
 

Ynt: Yeni Aracım

Teşekkür ederim çok doğru....

fakat intercooler koyacağım için cj 5 de olan kırılan Turbo parçalarının motora kaçma ihtimali olmayacak....
 






Ynt: Yeni Aracım

Araç zorlandığında bazen kırılmalar olabiliyor. Bu durumlarda zayıf olan taraf kırılır ama ben birde farklı açıdan bakmak gerektiğini düşünürüm. Araçlar tasarlanırken büyük hasarlarlardan korunmak için elektrik aksamda sigortalar kullanılır. Mekanik kısımlar içinde benzer sigortalar vardır. Pimlerde buna benzer. Eğer burayı kırılmayacak hale getirirsek diğer taraflardan kırılmalar olabilir ve buda daha masraflı olabilir. Birde bu açıdan bakarak değerlendirmek lazım derim ben.
Selamlar

Beruch' Alıntı:
Arazide zorlarken saplama kesen akslarımı da yine kendi mantığımla kuvvetlendirdim...
Tek olan pim sayısını 4 e çıkarttım... Saplamaları metrik 8 den metrik 10 a büyüttüm .. Ve bütün somunları locktite ile sıktım...

Resimler aşağı da.....
 

Ynt: Yeni Aracım

walla çok doğru...Bu poryo saplamaları hususunda abarttığımı bende düşünmeye başladım. 4x4 araçların yürüyen aksamları üzerine tecrübem çok değil....saplamaları bu kadar kuvvetlendirirken bu nu hiç düşünmemiştim...
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,487
Mesajlar
1,518,676
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst