YDS Outdoor

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KanyaK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,673

KanyaK

wish me luck.
Mesajlar
721
Tepkime Puanı
16
Web
www.kaanyakar.com
Geçen bayram istanbula geldiğimde, Karaköyde YDS Outdoor reklamı görmüştüm, mağaza açmışlar karaköyde katlı otoparkın arkasına. Ben gittiğimde kapalıydı, dışarıdan bakabildim sadece. İçerde güzel birkaç şey gözüme çarpmadı değil. Acaba gidip gezen, fiyatlar ve ürünler hakkında bilgi alan oldumu??

Bu yakupoğlunu firma olarak çok seviyorum (özellikle şu 80 milyon dolarlık ingiliz ihalesini aldıktan sonra :smiley: ) ama adamlar sanırım ihtiyaçları olmadığı için internet satışına çok fazla önem vermiyorlar :smiley: uzun bir sürede istanbula uğrayamayacağımdan dolayı bilgi edinebilmek maksadıyla burda bi başlık açayım dedim.

Giden veya gidecek olan varsa burayıda unutmasın lütfen :smiley:

http://www.facebook.com/ydsboots
 

Etiketler
Ynt: YDS Outdoor

Bende ilk fırsatta gitmeyi planlıyorum facebook sayfalarında 4-5 fotograf mevcut goze hos gozukuyorlar ancak neden çarşak bandı koymuyorlar anlıyabilmis deyilim.
 

Ynt: YDS Outdoor

başlığı görüp merak etmiştim, geçtiğimiz hafta içinde uğrama şansım oldu. mağazanın içi çok güzel :smiley: botlara göre tasarlanan ortama girince, kendinizi bir başka hissediyorsunuz. daha önceden yds'yi duymuştum, bir süredir facebook'tan da takip ediyordum ama ilk kez botları canlı kanlı inceleme şansım oldu. çok kaliteliler, yıllarca yabancı markalar kullanan birisi olarak, ülkemizden bu kalitede bot üreten bir firma olmasına ayrı sevindim :smiley: rakiplerine ve kalitesine göre de uygundu bence fiyatlar. aklıma takılan özellikle tabanlarla ilgili sorular vardı, çalışanlara sorunca hemen cevapladılar.

internetten satış için: http://www.ydsshop.com var.

bir de, ne yalan söyleyeyim bloglarını okumaktan da keyif alıyorum: http://zoryok.com
 

Ynt: YDS Outdoor

ben gittim gördüm ve aldım , garmont ve asolo kullannan birisi olara söylüyorum kendi sınıfında çok kaliteli.
 

YDS Kışlık Bot

İlk defa buradaki yazılar sayesinde bu markayı öğrendim.Denemek için İstanbul'a gittim.
Fotoğrafta gördüğünüz botlar soldan sağa 1.Moraine gtx, 2.Thor, 3. 30-310D(bunda emin değilim).
Moraine YDS markasının outdoor adı altında satışa sunduğu iki ayakkabıdan biri.Vibram taban, goretex kaplama özelliklerine sahip.
Thor kışlık asker botu goretex astarı yok.
30-310d ise diğer bir kışlık asker botu.

Ben bunlarda ortadaki Thor modelini aldım.Dikkat etmeniz gereken en önemli durum forumda dağ botu tavsiyesinde ayakkabı numaranızın 1 numara büyüğünü alın önermesi bu bot için yanlış.Spor ayakkabı numaram ne ise aynı numara Thor bana uygun geldi.Bir numara büyüğü biraz laplup yani büyük oldu.Botun burun kısmı parmakları sıkmayacak yapıda yani rahat.Burun kısmında termoplastik bombe denilen bir özellik var yani botun burnu sert, ayağına birisi basarsa yada dağda ayağınızı taşa çarparsanız parmaklarınızı yaralanmaktan koruyacaktır.Bağcıklar bileğin başladığı bölgede kilit sistemi var ayakkabıyı bağlarken önce bağcıkları bu bölgeden boşluğunu almanız gerekiyor.Daha sonra aşağıdan yukarı(halkaları) doğru tek tek sıktığınızda ayakkabı ayağınızla beraber bileğinizi de kavrıyor adeta tek parça oluyor.Bilekteki bağcık kilidi sayesinde(doğru ve sağlam bağladıysanız) bayır aşağı yürürken ayağınız bot içinde aşağıya kayıp parmaklarınız botun burnunda sıkışmıyor.Daha önce giydiğim standart asker postalı gibi(8 saat çıkarmadan bir kere giydim) ayağımı ince çorap giymeme rağmen vurmadı.Satıcı arkadaş ilgili ve yardımcı idi.

Taban sertliği konusunda Moraine ile thor 4/4 olmasa da 3/4 sertliğinde dir. Yani çok sert fakat tamamen rijit değil . Boynunun da yüksek olması nedeniyle yürürken ilk birkaç saat bana değişik geldi.Çünkü bileğimi kıramadığım ve parmak uçlarıma basamadığım (esnemediği için) için dizden yürümek zorunda kaldım.Fakat giymeye başladığım aynı gün buna alıştım.30-310d modelinin tabanı ise adeta lastik ayakkabı gibi olduğunda dikkate alıp incelemedim bile.

Sağlamlık ve tavsiye konusunu ise en az 1 yıl kullandıktan sonra söyleyebilirim.

DSCF6236


DSCF6237
 



Ynt: YDS Outdoor

İnceleme ve yorumlar için teşekkür ederim. Umarım kullandıkça yazmaya devam edersiniz.

http://www.ydsshop.com/catinfo.asp?cid=181

Bu arada fiyatlar sitedekilerle aynımı yoksa farklılıklar varmı?
 

Ynt: YDS Outdoor

Yakın zamanda aldım internette bulunan fiyatlar birebir aynı idi.Mağazadan alınca üç beş indirim olur diye de umutlanmıştım.
Kasım ayında 3 günlük kış faaliyetinde kullandım.Karlı kış faaliyetleri için Thor uygun değildir.Sırılsıklam olmasa da karın içinde yürüdükten sonra tozluk kullanmama rağmen çoraplarımda ıslaklık vardı.Ayaklarım oldukça fazla terler.Termal çorapla kullandım tırmanış sonrası çorapların burun kısmı ve tabanında ıslaklık vardı, sırılsıklam değildi fakat kış faaliyetinde parmaklarınızın ıslanmasının ardından durursanız donma yaşanabilir.

İrtifa azalıp karsız araziye geçince arkadaşların atlayarak geçtiği 10cm lik sularda yavaşça yürüyerek geçtim ayakların hiç ıslanmadı.Dili tek parça ve yukarı kadar gövdeye bağlı olduğu için derin sulara da girsem su geçirmedi. Çarşak zemine de çok uygun değil çok sayıda ince çizik oluştu.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst