Yan Basamak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan itfaiyeci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,122

itfaiyeci

dostluk kazansın
Mesajlar
366
Tepkime Puanı
7
Yer
karagümrük
yanlara boru basamak yapmak istiyorum ama bağlantı noktalarını çözemedim...yardımvı olurmusunuz...mümkünse resimlerle teşekkürler

2014 adventure 9
 

Etiketler

Ynt: Yan Basamak

Merhaba basamak boru ek parçalar ile şaseye kaynaklanıyor. Bükme makinası olan bir egzozcu yada şasecide bir boru seçerseniz istediğiniz şekilde doğrultu verip şaseye kaynaklıyorlar, basamağın uzunluğuna ve kaporta ile arasındaki mesafeye dikkat etmenizi öneririm. Maliyeti genelde 100-200 TL arasındadır.
 

Ynt: Yan Basamak

paylaştığınız resim zannedersem sizin araca ait resimde gözüken tekli basamaklar eğer sağlamsa onları kullanarak kaynak yapsanız daha iyi olur şaseye boşu boşuna kaynak yapmış olmazsınız gerçi onlarda şaseye kaynaklı heralde?
 

Ynt: Yan Basamak

evet resimdeki araç benim.... kendi basqamakları vidalı....aslında ön tamponu söküp ortadan ,ikiye kesdim....tam basamak oldu ama ...nasıl monte edecem kafa basmadı...
 



Ynt: Yan Basamak

Önde ve ortada şaseye bağlı yana doğru gelen iki kalın parça var, bizim arabanın basamaklarını onlara civatayla tutturmuşlar. Yani bizden önceki sahibi öyle yaptırmış.
 

Ynt: Yan Basamak

Selam etli bir borudan 3 mm çapı 63 ten buyuk olmasın bizimkiler 50 kusurdu galiba boru bukmeciler var orada kivirtin eksozcular kalın boruyu kiviramiyor ve kalitesi iyi olmuyor saseye kaynak en kolay ve saglami mevcut basamaklarin bagli oldugu yerde u demir var oraya lama ile kaynakli destek atılıyor Esrklinde 3 noktadan saseye kaynatin federde atabilirsiniz on ayagi kisa yapip on paspasin bağlandığı yere kaynatirsaniz daha sağlam oluyor
 

Ynt: Yan Basamak

prof.dr özgür ,,abi nası bir güzel anlatım ,,bir an kendimi aracın altında kaynak yaparken hissettim :smiley:
 


Ynt: Yan Basamak

Borunun kıvrık yerlerinin ucuna 5mm sac kaynatırsanız daha sağlam olur.
Güzel cizemedim boru sadece geniş bir u şeklinde kıvrılacak uçlara sac kaynayacak bu saclarda görünen şase çıkıntılarına vida veya kaynak olacak , iki noktadan tutturmak yeterli .

DA2057 110 GALVANISED CHASSIS 110 N T


DA2057 110 GALVANISED CHASSIS 110 N T
 






Ynt: Yan Basamak

İŞLEM tamam ama resimleri ekliyemiyorum facede paylaştım ama .....herkese teşekkürler
https://www.facebook.com/groups/502398223154872/ :D

1
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,720
Kayıtlı Üye Sayımız
172,145
Kaydolan Son Üyemiz
compozer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst