Xj Baslangic

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ytseden Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,679

ytseden

Kamp I
Mesajlar
152
Tepkime Puanı
1
Selam arkadaşlar 91 xj sahibi oldum :D ilk Ranger sonra vitara en son da bir hafta önce xj. Doğal olarak tecrübeli dostlara birkaç sorum olacak. Öncelikle benim araca binen arkadaş biraz merkep muamele yapmis dolayısıyla biraz emek harcama gerek. Gelelim ilk sorulara

1. Bu araçların şanzımanı için bir kartalı var peki yağı soğutmak için bir radyatör u var mı?
2. Araçta bir civarı orjinal fan var yanına da bir Tofaş fanı takmış bu ne olabilir?
3. Araçta teyp yok ben takmaya çalıştım ama elektrik olan kablo bulamadım aramaya devam etmeliyim?
4. Buji ve buji kablosu konusunda önerileriniz nelerdir?
5. Aracın altından kırmızı yağ damlatiyor ( tam vites kolunun altında) ama yağ serileri düşmedi bu ne olabilir.

Soruların Münci yeteneği istediğiniz farkındayım ama bir fikir verebilirseniz sevinirim sağlıcakla
 

Etiketler
Ynt: Xj Baslangic

Kusura bakmayın telefondan yazdığım için bazı kelimeler yanlış olmuş
Civarı değil civali olacak
Kartal değil karter olacak
 

Ynt: Xj Baslangic

1. ekstra sogutma sistemi yapmadikarsa orjinalinde yok.
2.tofas fanini ormanda arazide hararet yapmasin diye koymuslardir.bi yerde acma kapamaso vardir icerde onu bulun.

3.teyp icin eski sahibine sorun gormeden bilmeden kim ne desin burdan ?
4. buji konusunda champion marka alip takicaksin butun amerikancilarim taktigi gibi.
5.fren direksiyon sanzuman vites motor yaglarina bakin damlatma ile bitmez hemen fakat nerden aktigina bakmakta fayda var.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Ynt: Xj Baslangic

Merkep muamelesi yaptı ise baya işi var demektir o araç ile, kolay gelsin diyelim.Hayırlı olsun aracınız.

-XJ'lerin geneli K.Amerika pazarı için üretildiğinden soğutma sistemleri o bölgeye göre yapılmış yani yetersiz ülkemiz için.Ayrıca şanzıman için de ayrı bir soğutucu olmadığından mevcut sistem iyice yetersiz kalıyor.İşin doğrusu çiftsıra radyatör taktıktan sonra orjinal fana destek olarak elektrikli yedek fan takıp(bunlarında tamamı orjinal olarak var) bunu beyne bağlamak.Böylece otomatikmen devreye girer çıkar.Hararet derdiniz de biter.Sizin araçtaki biraz uydur kaydır sanayi işi yapılmış,eğer değiştirmeyecekseniz dikkat edin özellikle arazide dikkatten kaçırırsanız motoru yersiniz, hatta ana şanzımanın ömrünü de ciddi anlamda kısaltırsınız.XJ'lerde en dikkat edilmesi gereken nokta bu soğutmadır.

-Normalde hiç damlatma olmaması lazım.Varsa eğer contalarda bir yerde kaçak var demektir. Bakımlı araç olmadığına göre vardır sizde kaçaklar.Kaçak ana şanzıman yağıdır büyük ihtimal,yağ seviyesi 8 lt civarıydı sanırım ana şanzımanın ilk başta seviye düşmesinden anlamayabilirsiniz.En kötü senaryo arazi şanzımanından kaçırıyordur.Seviyesini ölçmek için çubuk yok,tapasını açmanız lazım.Bilinmeyen yağ kaçakları da iyi birşey değil, sürekli araçta yedeklerini zaten tutacaksınız ama özellikle otomatik şanzıman yağı ucuz değil cebe zarar,ayrıca daha büyük bir kaçağında habercisi olabilir o yüzden en azından kaçağın yerini tespit etmeniz lazım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,490
Mesajlar
1,518,775
Kayıtlı Üye Sayımız
172,149
Kaydolan Son Üyemiz
emrecozel

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst