Volkswagen T5 'le Avrupa Gezimiz- 2012

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nevzat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 285
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,946

Etiketler

Metelkova'da size bile hitap edebilen birşey var Nevzat hocam, kızınız haklı gençler harika.

Slazburg yollarındaki doğayı çok beğendim. 3 yol ağzında ben olsam burada dururum dediğimde aynı noktada arabanızın
fotosu, doğa kadar gören gözlerde harika. İlgi ile takipteyim. Selamlar.
 


Nevzat Bey, anlatımınız, fotoğraflarınız... kısaca emeğiniz için teşekkür ederim; ilgi ile izliyoruz. :smiley: Bu yazınız, tıpkı diğer arkadaşların yazıları gibi, bundan sonra yola çıkacaklar için, iyi bir yol gösterici olacaktır hiç kuşkusuz.

Başlığınız ile ilgili, birkaç noktaya değinmek, görüş bildirmek isterim (Değinilecek çok nokta olabilir ama şimdilik...).

*Başlıktaki "2012", aracınızın model yılı gibi algılanabilir sanki; bir çözüm bulmalıyız mı? :-\

*IMG_2001.JPG için, Tatlıses Turizm, bir reklam bedeli öder artık!.. :D ;D

*"bence gerçek Avrupa, Zagrep'te başlıyor."
Bu değerlendirmenizin benzerlerini çok yerde okudum. Hırvatistan ve Sırbistan sınırı, aynı zamanda Avuturya-Macaristan İmp. (Katolik Hristiyanlar) ile Osmanlı İmp. (Müslümanlar ve Ortodoks Hritiyanlar) sınırıdır yaklaşık olarak tarihte. Sizin yaptığınız değerlendirmenin izlerini, burada da aramak gerektiğini paylaşmak istedim. :smiley: Bir yerde, bir arkadaşımıza sormuştum bu konu ile izlenimlerini ama tam olarak anımsayamadım... :-\

*"şimdiki gençliği anlamak zor",
yaşlılık belirtileri mi yoksa bu cümle? :D

*Geçeğinizi, haritalarda gösterdiğiniz için, ayrıca teşekkür ederim. :smiley: Nedense, arkadaşlarımızın çoğu,
bu konuyu atlıyorlar.

*"Küçük köy ve kasabalardan, bol yeşillikli ve çiçekli bir yolculuk oldu."
Alpler'deki bu geçek ve fotoğraflar, en çok beğendiğim (ilgimi çektiği için) yer oldu...

Cavid Sezen
 



Otobana girmeden Alplerden geçmeniz güzel oldu. Herhalde daha önce bu yoldan geçtiniz. Böylece bende eski hatıraları tazelemiş oldum. Tüneller ve otobanlar Alplerden geçişleri kolaylaştırdı ama bütün bu güzellikleri de artık görmeden geçiyoruz.

Güzel resimler için çok teşekkürler.
 

Nevzat bey memlekete hoş geldiniz.Gezinizi paylaşımınız o rotayı planlayan arkadaşlar için çok yardımcı olacak.Teşekkürler...
 

Pardon ben aceleye getirmeden önce msj yazıp sonra sindire sindire okurum niyetiyle gezi bitti sandım.
Yolunuz hep açık olsun...
 

Güzel sözleriniz için teşekkürler.

Cavit Hocam başlık konusunda size katılıyorum ,nasıl düzeltebiliriz? Gezinin 2012 yılında yapıldığını vurgulamak adına öyle yazmıştım ben yapabilirmiyim?Yoksa moderatör olarak siz mi düzeltebilirsiniz?


Anlatım olarakda mümkün olduğunca az söz çok fotoğraf şeklinde devam etmek istiyorum.

Sınırları oluşturan dini,milli ,coğrafi faktörler elbette vardır ,ben sadece gördüklerimi hissettiklerimi yazdım:smiley:

Gençlik konusuna gelince yaş 42 bir kaç gün sonra 43 olacak :smiley: Kızım lise sonda seneye üniversiteye gidecek ,bazen düşünüyorum 3-5 sene sonra evlenecek belki ve ben Allah ömür verirse ''dede'' olacağım:smiley: İnsanın kendini bu duruma alıştırması gerek yavaş yavaş.

Hüseyin bey Alplerden bilerek tünelleri kullanmadan geçmek istedim.Manzaranın bu kadar güzel olabileceğini tahmin ediyordum.Alpleri birde İsviçre İtalya doğrultusunda geçtik ki ilerde fotoğrafları göreceksiniz resmen haziranın ortasında lapa lapa kar yağıyordu,bir ara zincirim yok diye bile endişelendim.Bu bölümden sonra sizinle telefonda konuştuğumuz Almanya ayağını anlatacağım.Tente olayını Karslruhe deki yere gittim Fransa dönüşü,orası bir firma değil mahalle arasında bir ev adam heralde hoby olarak falan bu işi yapıyor,neyseki Reimo 'dan son derece uygun bir fiyata (fiamma f 45 s =150 euro ) halledince çok sevindik.Sizede tekrar ilginiz için burdan ayrıca teşekkür ederim.

Gezimiz bitti Tanju bey.Geleli 3-4 gün oldu.İlerleyen bölümlerdede anlatacağım üzere gezinin sonuna doğru başlayan böbrek ağrısı son kilometrelerin biraz zor geçmesine neden oldu.Allahtan yanıma ağrı kesici iğnelerimi almıştım. Güzel yurdumuza döner dönmez kendimi hastaneye attım ,neyse böbrekte bulunan taşlar kırıldı da dün rahatlayabildik sonunda.
 




nevzat' Alıntı:
Cavit Hocam başlık konusunda size katılıyorum ,nasıl düzeltebiliriz? Gezinin 2012 yılında yapıldığını vurgulamak adına öyle yazmıştım ben yapabilirmiyim?Yoksa moderatör olarak siz mi düzeltebilirsiniz?



Gençlik konusuna gelince yaş 42 bir kaç gün sonra 43 olacak :smiley: Kızım lise sonda seneye üniversiteye gidecek ,bazen düşünüyorum 3-5 sene sonra evlenecek belki ve ben Allah ömür verirse ''dede'' olacağım:smiley: İnsanın kendini bu duruma alıştırması gerek yavaş yavaş.

İlerleyen bölümlerdede anlatacağım üzere gezinin sonuna doğru başlayan böbrek ağrısı son kilometrelerin biraz zor geçmesine neden oldu.Allahtan yanıma ağrı kesici iğnelerimi almıştım. Güzel yurdumuza döner dönmez kendimi hastaneye attım ,neyse böbrekte bulunan taşlar kırıldı da dün rahatlayabildik sonunda.

*Moderatörümüz Levent, bir çaresine bakar onun.

*Biz dede olmadığımız için (aday bile değiliz), genciz... :D ;D

*Geçmiş olsun. Yıllar önce, yaşamıştım o sıkıntıyı; ot yolduruyor adama!... ;D

Cavid Sezen
 

Salzbur'tan Almanya'ya geçişte akşam oldu ve yolumuzzun üzerinde güzel gördüğümüz bir campingde gecelemeye karar veriyoruz.Camping Ferienpark Hainz am see deyiz .http://www.hainzamsee.de/

22 euro temiz düzenli manzaralı bir yer.

001 IMG 2499


002 IMG 2502


003 IMG 2503


004 IMG 2506


005 IMG 2511
 






Ertesi gün kalktığımızda bizi kötü bir süpriz bekliyor.Dini bayram var herkes kıyafetlerini giymiş kiliselere gidiyor her yer kapalı.Ekmek almak için bile baya dolanmak zorunda kalıyoruz.Tatilin ne tatili olduğunu bir Türk vatandaşımıza soruyoruz onunda pek bişeyden haberi yok ''umursamazca ''kilise bayramı işte'' deyip kestirip atıyor.Biraz kızıyorum insan senelerdir yaşadığı ülkede ne bayramı kutlandığını bilmez mi diye? Bir Alman komşun yokmu bayramını kutlarsın belki diye aklımdan geçirirken otoban dışı yolu bırakıp otobana geçiyoruz, bu süreyi ilkokula kadar çocukluğumun geçtiği köy olan Würgassen ziyareti için kullanmayı planlıyoruz. Bu kısma ait fazla fotoğraf yok eş dostla görüşmekten fotoğraf çekmeye fırsatımız olmadı. .

020 IMG 2601


021 IMG 2603


022 IMG 2608
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,492
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

SON KONULAR



Geri
Üst