Vitara'da Tam Tur Dönerken Kasılma.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan @t@bey Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,389

@t@bey

Yeni Üye
Mesajlar
8
Tepkime Puanı
1
Yer
İstanbul
Selamlar.
2000 model 5 kapı 1.6 jlx vitara aldım. Arazi vitesindeyken direksiyonu sağa veya sola tam kırdığım zaman araç sanki firenliyerek gidiyor. Mesela normal bir arabada el fireni çekik haldeyken kalkmaya çalışırsanız nasıl zıplar, aynen o şekilde kesik kesik gidiyor. 4x2 de hicbir sıkıntı yok. Arazi vitesinde düz giderken ve normal dönüşlerde yine sıkıntı yok. Sadece tam kırdığım zaman yasiyorum bunu. Ayna mahruti olsa, yolda ayağımı gazdan çekince araba sallanırdı. O da değil. Aklıma bir tek aks geliyor. Daha önce bunu tecrübe eden var mı acaba? Birisi bunun normal olduğunu ve bütün Vitaralarda yaşandığını söyledi. Bana mantıklı gelmedi.
Teşekkürler şimdiden..
 

Etiketler
Ynt: Vitara'da Tam Tur Dönerken Kasılma.

Merhaba,hiç endişelenmeyin sadece Vitara değil aynı sistemi kullanan tüm markalarda normal bir durum.
 

Ynt: Vitara'da Tam Tur Dönerken Kasılma.

araci saga sola dondururken arka lastikler 4cekerde oldugu icin butun lastikler ayni hizda donmek icin caba sarf ediyor.ornegin saga donerken sag arka lastiginizin donme capi kisa kaliyor sol lastik fazla donuyor bi kasma olur.korkacak bir durum yok.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 

Ynt: Vitara'da Tam Tur Dönerken Kasılma.

Şunu da ilave edeyim bu kasıntı normaldir ama normal diye zorlamaya devam etmeyin.
Zorladıkça hasar verme riskiniz oluşur.Tam dayamayın biraz direksiyonu düzeltin,öyle hareket edin.
Arazide yada asfaltta,çok uygunsuz pozisyonda değilseniz boşuna sıkıntı yaratmanın anlamı yok.
İki çekere alın ve tam sağ sol manevranızı öyle yapmaya çalışın.
 

Ynt: Vitara'da Tam Tur Dönerken Kasılma.

çok teşekkür ederim. Simdi anladım mantığını. Arazi vitesindeyken direksiyonu kırdıktan sonra serbest bırakınca direksiyonun hızlı bir şekilde toplamasının sebebi de bu demek ki. Saolun tekrar.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst