Vitara Bobin Sorunu ?..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vitara98v6 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,457

vitara98v6

Pajero3.5v6
Mesajlar
48
Tepkime Puanı
0
arkadaşlar 98 model vitara v6 aracımda bobin sorunu var. lpg taktırdığımdan beri randıman alamadım. ilk etapta bobinlerin pipolarını değiştirdim bi müddet düzeldi ama yine aynı sorunu çıkardı. bobinleri değiştirmek istedim tanesi 380 tl ;D benzinde aşırı derece tekleme yapıyo ve lpg de yakıt şuan çok fazla (0,32 kr) ve doğal olarak aracın çekişinide etkiliyo. temiz çıkma bobin bulabilcem bi yer varmı, aracımdaki bobinler 3 fişli ve bilginiz olsun elimde 2 adet bobin piposu var isteyen arkadaşa ücretsiz verebilirm. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum...
 

Etiketler
Ynt: Vitara Bobin Sorunu ?..

megan bobini tak cukka oturur yerine v6 ya hic sorun cıkarmaz ama 2 fişli megan bobini v6 da bobin yaşayanlar benim yaptıgım gibi megan bobini takabilirler kenarlarını yontmak lazım fişini kuclayıp yerine takıyorsun kapaklar yerine oturmaz ateşleme gücü fazla v6 ya uyacak tek alternatif bu şimdilik tanesi orjinali 75 lr dır hic sorun cıkarmaz eger aracta başka bir sorun yoksa
 

Ynt: Vitara Bobin Sorunu ?..

aksaray genc tokelde 2 çeşit var 70-150 tl olarak ..70 lik olandan 1 tane aldım gecenlerde yalnız benimki 2 fişli 3lü degil zannedersem ..

illede çıkma alıçam derseniz ikitelli A.O.S.de dilek ticarette 1 v6 var parcalanacak..duruyordu.. ;)

işin aslı..>>piponun içinde bujiye basan tükenmez kalem yayı kadar bir yay var o temassızlık yaptırıyor ..! onu biraz acıp uzatıp teması saglamak gerekiyor..saatci tornavidası yada ince uclu bir tornavida yardımıyla yapabilirsiniz..

(0,32 kr) güncel pompa fiyatlarına göre çok iyi bir rakam bence.

arac calışırken her bobini azcık yukarı kaldırıp bakın yarım santim gibi her silindrde hafif tekleme yapması lazım cıkardıgınız halde teklemiyorsa o bobinde arıza vardır..

ngk bkr 6e buji kullanın tırnak aralıgı benzin ise 100..>>>... lpg +benzin olacak ise 0.70 olmalı derim..

obd soketinden makinaya baglatın arıza varmı lambda sensörü vs calışıyormu ısı sensörü ne sıcaklık okuyor onları gözlemleyin..

bu makina enjektörleri görmez onlarıda söktürüp lukas marka makinada temizletin derim..

bogaz kelebegi ve rolanti sensörünüde söküp temizletin bu arada kolay gelsin .. :smiley:
 

Ynt: Vitara Bobin Sorunu ?..

lpg ile kullanırken bende 3 adet bobin yaktım.rektefiye sonrası 1000 km dir benzinle kullanıyorum bobinlerde bir sıkıntı yok fakat oğuz beyin dediği gibi bujileri değiştirdim.arıza lpg de iken tekrarlarsa beyinden yada lpgde yanlış bir montaj olduğuna ihtimal vericem sanırım.125 tl bobin fiyatı fakat 2 fişli.3 fişli olan daha kolay bulunur fiyatda daha uygun olur sanırım.bolu istanbul yaparken bobin patlattığımda 3 fişli çoktu sanayide ama 2 fişliyi baya zor bulmuştum.bobinlerinizde bir yanma patlama yoksa kablolarınıda kontrol etmekde fayda var.
 

Arkadaşlar merhaba, sizin yaşamış olduğunuz sıkıntıyı su anda bende yaşıyorum Bujileri değiştim ama tekleme ve çekiş sorunu hala devam ediyor, usta şimdide bobin olabileceğini söyledi, yorumlarınız da megan bobininin uyduğunu söylemişsiniz. Hangi modelin ki uymakta yardımcı olursanız sevinirim.
 



yan sanayısi
çıkma olanı
uyduruk olanı.... vs .. her zaman baş agrıtır ..

servisin orj siparişle getirtmek en doğrusu..

megazip ru adlı siteden de rusyadan orj. alabilirsiniz..

lpg li v6 da buji ömrü 10 bin km. dir...
benzinlide 30 bin..

lpg ile kullanıyorsanız 3000 deviri gecmeden kullanmaya özen gösterin..derim..
 

Arkadaşlar merhaba aracım Suziki Grant Vitra 1.9 DDS araçtaki sorun sabhlari geç çalışıyor ve sarsıntılı sert bı çalışma oluyor. Ve gaz geç yiyiyor. İlk çalıştığında mavi duman seyir halindeyken gaza yüklenince kara duman sonra kesiyor ustaya götürdüm enjektorlerden dedi başka usta kızdırma bujisi ve ateşleme bobini olabilr dedi. Zaten Çanakkale usta yok buna benzer sorun yaşan arkadaşlar yardimci olabilirmi.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,459
Mesajlar
1,518,190
Kayıtlı Üye Sayımız
172,114
Kaydolan Son Üyemiz
Ahmetalp0666

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst