Tüm Okullarda Yüzme Dersi Olmalı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,203

Jeep34

Zirve
Mesajlar
5,909
Tepkime Puanı
28
Yer
İSTANBUL
Eğer okullarda yüzme dersi zorunlu olarak verilmez ise :

''El ele zincir oluşturup gölde çırpınan arkadaşlarını kurtarmak isteyen liseli gençlerden 3’ü çamura saplanarak yaşamını yitirdi.''
gibi haberleri daha çok okuruz..

Okullarda el sanatları, makreme derslerinin verildiği bu dönemde YÜZME dersi nasıl verilmiyor anlaşılır gibi değil.. Üç tarafı denizler ile çevrili ve bir çok gölü bulunan ülkemizde bu bir zorunluluk olmalıdır.
 

Etiketler
Ynt: Tüm Okullarda Yüzme Dersi Olmalı

Almanyada bu dediğin uygulama var.Yanlış hatırlamıyorsam sadece ilk okullara özel bir ders.Haftanın bir günü,sınıf halinde (sınıflar 20 kişilik) ilçede bulunan kapalı olimpik yüzne havuzunda,ilk zamanlar derin olmayan çocuk havuzunda,daha sonrada normal 3m derinliği olan havuzda,hem yüzme,hemde dalma dersleri alıyorduk.

Uğur abi; Memleketimizde yüzme derslerinin verilebilmesi için.Öncelikle her ilçeye en az bir yüzmehavuzu olması lazım.Buda mümkün olmadığına göre,okullarda yüzme dersi hayal den öteye gidemez.
Öğrencilere denizde,yada gölde yüzme öğretmek zor olur.Düşünsene 50 kişilik bir ilkokul 3. sınıfı.Okadar çocuğu zapt etmek nekadar mümkün olurki.Hangi birine göz kulak olabilirsin.Ben şahsen böyle bir uygulama olsa (okullarda göl yada denizde yüzme dersi) çocuğumu o derse girmesine izin vermem.Senin ufaklık böyle bir deste neler yapar abi bi düşünsene :D :D
 

Ynt: Tüm Okullarda Yüzme Dersi Olmalı

Devlet okullarında havuz yapılamıyorsa, belediyelerin yapmış olduğu tesislere ücretsiz gidilir. En azından orta okulda yapılabilir. Öğrenci zaten yüzmeyi öğrendikten sonra bu derse ihtiyaç yok. Amaç temel yüzme eğitimi..Yoksa özel okullardaki gibi zaten şu an için zor.
 


Ynt: Tüm Okullarda Yüzme Dersi Olmalı

Elbetteki olursa belediyelerin havuzlarında olur yüzme dersleri.Her okulun havuzunun olmasının imkanı yok.Yüzme dersleri tabiki önemli ama bence oraya gelene kadar verilmesi gereken o kadar çok ders varki..Mesela trafik dersi.Belki böyle bir ders vardır ama sadece kitap üstünde olmamalı.Uygulamalı bir ders olmalı.

Farkındayım belki konunun dışına çıkıyorum ama aklıma geldi söyliyeyim.
Almanyada ilk okula gittiğim dönem(3. 4. 5. sınıflar) Okulda trafik dersleri alıyorduk.İlk başlarda kitap üstünde,daha sonra okulun bahçesinde zemine çizilmiş yollarda çeşitli trafik levhaları trafik ışıkları yaya geçitleri yani trafikte olan ne varsa herşey mevcuttu.Bu yollarda bisikletlerimizle yada okulun temin ettiği 4 tekerlekli pedallı araçlarla geziniyorduk.
Yılda iki kez okullara polisler gelir bu parkurda isteyen öğrencileri baya baya ehliyet sınavına sokup,sınavı geçenlerede bisiklet ehliyeti veriyorlardı.(işte o dönemlerde 10 yaşlarındayken ilk ehliyetimi almıştım)İş tabiki ehliyet almayla bitmiyordu.Sonra bisikletini getiriyorsun aynı memurlar bisikleti baştan aşağı (far,stop lambası,frenler,lastikler vb.)muayeneden geçirip uygun olan bisikletlererin çamurluğuna bir yıl geçerli bir pul yapıştırıyorlardı.Ancak bu şekilde yollarda gezebiliyorduk.Tabiki kurallar çok katı değildi kimsenin bisikletinin bağlandığı falan yoktu elbette.Tüm bunlar o yaştaki çocukları teşvik etmek ve trafik kurallarını oyaşta öğretmek içindi.
Belkide bu sayede 1989 yılında ozamanlar kursların olmadığı trafikten verilen ehliyetlerin olduğu dönem.Birçok arkadaşımın defalarce ehliyet sınava giripte ancak 3. sınavlarında yazılıları geçip direksiyonu sınavınıda keza aynı şekilde geçtikleri dönem,ben tüm sınavları tek seferde geçmiştim.Üstelik hiç ders çalışmamıştım. :smiley:

Bu uygulama aynı şekilde bizim okullarımızdada olabilir.Ütelik her okulun bir bahçesi var.Sadece bahçeye biraz boya ile yollar çizmenin dışında herhangi bir masrafı yok.

Okuduğum okulun ve trafik derslerinin verildiği bahçesinin fotosu.(Görünce bende inanamadım 1980 yılından beri aynı şekilde duruyor.goggle eart dan arayıp buldum.)Belki diyeceksiniz nasıl hatırladın nasıl buldun.O yaşlardada çok geziyordum girip çıkmadığım yeri yoktu bizim semtin.Eeee nedemişler GEZENBİLİR. :D :D :D

Okul


Okul bahe
 



Ynt: Tüm Okullarda Yüzme Dersi Olmalı

Matematik dersine beden eğitimi öğretmenlerinin girebildiği bir coğrafyada hakikaten zor. Keşke olsa...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,474
Mesajlar
1,518,490
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst