Truma Tamiri Mümkün müdür?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,728

insel

Zirve
Mesajlar
2,511
Tepkime Puanı
26
Arkadaslar yeni aldigim 90 euramobile karavanimim isiticisi problemli. Maalesef trumam o kadar sahibininin sorunsuz calisiyor demesine ragmen randimanli calismiyor. Tupu degistirdik. Tupun kafasindaki adaptor orjinal ve sonuna kadar acik, buna ragmen mavi aleviyle bir turlu iyi isinmiyor ve isitmiyor. Sokup bakmaya yeltendik beceremedik. Acaba bir tavsiyesi olan olur mu aranizda. Kime gosterilir, tamiri mumkun mudur? Umarim iyi cevaplar verirsiniz. Sevgiler
 

Etiketler
Ynt: Truma Tamiri Mümkünmüdür?

İnsel bey merhaba...
Alttaki link ve telefonlardan bilgi ve yardım alabilirsiniz.
http://www.acsagroup.com/Karavan.htm
  Açsa otomotiv Uğur bey 0.532.3514504 
(Bu telefon numarası Sn.Hüseyin Pelit "Rüzgar" beyin bir forumdaki bilgilendirme yazısından alınmıştır)
 

Ynt: Truma Tamiri Mümkünmüdür?

Cok tesekkurler. Bu cumartesi oradayim. Cumartesiye kadar baska tavsiyeleriniz varsa beklerim. Zira ikitelli bana bir hayli uzak. Sevgiler Insel
 

Ynt: Truma Tamiri Mümkünmüdür?

Merhaba İnsel Bey Trumanın pilot alev gözetleme camını sökebiliyorsanız Bir lastikçiye giderek o delikten hava tutun, ayrıca arabanın altına girerek
alt açıklıktanda hava tutup iyice temizleyin faydası olabilir kolay gelsin
Günay
 

Ynt: Truma Tamiri Mümkünmüdür?

Cam sokulmez. Ama alttan hava tutmayi deneyecegim.
 



Ynt: Truma Tamiri Mümkünmüdür?

Dun Acsadaydim. Oradaki Mahmut usta tam 6 saat ugrasti Truma ile. Maalesef pilotun alevlendirdigi begin gazini acan sensor kablosu bozuk oldugundan atesleyemedik. Bu konu ile ilgilenenler bilgilensin diye yaziyorum. Mahmut usta bence bu isin piri. Zaten trumanin temsilcisi bunlar ama klimalarinin. Isiticilarinin degil. Tamamiyle iyi niyetle baktilar. Olmayinca da saat 20 30 dan sonra vebasto takmaya karar verdik. Gece 23e kadar oradaydim. Vebasto taktirdim anlayacaginiz. Soracaksiniz kaca diye. 1100 arti kutudan cikmayanlar, ekstra istediklerinizde ekleniyor. 1250 gibi oluyor. Ekstralar menfez daha uzun boru daha uzun elektrik tesisati gibi seyler.
2 sene de garantisi var.
 

Ynt: Truma Tamiri Mümkünmüdür?

Dizel araçlarda aracın deposundan çekiyor ya eberpacher, Acaba LPG'li araçlarda Truma için gereken LPG'yi aracın deposundan karşılamak mümkün mü? Yıllar önce bir BUS görmüştüm, ocak için gereken LPG yi Tanktan karşılıyordu. :smiley: Ciddiyim, Gözlerimle gördüm. Bu konuda teknik bilgisi olanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
 

Ynt: Truma Tamiri Mümkünmüdür?

Bir arkadaş, Hymer karavanındaki tüplerle başedemeyince, (çift tüp)tüplere müdehale ederek, arabalardaki LPG dolum ağzı takdı, şimdi tüpleri için benzinciye girip araç LPG'li gibi Gaz alıyor, tabi benzincinin bundan haberi yok, o arabaya gaz veriyor sanıyor oysa tüpe basıyor, çünkü bu iş yasak. karavanda Buzdolabı LPG, Boiler LPG, Ocak LPG ile çalışıyor...
 

Ynt: Truma Tamiri Mümkünmüdür?

Bu beni de cok cezbediyor. Bir turlu beceremedim. Daha once burada yazisilmisti. Hatta birisi nasil yaptigini anlatmisti. Yaniliyor muyum?
 

Ynt: Truma Tamiri Mümkünmüdür?

Alınacak malzeme; bir adet LPG dolum ağzı ve 50 cm Yüksek basınca dayanıklı hortum, 2 adet Kelepçe...Dolum ağzı aynı araba tamponun monte edilir gibi montelenecek, dolumu yapan benzinci araç LPG'li zannedecek, yoksa çoğu doldurmaz..

Otogaz tup


Atiker Dolum Agzi
 



Ynt: Truma Tamiri Mümkün müdür?

Bizim karavanimizda Trumatic S3002 kullaniyoruz, manyetosu bozuldu. Acsa ile konustugumda servislerinin Ankara'da oldugunu soylediler ve sobayi sokup oraya yollamamiz gerektigini belirttiler. Istanbul'da sobamizi gosterebilecegimiz bir yer bilen varsa paylasmasini rica ederim.
 

Ynt: Truma Tamiri Mümkün müdür?

Manyetolar iki çeşittir, elektriksiz çalışan vurmalı manyetolu olanlar ve pilli manyetolular..trumanın montajlandığı yeri kıyı bucak iyice arayın, 9v'luk yassı pille çalışıyor olması lazım, belki sadece pili bitmiş olabilir, pil sobanın üzerine bağlı deyildir, yarım mt'lik bir kablo ile biryere sıkıştırmış olabilirler...Bu sorun trumaticde benimde başıma geldi, günlerde uğraşdım, yakmayı denedim, tüpü değiştirdim, sonunda pili gördüm, yenisi ile değiştirince çatır çatır yanmaya başladı..
 

Ynt: Truma Tamiri Mümkün müdür?

Bugun karavanla internette buldugum, Kasimpasa'da bir tamirciye gittim (www.mutfakmalzemeleri.com) manyetoda yukari asagi hareket ederek gaz ayarini yapan mekanizmada bir sorun vardi manyetoyu sokup tekrar taktik birsekilde sorunu cozduk. Truma S3002 1 adet kalem pille atesleme yaptigi icin pili bitince degistirmek cok sorun olmuyor.
 

Ynt: Truma Tamiri Mümkünmüdür?

erdenbay' Alıntı:
İnsel bey merhaba...
Alttaki link ve telefonlardan bilgi ve yardım alabilirsiniz.
http://www.acsagroup.com/Karavan.htm
Açsa otomotiv Uğur bey 0.532.3514504
(Bu telefon numarası Sn.Hüseyin Pelit "Rüzgar" beyin bir forumdaki bilgilendirme yazısından alınmıştır)

arkadasim, yardimim olurmu bimem ama ben hollanda da kaliyorum isteyen olursa yakinda trye gelecegim nasipse. gelirken istyen olursa burdan cikma yada yeni truma sobalarina bakabilirim. yalniz havalar biraz isininca gelecegim cunku cok kar var. bulgaristan sirbistanin yollari acikmi kapalimi bilmiyorum.usteyen bana mail ile ulassin. AHMETDURMUS@LIVE.NL kucuk harflerle.

NOT: simdiye kadar hic bir bilgim yok bugun nasipse ilk motokaravan alacagim ve onunla gelmeyi dusunuyorum.



saygilar.
 

Ynt: Truma Tamiri Mümkün Müdür?

merhabalar..
truma arızası ile ilgili yeni bir konu açmak istemediğimden sorunumu burda anlatmak isterim..
turma E-1800 modelini 2 yıldır aktif olarak kullanıyordum..yaptığım son 2 kampta cihazda sıkıntı olduğunu farkettim..ilk olarak 25-30 derece arasında ısıtması gerekirken anlayamadığım sebepden dolayı ısı 18-20 dereceye düştü..bu tespitten sonra forumun ve benim ..bir numaralı dehası atilla abiyle görüştüm..kullandığım gazın kalitesinden yada ateşleme odasındaki (adını hatırlayamadığım)zımbırtıdan kaynaklandığını söyledi..tanktaki gaz az olduğundan 2 gün boyunca çayımı ve yemekleri aracta pişirdim..gaz bittiğinde aygaz dan deneme amaçlı 15 tl lik gaz aldım..sonuç birşey farketmedi..2.sıkıntı ise bu hafta sonu focada eşimle tekrar kamp yaptık ve sabaha karşı stop ettiğini ve kapandığını gördüm..(allahtan hava ılıktı)..gecen hafta termosaya telefon açtım..teknik servisin beni arayacağını söylediler fakat dönüş olmadı..fikir ve öneri bekliyorum..
teşekkür ederim..
a.erim özbiler
 



Ynt: Truma Tamiri Mümkün Müdür?

Konuyla ilgili İsrafil Bey size yardımcı olacaktir.Benim Truma 3004 un montajini kendisi yapti.Hem iscilik hemde servis acisindan son derece memnunum

Israfil Bey cep:0 533 374 01 49

Not:Soz konusu servisle dostluk disinda hicbir sekilde bir baglantim yoktur.

Saygilar
Mustafa GULER
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst