Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 486
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 220,524

Hangi sıklıkla Doğa da olabiliyorsunuz ?


  • Kullanılan toplam oy
    450
Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Selamlar. Ben Hakan. 36 yaşındayım.

10 yıl evvel Antalya TODOKS Dağcılık Kulübü'nde başladığım doğa sporlarına şu an istanbul'da devam etmekteyim. İstanbul Doğa Tutkunları (İDT) adında şirin bir grubumuzla kampçılık, treking ve tırmanış yapmaktayız..
 

Etiketler
Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba. Ben Fulya Öztürk. Gazi Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı mezunuyum ve şu an master yapıyorum.

Doğada sizlerle birlikte olmak eminim çok keyifli olacaktır. :smiley:
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhabalar. İstanbul Erenköy'de oturuyorum, aslen Arnavutum.

Öyle dağ, orman, çayır, çimen sevdam yoktur. Ben deniz ve sahil kesimlerinden keyif alırım, genelde yalnız gezileri tercih ederim. Hayvanları insanlardan çok severim. Tercihim az ve öz konuşan insanlardandır.

Tolga Koç

09.09.1984
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba. Ben Erhan. Ankara'da yaşıyorum, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri mezunuyum.

2000 yılından beri doğa sporlarını bir yaşam biçimi haline getirerek yaşamaktayım. Ülkemiz de bilinen tüm dağlara çıktım ve halen yeni rotaları deneyerek çıkmaktayım.

Erhan Demirci

demirci.erhan@gmail.com

0.555.5833345
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba. Ben Fatih. Ankara'da yaşıyorum. Aydınlatma firmasında satış elemanı olarak görev yapmaktayım.

Doğa sporlarıyla ilgili 2 - 3 hafta önce gelen tanıtım maili hem ilgimi çekti hemde sorular oluşturdu. Nasıl? Ne şekilde? Hangi malzeme ile? Gidilicek güzergahı google'dan araştırmak istedim. Gezenbilir'de karşılaştığım sitelerdendi. Uzattım sanırım. Sözün özü doğa yürüyüşü konusunda eşyalar olarak çok eksiğim olduğu ortaya çıktı ve geziye katılmadım. Ama hazırlıklar sürüyor. Yeni yürüyüşler de bilgilendirirseniz doğayı ve sunduklarını sizinle paylaşıp yol arkadaşı olmak isterim.

Fatih Öğüt / 1981
 



Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Selam. İsmail ben. Denizli’liyim. 32 yaşındayım. Dişhekimiyim.

Asıl anladığım konu bisiklet. Kamp yapmaktan da hoşlanırım. Kamp ve bisikleti bir arada yapmak, yani “bisikletli kamp” en büyük tutkum. Denizli’de yaşıyor olmak, her an muhteşem bir doğanın birkaç adım uzağında olmak anlamına geliyor. Her fırsatta, hatta bazen hafta içi işten erken çıkarak bisikletime atlayıp dağlara çıkabilmek güzel şey. Bisikletle uzun turlara çıkmak ise tarifsiz bir keyif.

Gezenbilir ailesinin her ferdini Denizli’de ağırlamaktan mutluluk duyarım. Eminim ki yolu buralara düşenlerle paylaşacağımız çok şey olacak.
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Selam arkadaşlar. Ben Malatya’dan Hüseyin. Yaş 28. Bir reklam firmasın da grafikerlik yapıyorum.

Doğaya gelince, dünya üstünde kara parçası sularla çevrili etrafımızda. Biz insanoğluna çok şeyler düşüyor. Bize verilen doğayla bütünleşmeliyiz. Yalnız gezmek, görmek değil tüm yaşamı, dünyayı, evreni emrimize veren yüce yaratanın emaneti tesadüf değil. Görüp ibret almak kusursuz yaratılan herşeyi, emanetimizi sahiplenmeliyiz...

Bu güzel sitede sizlerle olmak güzel bir duygu.
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba. Ben Mustafa. Antalya'lıyım. Haliyle Toroslar doğal mekanım. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'ne devam ediyorum.

Arkadaşlarımla yerli ve yabancı araştırmacılarla doğa turlarına çıkıyorum. Kampçılık ve doğada hayatta kalma sporu (survival) ilgi alanım.

Birgün aynı kamp ateşinin etrafında toplanmak dileği ile...

Mustafa Teke

http://greenhikes.blogspot.com
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba. Ben Sakarya - Hendek - Yeniyayla Köyü'nde yaşıyorum.

Köyümüze ait dört yaylada yaz mevsimleri okulların bitmesiyle göç ediyoruz ve yaylalar da 3 - 4 ay kalıyoruz ve doğanın güzelliğini yaşıyoruz. Bütün gelenek ve görenekleriyle ve yaylaların bozulmamış orjınalliği ile halen daha çok süper ve bir cennet diyarı gibidir benim gözümde yaylalarımız. Bu arada sizlerin gelip, gezip ve yaylalarımızı basında ve net üzerinden tanıtmanız gerçekten çok gurur verici. Bizler yaylaların yerlisi olarak sizleri her zaman bekleriz ve her zaman başımızın üstünde yeriniz vardır. Kişi fark etmez yeter ki ortak bır sevgi paylasımı olsun. En kısa ve müsait bir zaman da sizleri yaylalarımıza davet edıyorum. Ben size gerekli rehberliği yaparım....
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Selam doğa sporu tutkunları.

Ben Ankara ve çevre illerde devamlı olarak doğa yürüyüşü (treking), konyon geçme, dere yürüyüşü, dağ tırmanışı, kar yürüyüşü, çadırlı kamplar yapıyorum. Bu sporları yaparken kendi grubumu oluşturdum. Aramıza devamlı yeni arkadaşlar katılıyor. Kar amacımız olmadan aktivitelerimizi yapıyoruz. Sizlerin de düzenlemiş olduğu programlar olursa seve seve katılırım. Hatta diğer arkadaşlarıma da sizin faliyetlerinizi bildirebilirim.

Güzellikler sizlerle olsun.
 



Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Herkese selamlar. Ben Hüseyin. 28 yaşındayım. Antalyada büyüdüm fakat 3 yıldır istanbul'da yaşıyorum ve bir firmada dış ticaret uzmanı olarak çalışıyorum.

Şartlar elverse bütün hayatımı dağlarda yaylalarda geçirecek kadar doğayı çok seviyorum. Doğa sporlarına üniversite de, Zonguldak'ta başladım. Karaelmas Üniversitesi Dağcılık Kulübü kurucularındandım. Zonguldak ve çevresi doğa yürüyüşleri için mükemmel bir yerdi ve sayısız trekking, kamp ve farklı bölgelerde zirve tırmanışları yaptım. Son yılımda üniversite de sonradan kurulan Mağaracılık Kulübü'nün faaliyetlerinde de bulundum ve unutulmaz anlar yaşadım. :smiley: Üç yıldır doğadan uzak sayılırdım ve artık yeniden başlamak istiyorum.

Umarım bir gün bu sitede ki tüm doğa aşıklarıyla doğada buluşuruz. Bu sitenin kurucularına da doğaseverleri bir araya getirdiği için teşekkürler...

(Tanışma platformunu farketmemiştim, yönlendirdiği için ceranus'a teşekkürler)
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Selam Arkadaşlar. Ben 42 senedir Almanya'da yaşamaktayım.

Yaklaşık 20 senedir dağcılık yapıyorum. Tatillerimi genelde Alpdağları'nda geçiriyorum ve her haftasonu yakın çevrede trekking yapıyoruz. Şu anda ki rekorumuz 19 saat içinde 84 km. (2100 m rakım farkı) İki sene önce Ağrı dağına çıktım. Bundan sonra Türkiye dağlarını tanımak istiyorum. Ne yazık ki gerekli bilgileri çok zor bulabiliyorum. Bu arayış içersinde bu güzel siteyi buldum. Umarım bu konuda sizlerden bir çok bilgi edinebilirim.
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Adım Tarkan. 20 yaşındayım.

Bundan 1 sene önce güzel, 1 haftalık Dim Çayı kampı yapmıştık. Bunun içinde, otostopundan doğa yürüyüşü gezisine kadar vardı, harika geçti. Onun dışında da ufak yürüyüşlere gittik 2 - 3 günlük kısa gezilere gittik bayada eğlenceliydi. Davin, Deniz ve ben (Tacko) harika oldu, hepsi şimdi tekrar bir araya gelip birde sonbahar gezisi planlıyoruz. Hadi hayırlısı bakalım. Birde çok sevdiğim bir demeç vardır, onuda paylaşmak isterim; :smiley: "Bırak şu otellere, tur şirketlerine para yağdırmayı, gel! Açık büfe yok, konserve ekmek yersin ama el değmemiş topraklarda yürür, dağ kekiklerini koparıp eklersin yemeğine. Bazen makarna yersin, dağda ki kaynaktan içersin suyunu. Havuz başında şezlong kapma yarışını bırak, gel! Kimsesiz koylarda serinler, ağaç altında gölgelenirsin. Tv'li, buzdolaplı odaları bırak. Gece yıldızları izle, akarsular da soğutursun biran. Bırak şehir hayatını, otobüsler de sürünmeyi, marketlerde sıra beklemeyi.. Gel! Ne olursan ol yine gel, sağ yap gel, topla gel!"

Facebook'ta da bölümümüz açılmıştır. Site yöneticileri yanlış anlamasın, burda ki arkadaşları da oraya beklerim. :smiley:

http://www.facebook.com/group.php?gid=59682780045
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Ben Kökten Ulaş Birant. Yaş şu an itibariyle 31. :smiley: Okunabilecek her şeyi okuyup, sonunda İzmir DEÜ Bilgisayar Mühendisliği'nde çalışıyorum. :D

Geçen yıl askerden gelince doğa yürüyüşleri ile ilgilenmeye başladım. İzmir DEDAK ile tanıştım. Orada 1 senelik bir doğa yürüyüşü geçmişim var. Dağcılık, yüksek irtifa, kaya tırmanışı v.b. yapmayacağımı tahmin ediyorum. (Tabi, garanti değil) Oryantiring'e meraklıyım. Şu anda DEDAK Oryantiring takımındayım. Son birkaç senedir kulüp dahilinde koşan büyüklerimizin yanında bu seneki sıçrayışımızı yapan takımdayım. :D Buradan Geocaching'i öğrendim ve çok sevdim. Sanırım Doğa Yürüyüşü, Oryantiring ve Geocaching yeterli şimdilik. Beni özellikle Doğa Yürüyüşleri grubunda, Geocaching grubunda ve dahi açtırabilirsem Oryantiring grubunda bulabilirsiniz. :D Ayrıca yazmayı severim. Buradaki çok kişinin (başta yöneticilerim TezzMertek ve ceranus olmak üzere :D ) başını ağrıttım ama buraya da not düşeyim; :D Yaptığım yürüyüşlerle ilgili notlarımı, fikirlerimi v.s. blogumda not düşüyorum sürekli. Belki benim daha önce gittiğim bir yere giderseniz, işinize yarar birşeyler bulabilirsiniz belki diye. :D

Herkese selam tekrar...

http://XtrmPrgrmmr.blogspot.com
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba. Adım Fahri. Artvin Yusufeli'liyim.

Doğduğumdan beri yürüyorum. Çocukluk yıllarımız (6 - 15 arası) Kaçkar ve Mescit dağlarında çobanlıkla geçti. 15 yıldır dağcılık, kamp, kaya tırmanışı v.s. işi ile ilgileniyorum. Rafting rehberiyim. Her türlü malzeme mevcuttur.Türkiye'de bölge olarak adım atmadığım yer yok gibidir. İzmit, Bolu, Adapazarı taraflarını tüm derelerine kadar bilirim. Doğada olmak benim işim. Rota konusunda arkadaşlarıma yardımcı olmak keyif verecektir bana.

Sevgiler.

Fahri Yardımcı

www.gezikeyfi.net
 



Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba. Ben Davin. İstanbul Dragos'ta sürünüyorum. (şehirde yaşamaya yaşamak demem)

1 yıldır AKUT'da , 3 yıldır Denizde Arama Kurtarma (DAK/SAR) kuruluşlarında gönüllü olarak çabalıyorum. Geçen dönem, Haliç Üniversitesi Moda Tasarımı bölümünün ilk senesini okuyup bıraktım. Bana yetti bu kadarı, ben de havacılık eğitimi almaya karar verdim. Halen teorik eğitimime devam ediyorum, 1 ay a kadar da bulutların üstünde eğitimimize devam edeceğiz. 25 Haziran 2007 ciddi anlamda kafamın tasının attığı tarihtir. Coğumuz ailemizle, arabanın camından baka baka, geceleri bacak kadar boyumuzla o arka koltuğa yayılıp uyuya uyuya abone olduğumuz otele giderken, yaslarımız ilerledikçe o kahverengi tabelalara içimiz geçmiştir de kimseyi ikna edememişizdir. Yada "oglum gittik ya oraya" - "ne zaman?" - "sen 5 yaşındaydın" diye bir diyalog olur :S Kucakta parmak emerken gezmişizdir hakkaten de :S Artık ben de delirmek üzereydim ki kendime malzeme almaya başladım. Arkadaş bulma sitelerini kötü niyetli kullandım, Bursa'da, Ankara'da, Çanakkale'de kız arkadaş yapıp (yanlış anlaşılmasın normal arkadaş bunlar) uzun süre konuşup ziyaretlerine gittim. (Bursa'nın, Ankara'nın) Çantamı sırtıma atıp şehir şehir gezmeye başladım böylece. Yaz gelmişti, en iyi arkadaşımla uzun süreli bir kamp planladım. Hem de bu benim ilk kamp deneyimim olacaktı. Herşeyi ayarladım. İkimiz gidip kafa dinleyecektik ki, onunla tanıştım, :smiley: 4 kişi olduk. Herşey daha iyi oldu. İşte bu ilk kamp deneyimim (Dim çayı) ve biri kız arkadaşım olmak üzere 3 kamp arkadaşımla her mevsimde yaklaşık 1 aylığına Türkiye'nin bir noktasında trekking yapıyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,505
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

SON KONULAR



Geri
Üst