Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Boğaç Erkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 144
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,274
Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Sevgili Boğaç,

2002 yılında bir grup olarak (otobüsle) o İgoumenitsa-Brindisi hattını kullandım. Keyifli bnir yolculuk oldu. Geminin içinde Yunanlı bir gurup genç de Bousuki ile güzel müzükler çaldılar. Duşumuzu bile aldık. Ben de bu aralar bir gezi planındayım. Ben de daha önce kendi aracımnla hiç çıkmadım. İgoumenitsa-Brindisi en uygun 2 kişi kamping on board olarak 125€ hesapladım. Patras-Venedik ise aynı şekilde 240€ hesapladım. yani 115€ ek bedelle Venediğe kadar gidiyor. İtalyayı gezmeyi düşünmediğinde hesaplı bir yol. Ben de doğrudan dolomitlere ve oradan Avusturya ve Almanyanın güneyini gezdikten sonra dönüşü Avusturya, Macaristan, Sırbistan, Makedonya ve Yunanistan üzerinden düşündüm. Dönüş feribotla yapıldığında yüksek sezona geliyor ve fiyatlar ikiye katlıyor. Bende çok girişli Almanya şengen vizesi var. Bu arada dönüşte Bulgaristan sınırından transit geçişe izin alınabileceğini düşünüyorum. Gerçektende Pasaportunuzdaki şengen vizesine istinaden o ülkeye giderken transit izin verip dönüşünde olmaz demesi çok anlamlı gelmedi. Bunu iyice sordunuzmu?

Selamlar
Ferhat Şirin
 

Etiketler
Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Sevgili Ferhat,

Aşağıdaki metni Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden aldım, ekliyorum:

Öte yandan, ülkemiz ile Bulgaristan arasında 10 Mayıs 2007 tarihinde yürürlüğe giren yeni vize düzenlemelerindeki teknik bir ayrıntıya vatandaşlarımızın dikkat etmeleri önem taşımaktadır. Buna göre, AB ve Schengen ülkeleri için “tek giriş vizesi” hamili olan umuma mahsus (lacivert renkli) ve hususi (yeşil renkli) pasaport hamili vatandaşlarımız, Bulgaristan üzerinden vizesiz olarak transit geçiş yaparak ilgili ülkeye gittikten sonra, yine Bulgaristan’dan geçerek Türkiye’ye dönmek isterlerse Bulgar sınır makamlarınca Bulgaristan transit vizesi hamili olmaları şartı aranmaktadır. Bu nedenle, Bulgaristan toprakları üzerinden bir AB veya Schengen ülkesine transit geçiş ve akabinde yine aynı yoldan Türkiye’ye dönüş yapacak umuma mahsus ve hususi pasaport hamili vatandaşlarımızın sorun yaşamamaları için, gidecekleri AB ülkesinin vizesini veya Schengen vizesini “çok girişli” olarak almaları veya tek girişli vize hamili olmaları durumunda bulundukları yerdeki Bulgaristan dış temsilciliğine başvurarak dönüş için transit vize almaları gerekmektedir.

Ayrıca vize için Macaristan Büyükelçiliği'ne başvururken de oradaki görevli beni bu konuda uyardı, o yüzden eminim. Ama elinizde çok girişli Şengen ile, Avrupa'dan Türkiye'ye dönerken Bulgaristan'dan geçmek isterseniz ne olacağına emin değilim. Ben bu uygulamanın kurbanı olup Bulgar dostlarımıza 180 Euro ödemek istemediğim için İtalya'dan feribotla Çeşme'ye döneceğim.
 

Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Gurbetcilerin kullandığı web sitesi: http://www.silayolu.com/page.php

Faydalı bilgiler var. Boğaç Bey, Macar vizesi ile Yunanistan'a ilk giriş yapabilirmisiniz şüphem var. Yunan Konsolosluğuna sormanızda fayda var.
 

Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Çok özür dilerim ama çok iyi anlatamadım galiba. :smiley: Benim planım karayolu ile önce Macaristan'a gidip,, Avusturya üzerinden İtalya'ya geçmek ve son olarak Brindisi'den feribotla Çeşme'ye dönmek. Yani Önce Yunanistan'a gitmek gibi bir planım yok. Planlar öyle çok değişti ki, siz de hakılısınız karıştırmakta. :smiley:
 

Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Merhaba,

Benim de kafam karıştı. Dışişlerinin internet sayfasında aşağıdaki bilgi var. Şengen vizesi olanların 5 gün vizesiz transit geçebileceği yazıyor.

"Karayoluyla yapılan seyahatlerde Bulgar sınır kapılarında transit vize verilmesi uygulaması 1 Ocak 2007 tarihinde, Bulgaristan’ın AB üyeliğiyle birlikte kaldırılmıştır. Transit vizelerin Bulgar Temsilciliklerinden alınması zorunluluğu karşısında, bilhassa Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı sorunların giderilmesi amacıyla, Bulgaristan ile 10 Mart 2007 tarihinde bir Anlaşma imzalanmıştır. 10 Mayıs 2007 tarihinde yürürlüğe giren bu Anlaşma uyarınca, AB ülkeleri / Schengen vizesi hamili veya AB / Schengen ülkeleri ile İsviçre ve Lihtenştayn'da ikamet izni bulunan umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza Bulgaristan üzerinden 5 güne kadar vizesiz transit geçiş hakkı sağlanmıştır. Bu uygulama hususi pasaport hamili vatandaşlarımızı kapsamamaktadır."

Bir de brindisi-çeşme feribotu fiyatları nasıl? nereden bakabiliriz.
 



Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Bütün bunlar sanki kafa karıştırmak için hazırlanmış gibi zaten. Öncelikle, Dışişleri'nin Tatil Yolu Projesi isimli sayfalarının esas amacı, yurtdışından Türkiye'ye geleceklere rehberlik etmek. Sanki Türkiye'den giden kimse olmayacakmış mantığı ile hazırlanmış sayfalar.

Vize konusunda da benim bir sürü kişi ile konuşmanın ardından anlayabildiğim şöyle: elinizde tek girişli Şengen varsa, giderken Bulgaristan'dan vizesiz geçebiliyorsunuz. Ancak Şengen'e girdikten, yani tek girişli olan vizenizi bitirdikten sonra, tekrar Bulgaristan'dan geçerek Türkiye'ye dönmek isterseniz, yol güzergahında başka Şengen ülkesi olmadığından, ve olsa bile sizin tek girişli vizeniz bu ülkeye girmenize olanak tanımayacağından, Bulgaristandan vizesiz geçmek mümkün olmuyor ve bu durumda da 60 Euro ödeyip Bulgra transit vizesi almanız gerekiyor.

Çok girişli Şengen'le nasıl oluyor, bilmiyorum. Bulgar elçiliğinin önünde bekleyen ve benim aracılıkla uğraştıklarını düşündüğüm bazı insanlar, takma bunları abi sen kafana, dönerken bulgar sınırında bir 50 Euro atarsın olur biter dediler. :smiley:

Feribotla ilgili bilgilere http://www.marmaralines.com adresinden ulaşabilirsiniz. Biz üç kişiyiz, iki kişilik tuvaletli ve duşlu dış kabin ve bir de pulman koltuk rezervasyonu yaptırdım ve Transporter'ın ücreti ve liman vergileri de dahil olmak üzere toplam 700-800 Euro tutacak. Yolda harcayacağım benzin ve Bulgar'lara hiç istemeden vermek zorunda kalacağım 180 Euro'yu düşününce, araba kullanmadan gelmek için iyi bir seçenek gibi geldi bana.
 

Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Ne kadar zor bu işler...okurken kafam karıştı gerçeğe dönüşürken ne olacak...karavandan vazgeçeceğim neredeyse..Ya da AB'ye girene kadar beklesem mi ?
 

Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Her ülkede durum bu mu bilmiyorum ama bizler çok şanslı insanlarız. Bizi çok seven bir ülkemiz var ve sanki her şey biz bu güzel ülkeden uzaklaşmayalım, buranın tadını doyasıya alalım diye tasarlanmış. Bu arada, bütün her şeyi henüz tamamlamadım ve şu ana kadarki masraflarımız 2,000 YTL'yi bulmak üzere. :(
 

Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Geçenlerde Kıyıköyde görmüştüm, çok eski bir araba ile romanya'lı misafirimiz bu kıyıları görmeye gelmiş. Halinden çok parası da olmadığı anlaşılıyor. Ama alesini toplamış, bir de çadır almış gezmeye çıkmışlar.
Bir de kendimizi düşünelim;
Önce Türkiye Turing Otomobil klubüne gideceksin;
Uluslararasi Sürücü Belgesi: 225 YTL (sade 1 yıl geçerli)
Uluslar arası taşıt belgesi : 80 YTL
Uluslar arası trafik sigortası: 15 gün-85 Euro ; 30 gün-105 Euro

Vize hariç daha teker dönmeden 500 YTL harcaman gerekiyor. Bu belgeler olmadan da Yunanistan ve Bulgaristan arabayı almıyormuş. Ama biz onlarınkini paşa paşa kabul ediyoruz .
 

Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Sayin Bogac;
Sizin yapmis oldugunuz yolculuklari 40 seneye yakin bir zamandir yapan kisi olarak size bazi tavsiyelerim var.
Madem Sirp-Macaristan guzargahini sectiniz,Istanbul Edirne 220 km. Edirne Pirot 445 km. Pirot'ta Bulgar
hududundan cikinca 40 km ileride emniyetli ADAC kampi var.Hem arabada hem de cadir kurup yatabilirsiniz
ucret 8 Euro.Bu ilk gun icin 665 km yeter de artar bile.Ileride baska kamp yoktur.Pirot'tan sonra Nis uzeri
parali oto yol Belgrada kadar devam eder,sonra Novi-Sad Sebotica ile Macar girisi ve yolunuz Budapeste
Viyana, sonra ne tarafa gideceginizi bilmiyorum.Iyi ve emniyetli yolculuklar temennisi ile.
 



Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Sevgili Ercüment Bey,

Öncelikle tavsiyeniz için çok teşekkürler. Hem ben, hem de eşim araba kullacağımız için ilk gün sizin tavsiyenizin üzerinde bir yol yapmayı planlıyoruz. Aslına bakarsanız bizim planımız ilk gün MAcaristan sınırını geçip, sınırda bir yerlerde uyumak. Toplam 1149 km. olarak hesapladım ve uzun bir yol olduğunun da farkındayım. Daha sonra ikinci gün Budapeşte'de şöyle bir gezip Viyanaa'ya geçeceğiz. 2 gün viyana, üçüncü gün Viyana - Vedenik, 2 gün Venedik, sonraki gün Veneik - - Milano - Genova, sonraki gün Floransa, 2,5 gün Floransa, 2,5 gün Roma, Napoli ve Brindisi gibi pbir plan yaptık. Ama çok da katı planlarımız yok, duruma göre planlarımızı değiştirebiliriz.

Bu arada, ben hiç karayolu ile gümrük geçmedim. Gümrük'ten nasıl geçilir? :smiley: Yani gümrüğe gelince araba bir yere çekilir işlemler yürüyerek mi yapılır, arabayla bir yere mi yanaşılır? Hiç bilmiyorum... Bana biraz bilgi everebilen biri olursa çok seviirim, şimdiden teşekkürler.
 

Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Sayin Bogac;
Normal bir oto yolda gunde 1000 uzerinde km. yapilabilir.Fakaaaat?? Istanbuldan Edirneye geldiniz hududa gelmeden yaz izin zamani curcuna
hudutdan evvel en az 30/40 km kuyruk.Edirneden cikip Bulgar hududuna gelmeniz 2 saat.Bulgar hududunda bekle beylerin keyfi olursa
tek tek her otomobile bakarlar,eger kuyruk varsa gecmeniz 2 saat.Yalniz Bulgar hududunda ucuz Dizel aliniz.Bulgari cikmadan solda
Benzin istasyonu var gecen sene 67 cent isi.Sonra Bulgaristana girdiniz her kosede Polis trafik surat levhalarina muhakkak itaat ediniz
yoksa adim basi ceza ve bir de durdurup tantana,rusvet.Bulgari cikmak en 6/7 saat surar.Sirp o d ayri bir dert.Devamli hiz konturolu.
Her hududa geliste yukarida asili llevhalara dikkat,bir ortak pazar kapisi birde herkeze acik kapi var.Siraya girip onunuzdeki arabalari takip edin.
Bulgar,Sirp ve Macar hudutlarinda gumrukten gecmeden evvel katiyen arabanizdan inmeyin,hudut gecisi park yerlerinde kalabilirsiniz.
Bulgar Levasi Bulgar girisinde ve Sirp Dinari Sirbistan giriisnde muhakkak aliniz.Parali oto yollarini Dinar ile odeyiniz,yoksa kaziklarlar,Blgar 5
euro otoyol parasi ve 5 euro dezenfekte parasi ister.Iyi yolculuklar
 

Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Hmmm... Bunlar insanın aklına gelmiyor tabi ki... Peki yolu çok uzatmadan geçilebilecek başka bir kapı geliyor mu aklınıza? Bir de ne kadar Leva ve Dİnar almak mantıklı olur?
 

Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Diger Alternatif ,Derekoy uzeri Bulgaristan ve Romanya,fakat Roamyada yollar cok bozuk.ve bol TIR kamyon var
tavsiye edilmez.Fakat siz neden istanbuldan normal zamanda cikip Edirneye gelip bizim OMUR kampta kalip.Sabah
erken Bismillah saat 3 veya 4 de yola cikip,hudut gecip yola devam etmiyorsunuz,ben hep oyle yaparim.Omur
kamp sahane,yuzme havuzlu devamli sicak su var hududa 10 km.Eger Edirneden yola cikarsaniz belki istediginiz
yere hava kararmadan varirsiniz.Iyi firkir deeeeeel mi? Slm.
 

Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Ben de İstanbul'dan 3 gibi çıkmayı planlıyordum. Edirne'de kalma fikri güzelmiş ama artık değiştirmeme imkan yok gibi görünüyor. Ben eğer sınıra kadar gitmek mümkün olmazsa, Novi Sad civarlarında bir motelde falan yatarım diye düşünüyordum. Ama bizim Almancıların dönüş zamanı değil şimdi, o kadar kuruk olabilir mi gerçekten de?
 



Ynt: Transporter ile Türkiye - Yunanistan - İtalya

Eger dediginiz gibi Macar giriis yatmak isterseniz sizlere Szeged de bulunan hududa yakin,eski oto yolda bulunan kampingi
tavsiye ederim.Istanbul-Szeged arasi 1190 km'dir.Slm.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,965
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst