Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan afe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,846

afe

Yeni Üye
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Merhaba arkadaşlar bu yaz tatilimi daha verimli geçirmek ve bir hayalimide aradan çıkarmak adına ağrı dağı tırmanışı yapmak istiyorum. Yaptığım araştırmalar sonucunda internette butür turlar düzenleyen firmalar gördüm..

deep nature
bukla

v.b firmalar ağrı dağı zirvesi isimli turları düzenliyor. fiyatlarıda 1000-1100 tl arasında ve ana ulaşım fiyata dahil değil.. Bu turu gerçekleştireceğim ama bunlarla gitmelimiyim daha uyguna bu işin içinden çıkabilirmiyim. İşin özü yol gösterebilecek yorumlarınızı lütfen esirgemeyin..
 

Etiketler
Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış

MErhaba

Daha ucuza bu işin içinden çıkmak mantıklı değil, Bukla ve explorer öneririm; Bukla'da Okan yenigün'den bilgi alabilir siniz? Benim de selamlarımı iletiniz.

Ya da Explorer eğer ağrı yapıyorlarsa konuşabilir siniz.?

Selamlar

Ender
 

Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış

Merhaba ,

Ankara merkezli Explorer Firmasından Ertuğrul Melikoğlu ile temas kurabilirsiniz.
 

Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış

Şartlar nelerdir.

Katılım koşulları nelerdir.

Bende gelmek isterim.
 




Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış

İlginenen arkadaşların ziyaret etmesi gereken Link;

http://www.explorer.com.tr/icerik.php?icerikid=241
 

Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış

düşünen arkadaşlar afedizayn@gmail.com a mail gönderirse toplu halde belki daha uyguna fiyat alabiliriz. Birçok tur firmasıyla konuştum..
 

Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış

Öncelikle konu başlığını açayım. Ağrı dağına ticari tur harici tırmanış şansınız yasal yollardan bulunmuyor. Tırmanış ve izin alma yetkisi sadece Türsab üyesi seyahat acenteleri ve TDF’ye aittir. Başka kişi ve kurumlar tırmanış düzenleyemezler tırmanış izni alamazlar. Buna dikkat etmezseniz kaçak tırmanmış olursunuz. Herhangi bir kaza durumunda yanlız kalırsınız ya da jandarma kontrolünde tutuklanırsınız. Tırmanışınızın yasal olduğunu anlamanız için öncelikle Türsab üyesi seyahat acentelerinden birinin turlarına katılmalısınız (bu kural sadece dağ için değil satın aldığınız bütün tatil paketlerinde geçerlidir). Bir seyahat acentesinin yasal olup olmadığını sitesindeki lisans numarasını kontrol ederek anlayabilirsiniz. Bütün seyahat acenteleri lisans numarasını, türsab logusunu ve açık adresini sitelerinde göstermekle yükümlüdür. Sitede logo ve lisans numarası yoksa o site kaçak acentedir. Türsaba ihbar edebilirsiniz ;D . Burada bir sorunda ikinci tür kaçak acentelerde yaşanıyor. Bunlar buldukları herhangi bir lisans numarasını yada hiç olmayan bir numarayı sitede gösterip kendilerine seyahat acentesi süsü verenler oluyor. Bu tip acenteleri de türsab sitesinde lisans numarasını ve adresini kontrol ederek bulabilirsiniz. Eğer lisans numarası yoksa ya da türsab sitesindeki lisans numarası bilgilerindeki adres ile sitenin verdiği acente adresi farklı ise acente kaçak durumdadır. İhbar edin ;D. Türsab üyesi seyahat acentelerinin lisans numaralarını buradan kontrol edebilirsiniz. http://www.tursab.org.tr/content/turkish/sorgu/index1.asp .
Seyahat acentesi Ağrı dağı tırmanışı için gerekli bilgileri sizden aldıktan ve paketin satışını yaptıktan sonra guruba göre tdf den mihmandar ayarlar izninizi alır ve tırmanış günü gidip 50 usd TDF ücreti yatırır bu belgeleri jandarmaya ibraz eder ve tırmanışınızı başlatır. Yine tırmanışınızın yasal olabilmesi için seyahat acentesi TDF lisanslı mihmandarlarını guruba rehberlik yapması için gönderir. Bu rehberlerin listesi http://www.tdf.org.tr/pages.asp?id=40 buradadır ve toplam 78 kişidirler bunlardan bazıları şu anda faal çalışmıyor. Yani listede bulunan sayıdan daha az faal mihmandar vardır ve tırmanışınızın kaçak olmaması için bu listedeki isimlerden biri ya da bir kaçı gurubunuza rehberlik etmelidir.
Çadır, krampon, mat, uyku tulumu gibi malzemeleri genelde seyahat acenteleri verir. Ağrı dağına tırmanmak için bunları satın almanıza gerek yoktur.
Alacağınız pakete ve seyahat acentesine göre farklılıklar olsa da genelde tırmanış Doğubayazıt’ta sabah erken başlar o nedenle Doğubayazıt’a bir gün önceden varmış olmanız gerekir. Sabah yaklaşık 2200m ye kadar araçla gidilir. Burada yolda yemek için yiyecek paketleri dağıtılır, mutfak ve diğer kamp malzemesi atlara yüklenirken siz 3200m kampına doğru yola çıkarsınız. 3200m kampında yemekleriniz ve sıcak içecekler aşçılar tarafından hazırlanır.
Ertesi gün 4200 kampına aklimizasyon tırmanışı yapılır. Mihmandarınız size gerekli temel bilgileri verir krampon kullanımı gibi. 3200m kampında bir gün daha kalınır. Çaylar yine şirkettendir.
Sonraki gün 4200m kampına gidilir ve gece saat 3 civarında zirveye gidilir. Zirve dönüşü 4200m kampında yiyip içtikten ve dinlendikten sonra 3200m kampına inilir. Bir gece de orada kaldıktan sonra 2200m ye geri gidip araçla Doğubayazıta ulaşırsınız. Çevre gezileri acente ve paketlere göre değişiklik gösterir. Bazıları sadece ishak paşa yaparken bazıları tam gün şehir turu yaparlar.

Tamzara Seyahat acentesi Doğubayazıt şubesi sitesinin adresi bu http://www.araratexpedition.com/tr/tr-index.php .
Mailinize gezenbilir’den yazıyorum diye not düşün nickinizi yazın %20 indirim alın.
Tırmanışınızın detaylarını ve fotoğraflarını gezenbilirde yazmayı unutmayın.
Ağrı dağı ile ilgili başka bir sorunuz varsa yazın onu da elimden geldiğince cevaplayayım.
 


Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
Ancak benim anlayamadığım bir şey var "Jandarma kontrolünde tutuklanırsınız" ibaresi....Tutuklama Hakim kararıyla olur kolluk tutuklama yapamaz ancak gözaltına alabilir...Peki diyelim ki Jandarma beni kaçak tırmandığım için gözaltına aldı, TCK ' nın hangi maddesini ihlal ettiğim için savcılığa bildirecek...Ağrı dağının özel bir statüsü varsa bilmiyorum...( -bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim) Saygılar...
 



Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış

Ben teşekkür ederim.
Ağrı dağı 2 nci derece askeri yasak bölgedir.
2565 Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri kanununa göre yargılanırsınız. Bu kanunun ceza hükümleri gördüğüm kadarıyla şunlarmış.

Madde 24 – Fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde; birinci derece askeri yasak bölgelerin içindeki veya sınırlarındaki işaretleri, tel örgüleri, duvarları veya hendekleri ve benzeri tesisleri yıkanlar veya yok edenler veya bozanlar veya yerlerini değiştirenler hakkında iki yıldan yedi yıla kadar hapis ve beşbin liradan elli bin liraya kadar ağır para cezası hükmolunur.
Aynı fiilleri ikinci derece askeri yasak bölgeler ile güvenlik bölgeleri içinde ika edenler hakkında da, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin liradan yirmi beşbin liraya kadar ağır para cezası hükmolunur.
Bu maddede suç sayılan eylemlerin işlenmesinden dolayı sebebiyet verilen zararların tazminine de hükmolunur.
Madde 25 – Fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde; birinci derece kara ve deniz askeri yasak bölgelerinde:
a) Bu Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yazılı yasaklara aykırı hareket edenlere altı aydan beş yıla kadar hapis ve beşbin liradan ellibin liraya kadar ağır para cezası verilir.
b) Yetkili komutanlıkça geçiş için tespit edilen yolların dışına çıkanlara üç aydan altı aya kadar hapis cezası verilir.
Madde 26 – Fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde; bu Kanunun 9, 13, 17, 18 ve 21 inci maddeleri ile 11 inci maddenin (b) bendinde belirtilen yasaklara ve tahditlere uymayanlar ile anılan maddelerde yer alan gerekli bildirimi yapmayanlar hakkında üç aydan altı aya kadar hapis cezası ve beşbin liradan yirmibeşbin liraya kadar para cezası hükmolunur. Bu maddeler gereğince verilmiş izinleri savunma güvenliğine zarar verecek şekilde kullananlar hakkında bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve beşbin liradan ellibin liraya kadar ağır para cezası hükmolunur.

Bunun haricinde gurbunuzda yabancılar varsa başka kanunlar ve başka cezalarda devreye giriyor.
 

Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış

Ağrı Dağı için en uygun ve tüm izinleri alınmış olan programın linkini veriyorum arkadaşlar;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58785.0
 


Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış

Verdiğiniz bilgilere bir ilave yapayım....Aynı Kanundan; ;)

İkinci derece kara askeri yasak bölgelerinde uygulanacak esaslar:

Madde 9 - İkinci derece kara askeri yasak bölgelerinde aşağıdaki esaslar uy-
gulanır.
a) Türk vatandaşlarının bölgede oturmaları, seyahat etmeleri, zirai faali-
yetlerini, meslek ve sanatlarını icra etmeleri serbesttir
. Şu kadar ki, milli
güvenliği sağlamak bakımından, gerekli görülecek ikinci derece kara askeri yasak
bölgelerinde; bölgede oturanlar dışındaki Türk vatandaşlarının bölgede oturmala-
rı, zirai faaliyetlerini, meslek ve sanatlarını icra etmeleri Bakanlar Kurulu
kararı ile sınırlandırılabilir.

Saygılar...
 

Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış

ağrı zirve tırmanışını geçen hafta tamamladım.ben Ömer bey'inde tavsiye ettiği firma ile gittim.http://www.tamzaratur.com/
ağrı fiziksel ve zihinsel hazırlık yapılması gereken bir dağ.bende 1 yıl hazırlandım diyebilirim.ağrı'yı ilk gördüğümde de kafamdaki dağ manzarasının yerini bir ürkme aldı.kendimi toparlamak için tüm tur boyunca zirveden başka bir şey düşünmedim.biz değişik yaş ve tecrübelere sahip 18 kişilik gruptuk.sayı ağrı için biraz kalabalık.sadece 2 kişi 5000m'den dönmek zorunda kaldı.
bu girişi yaptım çünkü 16 kişinin zirve yapması kişisel beceri ile birlikte rehber başarısıdır,firma başarısıdır.münferit giderseniz tırmanış ile ilgili bazı zorluklar yaşayabilir hatta çıkamadan geri dönebilirsiniz.yine münferit giderseniz beslenme,rehberlik ve kamp hep kafanızı meşkul edecektir.A sınıfı acenteleri tercih etmenizi tavsiye ederim.dağda ticari amaçla bulunduğu belli olan fakat ne iş ne de dağ disipliniyle alakası olmayan insanları da gördüm.zirve hede fi olan herkesin onlardan uzak durmasını isterim.
not:ağrı zirve tırmanışını yakında blog'um http://leylegihavadagorunce.blogspot.com ve gezenbilirde yazacağım.fotoğraflarını picasaweb'de yayınlayacaktım ki picasawebTR de sıkıcı sorunlar var.
 



Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış

merhaba deepnature/bukla ile 1 ağustos'ta ağrı zirve tırmanışına çıkıyorum. Sitenize girdim fakat henüz bir ekleme göremedim ne gibi hazırlıklar yaptınız bu turda en çok işinize yarayan şey ne oldu.. en kısa zamanda resimleri bekliyorum..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,442
Mesajlar
1,518,027
Kayıtlı Üye Sayımız
172,099
Kaydolan Son Üyemiz
Attorney58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst