T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALP_ER_TUNGA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 421
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,057
Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Arabaları kamp moduna getirip ,kampın hemen yanından akan Isar Nehri’nin bağlantılarından biri olan buz gibi dağ suyuna girmek üzere mayolarımızı giyip hazırlanıyoruz.Münih’te deniz yok belki ama su o kadar temiz akıyor ki,denizi aratmıyor ve neredeyse bütün kıyılar plaj olarak kullanılıyor.Ve insanlar nehirlerde sörf yapıyorlar.

Plaj
 

Etiketler

Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Su buz gibi…Dibi irili ufaklı taşlık,su belli bir yöne hafif şiddette aktığı için yüzmek biraz zor.Neyse ki derinliği yok,yüzülmese de oluyor.
Kanalın kenarındaki çimlerde yorgunluk atıyoruz.Annett’in bizim için getirdiği çikolatalardan yiyip Almanların nesini sevdiklerini hala anlayamadığımız şekerli sularından içiyoruz.

IMG 9560


IMG 9567
 

Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Saat 18:00’de Matthias ve Annette'in davet ettiği Münih’te yaşayan diğer T3’çülerle buluşacağımız için vakitlice kamp alanına dönüyoruz. Sıcaklık farkı fazla. Gündüz buz gibi suya girebiliyorken güneş battıkça üşümeye başlıyoruz.
Akşam yemeği için hazırlıklara başlıyoruz.Yemekte biraz kalabalık olacağız.Kendileri için sosis,biftek alırken bizi de unutmayıp tavuk almışlar.Etler mangalda pişerken biz de domatesli biberli bulgur pilavı ile patlıcan salatası yapıyoruz.

IMG 9577


IMG 9579


IMG 9581


IMG 9587
 

Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Bu arada T3’çü bir çift ve bir oğlan geliyor.(Bisikletleriyle) Bizde genelde T3 buluşmalarına herkes arabasıyla gider çünkü üzerinde mutlaka konuşulacak birşeyler vardır.Ama bisiklet burada o kadar kolaylaştırıyor ki ulaşımı insanlar bisikletlerini tercih ediyorlar.
Annett noodle salatası ve yumurta salatası yapıyor.Bu kadar acıkmamıza ve beklememize değecek güzel bir sofra hazırlamış oluyoruz.

IMG 9588


IMG 9591


IMG 9594


IMG 9598
 



Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Yemekte bize Münih’te gezebileceğimiz yerleri anlatıp bir tane de Münih haritası veriyorlar.

Bizim arabanın anavatanına gelmişken yedek parça da bulabilir miyiz düşüncesiyle soruyoruz ama anlaşılan o ki yedek parça konusunda pek fikirleri yok. (ikinci el yedek parça) TR’nin yedek parça konusunda daha zengin bile olduğu söylenilebilir.

IMG 9611


IMG 9612
 

Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Annett bizim evde kaldıkları zaman Almanların bazı geleneklerinden bahsederken Nussknacker’dan da bahsetmişti.Aslında fındık kırmaya yarayan bir süs heykelciği.Annett’in annesi yapmış. Bize hediye ediyor

IMG 9618


IMG 9621
 

Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Yemek masasında güzel sohbet ile zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz.Ama herkes yorgun,bu nedenle yavaştan toparlanmaya başlıyoruz.Ve en sıkıcı bölüm olan bulaşık yıkama.
Kamp yerinin süper temiz olduğu söylenemez ama bu kadar büyük ve kalabalık bir yer için iyi bile sayılabilir.

IMG 9623


IMG 9626
 

Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

20 Ağustos 2012/MÜNİH

Sabah 8.00 gibi uyanıyoruz.Bugün Annett ve Mathias ayrılacak.Biz de Münih ve çevresini gezmeyi planlıyoruz.Sabah güzel bir kahvaltı ile güne başlıyoruz.Kampın marketinden kruvasan ,nutella ve yumurta alıyoruz.Kahvaltıya peynirli omlet ve zeytinyağında sote edilmiş domates kurusu ile başlayıp nutella ve kavun ile bitiriyoruz.:smiley:Hava yine sıcak.

Kahvalt Mat
 

Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Ayrılmadan önce son bir hatıra fotoğrafı çekiyoruz.
Annett ve Matthias ile yakında tekrar görüşmek üzere vedalaşıyoruz.Onlar Dresden’deki evlerinin yolunu tutarken biz de Münih turu için hazırlanıyoruz.

Kahvalt Mat1
 



Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Kamp alanından İsar Nehri’ni takip ederek şehir merkezine ulaşacağımızı söylemişlerdi.Yeşil ormanlık bölgelerden bisiklet sürerek dedikleri gibi Deutsche Museum’a ulaşıyoruz.Burası dünyanın en büyük bilim ve teknoloji müzesi.Neredeyse bütün bilim dallarının gelişimini adım adım gösteren biz müze.Eğitici ve bilgilendirici.Özellikle meraklı çocuklar veya teknik bilimler okuyan öğrencilerin ziyaret etmesi çok faydalı olur diye düşünüyoruz.
İki kişi giriş için 17 euro ödüyoruz.
Burada 4 saate yakın zaman geçiriyoruz.

De1
 








Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,451
Mesajlar
1,518,113
Kayıtlı Üye Sayımız
172,104
Kaydolan Son Üyemiz
onur57

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst