Suzuki Grand Vitara 2.0 5k - Yol Tutuş Sorunu.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan spoody Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,183

spoody

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Ben Serkan. Aslen Edirne ama memuriyet nedeniyle Kars'ta yaşıyorum. Forumdaki konuları okuyup inceledikten sonra Suzuki Grand Vitara 2.0 5k aldım. Forumda bulunan konular gayet açıklayıcı ve tatminkardı. Aracı gönül rahatlığı ile aldım ve aldığım gibi 800 km lik bir uzun yola çıktım ve çok memnun kaldım.

Fakat bir tane kendimce büyük olan bir sorunum var. Araç kaymak asfalt tabir ettiğimiz yollarda sorunsuz bir şekilde yol alıyor. Fakat bozuk asfalt yollara girdiğimde aracın ufak tefek satıh bozukluklarında sanki yoldan çıkma eğiliminde olduğunu hissediyorum. Özellikle yoldaki tüm bozuklukları direksiyonda hissediyorum. Küçük br tümsekte direksiyon az da olsa sağa veya sola hareket yapıyor. Mecburen ben hakim olmak zorunda kalıyorum. Düşük hizlarda (1-50 km) direksiyondaki hassasiyet nedeniyle sağa veya sola az miktarda dönme, yüksek hizlarda ( 50 üzeri km) aracın sağa veya sola sanki kar veya buz üzerindeymişcesine kayma olayını hissediyorum. Sedan araçtan suva geçtiğimden midir bilmiyorum. Fakat bu kaymanın normal olmadığını düşünüyorum.Sorularıma gelecek olursak;

1- Direksiyon hassasiyeti GV lerin karakteristik özelliği midir? ya da Araçtaki hernangi bir direksiyon arızası olabilir mi?
2- Bozuk satıhlı asfaltlarda olan ufak tümsekler veya yama yapılması nedeniyle oluşan bozukluklarda aracın suv olması nedeniyle sedan araçlardan farklı olarak kayma eğilimi göstermesi normal midir ? ya da Yine benim aracıma has bir ön takım, amortisör, lastik v.s arızasından kaynaklanabilir mi ?

Kullanan arkadaşlardan veya bu araçların tamir ve bakımından anlayan arkadaşlardan konu hakkında yardım bekliyorum. Herkese iyi forumlar diliyorum.
 

Etiketler
Ynt: Suzuki Grand Vitara 2.0 5k - Yol Tutuş Sorunu.

hocam hayırlı olsun. Bende 2007 model GV var Erzurumdayım. Sizin araç hangi kasa bilemiyorum ama . Benim araçta böyle bir problem yaşamadım hiç. İsterseniz bi yürüyeninizi kontrol ettirin. Kazasız belasız güvenli sürüşler.
 

Ynt: Suzuki Grand Vitara 2.0 5k - Yol Tutuş Sorunu.

Bahsettiğiniz problemler normal değil suv tipi araçların da normal karakteri değildir. Aracınınız yürüyeninde bir problem olsa gerek.
 

Ynt: Suzuki Grand Vitara 2.0 5k - Yol Tutuş Sorunu.

Merhaba,lastik havalarınızı öncelikle kontrol ediniz.
Fazla hava bahsettiğiniz tüm belirtilere sebep olabilir.
Ayrıca fren mesafenizi uzatır,aracı çabuk döker.

Lastikçiler arazi aracı,büyük lastik diye fazla hava basarlar.
Fazla havanın tek artı yanı yakıt sarfiyatını düşürmesidir.
Lastik havaları tam ise alt takım,ön düzen vs kontrollere geçiniz.
 

Ynt: Suzuki Grand Vitara 2.0 5k - Yol Tutuş Sorunu.

Bencede hava basıncı fazla olduğu için bu problemlerle karşılaşmış olabilirsiniz. Ayrıca suv tipi araçlarda lastik ebatı ve yanak kalınlıkları büyük olduğu için ve araç yüksek olduğu için, zıplama, savrulma gibi eğilimleri binek araca göre daha fazladır.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,507
Kayıtlı Üye Sayımız
172,128
Kaydolan Son Üyemiz
hayalperestt

SON KONULAR



Geri
Üst