Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 497
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,654

Etiketler

Arkadaşlar,abiler ve değerli dostlar,

Hepinize tek tek teşekkür ederim.Bu ilgi beni şaşırtmadı desem yalan olur,bu vesile ile tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.
Saat 23.30 da Ankara'ya yola çıkacağım o nedenle fazla vaktim yok,bilağare tek tek cevaplıyacağım gönderdiğiniz iletileri,anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum.
 

Bu gün başımdan geçenleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Önceden yatırım amaçlı bir daire almıştım(4 sene önce)Bu daire bizim için çok sıkıntılı oldu ve haliyle soğuduk daireden.Tapusunu dahi alalı 8-10 ay gibi oldu.

Daireyi aldığım zaman aramızda senet yapmıştık(borçlu karşı taraf)neyse bize 2 sene sonra teslim edileceği söylenmiş olmasına rağmen 4 senede teslim edilince ben senetleri icraya verdim ve faizleriyle astronomik rakamlara çıktı.Tapu tesliminde ilgili memura tapu temiz değilmi diye kaç kez sormuş her defasında temiz cevabı almış,hatta temiz kağıdınıda çıkartmıştım.Bende hacizleri kaldırdım dolayısı ile.

Hem kızımızı evlendireceğimiz,hemde bu araçları almak istediğim için satılığa çıkarttık daireyi.
Daireye talip olanlar yabancı sayılmazdı o nedenle değerinin biraz da altında bir fiyata anlaşmış,kaporamızı almıştık.Bu gün satış işlemleri için tapuya gittik,belediyeden raiş fiyatını çıkarttıktan sonra normal prodüsör başladı.Tapuda ilgili memur bize demezmi dairenin üzerince icra var diye,ben nasıl olur böyle bir şey siz bana tapu temiz dediniz bende haczimi kaldırdım dedim.

Tapudakiler bir ince tutuştu,müdüre yönlendirdiler bizi.Tapu müdürü pişkin pişkin demezmi "o işlemi yapan memurun sorunu bizi ilgilendirmez"Ölürmüsün,öldürürmüsün?Ben sakin olmaya çalışarak,bakın beyefendi bu temiz kağıdında tapu müdürü olarak sizin müğürünüz ve imzanız var,bu ne iştir?...

Tekirdağ 1. icra müdürlüğünden hacizli görünüyor,ne yaparız,nasıl yaparız derken bize Tekirdağ yolu gözüktü...
Geldik Tekirdağ'a,1. icraya başvurduk,icra müdürü bayan "bu dosya arşivde,arşivde hükümet konağında(3km arası)zaten görevli arkadaşta izinli,sizin işiniz ancak salı gününe kalır dedi.

Ben en sempatik,en acınası halimi takınarak,bakın hanfendi bu arkadaşlar İstanbul'dan geldi,bende bu akşam Ankara'ya gidiyorum bize bir yardımcı olun gerekirse arabayla alıp götürelim ve ne masrafı varsa görelim dedim.Kadın ters ters bakarak,masraf falan yok dedi.Sanırım sonra bir şekilde yardım edesi geldi ve birine telefondan "şu şu nolu dosyayı ne zaman arşivden çıkarabilirsin?Karşı taraf "bu akşam çıkarırım yarın gelsinler"demiş.

Ben müdüre hanımdan rica ederek görüştüğü arkadaşın tel nosunu istedim,bana dik dik bakarak "adamı şıkıştırmayın onunda işi başından aşkın" dedi .Ben,hiç merak etmeyin,sadece bir görüşeyim dedim.Telefonda en kibar,naif bir ses tonu takınarak,beyefendi bu konuda bize yardımcı olursanız bizde size minnetdar oluruz dedim.Konuşurken arada es vermelerimden ne demek istediğimi anlamış olmalıki adliyeye geldiğimizde kapıda elinde koca dosya bizi karşıladı.Bende gereken minnetdarlığımı kendine çaktırmadan takdim ettim.Devamı ekte geliyor.
 

Elimizde dosya icra dairesine daldık,müdüre hanım şok olmuş,bize"nasıl aldınız bu dosyayı yasak"dedi.Bende kendisine durumumuzu iyi bir şekilde izah edince,sağolsun verdi dosyayı dedim. :smiley:Kadın dosyadan çıkardı fek kağıdını bize verdi,bizde bir hız doğru Çorlu'ya vardık.

Ama nasıl ter akıyor benden,hatta koştururken sandaletlerim ayağımın altında vıcık vıcık terden sanki suya sokmuşum gibi kaykılıyor çıkmaması için açıkcası yoğun çaba sarfettim

Geldik tapu dairesine,ben tamamdır bu iş diye sevinirken,bu işlere bakan,sanırım müdür yardımcısı bize demezmi"bu olmamış,aslı gibidir de isim ünvan kaşesi yok ve zarfın arkasıda mühürlü değil"

Başımdan aşşağıya kaynar sular boşaldı,alıcılara dedimki,kardeşim gördünüz haciz maciz yok sadece bu safsata var onu daha sonra gider halledersiniz ama adamlarda tık yok.O zaman dedim yine kendi kendime ulen bir dahamı iyilik yapmakmı...

Saate baktık 14.45,yetişirmiyiz?Yetişiriz hadi gazla 2. Tekirdağ'a nasıl basıyorum ama içimden de bu bürokrasiye bu ülkeye...
Geldik soluk soluğayız,müdüre hanım "hayırdır?"Hayır hayır içimden gırla tabiki..
İşte şurasına şu mühür burasına bu mühür felan fiş mekan.

Saaat 16.20 tapudayız.
Gelirken kendimi kurdum,bu seferde bir maraza çıkarırsa,hiç bir şey demeden allah ne verdiyse dalıcam adama,ayırılana kadar o sinirle perte çıkarırım diye içimden geçirdim.

Neyse bir sorun çıkartmadan işimizi hallettik sevgili dostlar.
Arada isyan ediyordum bizim insanımıza,ülkemize bu tecrübede hiç te haksız olmadığımı anladım bir defa daha.

Az önce eve geldim,hemen soğuk suyun altına attım kendimi,nasıl iyi geldi anlatamam.

Yaklaşık 2 saat sonra Ankara yollarında olacağım,yanıma fotoğraf makinamıda alıp bol bol görsel sunacağım sizlere,taki tatil dönüşüne kadar,
Şimdilik hoşçakalın.
 



"Neyseki sonunda çözülmüş" diyerek, geleneksel Türk kaderciliğine sığınıp, teselli bulmanızı tavsiye ediyorum.
Gezinizin keyifli geçmesini dilerim. :smiley:
 

Ertan bey bu Ülkede ATATÜRK Samsun,dan cıktığında bu ülke insanı ya siyahdı ya beyaz ATATÜRK Anıtkabire yattı bu ülke insanı,nın coğu gri oldu bizler inatla Siyaha, Siyah. Beyaza, Beyaz dediğimizden isyanları oynuyoruz yinede sen tatiline hazırlan bizide resimsiz bırakma kardeşim yolun acık gönlün hoş olsun
 

Geçmiş olsun, Ertan bey.
Yaşadıklarınız hiç hoş değil ama ne yaparsın, Senin iki gün beklemen karşındakini ilgilendirmiyor...
10 dakikada görülebilecek bir iş için 2 gün sonraya erteliyorlar genelde.
Herhesin başına gelen klasik uygulamalar bunlar.
Neyse, tekrar geçmiş olsun.İyi tatiller, mutlu geziler.
Gezi haberlerinizi bekliyoruz.
İyi yolculuklar.
 

Asteriks,Hoptediks i çok okumuşumdur,bir bölümünde nasıl olduysa Asteriks Roma bürokrasine takılıyor binaların katlarını defalarca iniyor çıkıyor akşam olmuş hala koşturuyor ve bir arpa boyu yol alamıyor,sonunda sizin gibi bir çıldırma anında görevli memura bir soru soruyor şu an o soruyu hatırlamıyorum,ibre tersine dönüyor bu sefer o sorduğu kişiler aşağı yukarı çıkmaya başlıyor,umarım vaktiniz olduğu bir gün öyle bir soru sorarız da onlar aşağı yukarı koşmaya başlar.
 





Her iki araçta hayırlı olsun Erkan Bey.

Memur işlerine gelince;

2. bir binaya ve/veya memura yolladıkları zaman, diğer yerde ve/veya kişide neler yapılacağını - alınacağını - uygulanacağını sizi yollayan memura sorarak tek tek malumat alın.
Mümkünse yanınızda 2. bir kişi daha olsun.

Geri döndüğünüzde şu bu eksik diyebilecek memur tanımıyorum.
;D
 

Ynt: Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

aracınız ve karavanınız hayırlı olsun sıkıntılı bir süreçten geçmişsiniz geçmiş olsun.arac ve karavan resimlerini bekliyoruz...

takip....
 


Ynt: Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

Öncelikle geçmiş olsun diyelim. Bu yaz sıcaklarında insanın insana ettiğini anlamak mümkün değil.Bu insanlar nasıl insan, kendilerini hiç mi karşı tarafın yerine koymuyorlar? Yoksa İnsanların eziyet çekmesinden zevk mi alıyorlar? 21.Yüzyıl Türkiyesinden insan manzaraları.Neyse, söylenecek çok söz var ama yeri değil.Bu vesileyle iyi geziler diliyorum.Ergun.
 



Ynt: Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

Merhaba arkadaşlar;
Hem destek,moral ve iyi dilek mesajlarınız için tekrar teşekkürler.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,504
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst