Sualtı Görüş Mesafesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,876

phobios

Zirve
Mesajlar
1,648
Tepkime Puanı
2
Yer
istanbul
Su altı görüş mesafesini etkileyen faktörler, genel anlamda aşağıdaki gibidir.

1. Hava durumu
2. Mevsim
3. Dip yapısı
4. Dalga ve su hareketleri
5. Günün saati
6. Akıntılar
7. Dalış bölgesinin yeri
 

Etiketler

Ynt: Sualtı Görüş Mesafesi

mesela kuşadasında max görüş net olarak 20-30 mt civarı ama dalgalı havada kayayı çarpınca görebilirsiniz :D
 


Ynt: Sualtı Görüş Mesafesi

2.Mevsim: Şubat-Mart veya Eylül-Ekim aylarında görüş açısı daha iyi oluyor.Plankton'larda ortamı oldukça olumsuz etkileyebilmekte..
Paylaşım için teşekürler.
 



Ynt: Sualtı Görüş Mesafesi

Görüş açısının en iyi olduğu zamanlar yaz aylarında durgu havalarda sabah güneşin ilk ışıklarındaki saatlerdir...
 


Ynt: Sualtı Görüş Mesafesi

Değirmenderenin suyu pis olduğundan 1 mt görüş alanı var:smiley: ama eğitim dalışları süper dercede zevkli oluyor görüş olmadığından
 

Ynt: Sualtı Görüş Mesafesi

esen rüzgarın yönü dalgaları da etkileediği için görüş mesafesini etkiliyor.bir de fotoğraf çekeceğim diyorsanız en önden gideceksiniz.sonra geriye bir toz bulutu kalabiliyor..
 

Ynt: Sualtı Görüş Mesafesi

değirmendere de de zaman zaman görüş açık oluyor ama genelde bulanıktır. ayrıca burası yön bulma konusunda pratik yapmak isteyenler için çok güzel bir yer. dalışa yeni başlayanlar için iyi bir eğitmenle herşey dahada kolaylaşıyor. çok iyi tecrübe kazanıyorsunuz. hatta su altında kol kola gittiğiniz durumlar bile oluyor. eğer bir gün değirmendere de dalış yapmak izterseniz DESSAT'ın sonsuz tecrübelerini tavsiye edebilirim.
 




Ynt: Sualtı Görüş Mesafesi

değirmendere de suyun durumu, havaya ve dalış yaptığınız saate göre değişiyor. tabiki su çok temiz diyemiycem. zaman zaman 12-15 m.den sonra görüş netleşebiliyor.suyun altında midye ve deniz yıldızları çok. merkezde deprem batıklarını görebilirsin. ağaçlar, otel, araba ve daha bir çok eşya....
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,754
Kayıtlı Üye Sayımız
172,148
Kaydolan Son Üyemiz
perdeci71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst