Seyyah İç Anadolu Yollarında.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 524
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 88,309
Umarız yolunuz düşer o antik kente yinede hayırlısı olsun hocam takip,deyiz
 

Etiketler
Evet sevgili dostlar.13 Aralıkta Kütahya ilimize geldim.Çok kısıtlı zamanda gezebilidiğim yerleri ve görselleri paylaşmak istedim.Kütahya denilince ilk akla gelen tabiki porselen ve çini gelmekte.Girişte çarşıyı sizler için ziyaret ettim.
Daha sonra Kütahya merkeze geldiğimde bizi çinili vazo karşıladı.Saat kuleside yanında.

DSCN2983


DSCN2979


DSCN2958


DSCN2964


DSCN2971
 

Oradan Kütahya kalesine çıktık.
Kütahya Kalesi antik devirlerden başlamak üzere yerleşmenin yer aldığı ve Kütahya şehrinin ilk kurulduğu yer olduğu tahmin edilen bu günkü şehre hâkim tepe üzerinde bir iç kale, hisar ve Osmanlı devrinde aşağıdaki suyu da içine almak üzere eklenen üçüncü bir kısımdan meydana gelmektedir. Kale Roma, Bizans, Selçuklu ve Germiyanlı ve Osmanlılara ev sahipliği yapmıştır.

DSCN2938


DSCN2941
 

Daha sonra Kemal arkadaşımızın hatırlatması ile Aizanoi Antik Kenti ne gittim.Evet gezilesi bir yer. Ulaşım rahat Fakat .Ben dönüşte hata yaptım.
Aizanoi antik kenti, Kütahya'ya 57 km. uzaklıktaki Çavdarhisar İlçesindedir. Frigya'ya bağlı yaşayan Aizanitislerin ana yerleşmeleriydi. M.Ö.3000 yıllarından itibaren yerleşmeye sahne olmuştur. Antik kentte; Zeus Tapınağı, Antik Borsa, Stadyum ve Anfi TiyatBorsa Binası.Köprüler ve sütunlu yol.

DSCN3021


DSCN2988


DSCN2990


DSCN3013


DSCN3030
 





Seyyah aynı yolu iki defa kullanmaz diye oradan Altıntaş üstünden Afyona çıkayım dedim.Demez olsaydım.3. Fitesi çok az gördüm çok berbat bir yoldu.Afyon yoluna çıkınca nefes aldım.

Nasipse yarın akşamada Afyonu elimden geldiği kadar anlatacağım.Vınn üzerinden çalıştığım için fazla resim yükleyemedim.Nasipse yerleşik düzene geçince daha geniş görselleri paylaşacağım.
 


Evet dostlar Bugün Aksaraya geldim.Yazılarımda Afyonda kalmıştık.
Afyon a ayak bastığımda beni ilk karşılayan karavancı dostu Mehmet Hocam oldu.Okulundan izin alarak beraber Önce Anıt tepeden başlıyalım dedik.Oda ne belli yere kadar yol izin verdi fakat ondan sonra yol bize dur dedi.Yolum uzun olduğu için arabamı zorlamak istemedim ve geri döndük.

DSCN3057


DSCN3060


DSCN3063


DSCN3068


DSCN3069
 

İnerken Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği ni ziyaret ettik.
Şehitlik, Afyonkarahisar-Büyük Kalecik Kasabası'nda Kocatepe'ye tek geçit olan Kurtkaya mevkiindedir. 26 Ağustos 1972 yılında Yüzbaşı Agâh ve diğer şehitlerin anısına sembolik olarak yapılmış.
Oradaki şehitliğe baktığımızda yurdumuzun her karışından gençlerimizi görüyorsunuz.Bu ülke böyle kazanıldı.

DSCN3079


DSCN3082


DSCN3088


DSCN3090


DSCN3100
 




Daha sonra Mehmet Hocamdan gerekli bilgileri alarak gezimize devam ettik.
Zafer anıtı ve Zafer müzesini gezdik.
Zafer Anıtı
Afyonkarahisar 'da, kentin Yunan işgalinden kurtarılışı ve Büyük Taaruz anısına dikilen zafer anıtıdır. Ünlü heykelci Heinrich Krippel tarafından 1934-1936 yılları arasında yapılmış ve 24 Mart 1936 günü dönemin başbakanıİsmet İnönü tarafından açılmıştır.
Zafer müzesi: 1913-1914 yıllarında yapılmış olan müze Başkomutan Meydan Muharebesinin planlandığı ve taarruz emrinin verildiği yerdir. Müzede hem Başkomutan savaşı ile ilgili bilgi verilmekte hem de Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü Paşa, Genelkurmay Başkanı Fevzi Çakmak Paşa ve Batı Cephesi Harekat Şube Müdürü Tevfik Bıyıkoğlu anısına düzenlenen odalar sergilenmektedir.

DSCN3114


DSCN3236


DSCN3240


DSCN3242


DSCN3249
 

Oradan Mevlevi (Türbe) Camii sine gittik. Sultan Veled’le başlayan Mevlevilik, burada Sultan Divani ile doruğa ulaşmış ve buradan dünyaya yayılmıştır. Bugünkü camii 1844’de Abdülmecit tarafından camii ve dergah olarak yaptırılmış, 1905’de II. Abdülhamit zamanında da büyük onarım geçirmiştir. Camii içinde Sultan Divani ve diğer Mevlevî şeyhlerinin mezarları bulunduğu için Türbe Camii de denilmektedir.
Caminin bahçesinde Vatan Şairi Namık Kemal in annesininde kabri bulunmaktadır.
Oradan inerken restore edilen konak ve evleri gezdik.

DSCN3262


DSCN3264


DSCN3266


DSCN3275


DSCN3287
 


Ahmet abim,
Ne güzel de etmişsin :smiley:
Ben yazın kavurucu sıcağında gitmiştim, bi de temmizlik çalışması olunca tiyatroyu pek görememiştik, sayende bi daha görüm.
Mutlu geziler diliyorum, kış şartlarına dikkat edin, üşütmeyin, sevgi ve saygılar
 



Daha sonra İmaret hamamı ve Gedik Ahmet paşa külliyelerini gezip oradan arkeoloji müzesine gittik.Müze görevlilerine teşekkür ederim.İnanın bu kadar ilgi hiçbir müzede rastlamamıştım.

DSCN3120


DSCN3122


DSCN3123


DSCN3174


DSCN3242
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst