Seyahat Bursu: Genç Gezginler Aranıyor!

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan noexit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,243
Ynt: Seyahat Bursu: Genç Gezginler Aranıyor!

MUSTANG' Alıntı:
Gecen ay nterrail gıbı gezdım :smiley: 4 kısı ( 2 kısı gercek nterrail ) :smiley:) prag,wienna,bratislava,budapeste ve krakow'a gittik toplam 10 gun surdu ve cok zevklıydı yası tutmayanlar her ulkeden bılet alarak trenle gezebılır sıddetle tavsıye edıyorum cok eğlenceli.
Nasıl olduğunu tam anlamadım, biraz açabilir misiniz ? Pasaport, vize vs. gerekmiyor mu ? Yaşı tutmayandan kastınız ne ? 18 yaşın altı mı, bu yazıda belirtilen 126 yaş aralığı mı ? Eğer 18-26 yaş aralığıysa, ayrı bir yolculuğun bu konuyla ilgisi ne?
 

Etiketler
Ynt: Seyahat Bursu: Genç Gezginler Aranıyor!

tabıkı vize alıyorsunuz ama avrupa bırlıgı sayesınde serbest dolasım hakkınız var eskısı gıbı sınır kapıları yok artık avrupada. Yas sınırı bu gezıyı yapmak ıcın 18-26 yas arasında olmamıza gerek yok nterrail gıbı yolculuk yapabılırsın sadece cebınden bıraz daha fazla para cıkar hostellerdede yas sınırlaması olmuyor.
 

Ynt: Seyahat Bursu: Genç Gezginler Aranıyor!

Burs ile ilgili gelişmeler bulunmakta.. Hürriyet Gazetesi Seyahat ekinde yayınlanan ilk yazı sonrasında Özlem hanım birçok busiyer talep maili almış. Ayrıca gazetede yayınlanan bu yazı sonrasında burs vererek bu projeye destek olan yine talepler olmuş. Ayrıca şu an için Hürriyet Seyahat ekide kurumsal destek verecek gibi. Böyle bir durum gerçekleşirse gelen desteklerle burs verilecek kişi sayısı bir kişiden fazla olacak gibi gözükmekte.

Ayrıca geçtiğimiz hafta Hürriyet Seyahat ekinde seyahat bursuna başvuran öğrencilerden biriyle yapıla ropörtaj yayınlandı. Okumanızı tavsiye ederim..
http://www.hurriyet.com.tr/seyahat/13015851.asp?rdr=1

----

Koza @ Konu hakkında cevapların için teşekkürler... yoğunluğumdan dolayı topikle ilgilenemedim, kusura bakmayın...

SamiGiray @ + 18 şöyle.. bu proje tamamen gönüllü yapıldığı için burs sonrasındaki sorumluluk tamamen bursu kazanan kişiye ait olacağı için reşit olması ve bu sorumluluğu kabul etmesi gerekecektir..İnterrailde genç yaş biletleri için 27 yaşında gün almamış olmak gerekiyor. Eğer böyle giderse Koza'nında bahsettiği gibi bu bursun tekrarı kesinlikle olacaktır.


Mogzilla @ +50'i katılamıyor ama 27+'lar gibi destekleyebiliyor ;)

Dündaralp @ hepimizin vardır illahaki seninki gibi davranışları...ama yaş tutmuyorsa senide desteklemeye yönlendirebilirim :smiley:)

Ahmet85 @ anlaşılan bu burs tam sana göre.. Burs Ocak ayında verilecek fakat bilet yaz ayı içinde alınabilir. Burada seçim bursiyere ait. Kız arkadaşın ile de bu yaz için plan yapıyorsanız o da artık kendi bütçesi ile gelir.. Yada giderleri bölüşürsünüz ;)

Seprit @ o zaman 'Interrail'a çıkmayı neden istediğini' açıklayan yazını bekliyoruz..

34sel @ Şu an için 80'in üzerinde talep var..Git gidede artıyor bu sayı.. Destek olmak konusundada epey bir talep var... Bu doğrultuda şu an için öngörülen kursiyer sayısı 4 civarında..Desteklerle bu sayıyı arttırmak bizim elimizde..

cagdas90 @ seneye bu projenin devamı sağlanırsa artık bir dahaki seneye katılabilirsin.

Pasaport vize tabii ki gerekiyor.. Eğer gideceğin ülke Shengen üyesi ve bize vize uygulamayan ülkeler ise sadece pasaport ve tek vize masrafın olacaktır. Zaten bursun kapsamını Bilet + 500 Euro'luk bütçe kapsıyor.. 500 Euro'yu ister bu giderler için kullan, ister yurt dışındaki masraflarını karşıla.. İnterrail bileti içinde 27 yaşından gün almamak gerekiyor...

MUSTANG @ tadından yenmiyor değil mi?... Farklı ülkeler, farklı kültürler görmek..
 

Ynt: Seyahat Bursu: Genç Gezginler Aranıyor!

Teşekkürler Kadir bey, elimizden ne gelirse :smiley:
 

Ynt: Seyahat Bursu: Genç Gezginler Aranıyor!

Bugun bu siteyi okulda internete bağlanırken keşfettim. Akşam eve geldim hemen üye oldum tek amacım Nepal hakkında biraz bilgi toplamaktı. Taaki bu başlık altındaki burs olayını görene kadar..

Böyle bir olanak sundugunuz için çok teşekürler.. Son saatlerdede olsa yaptım başvurumu ve umarım şanslı günümdür bugun :smiley:)
 



Ynt: Seyahat Bursu: Genç Gezginler Aranıyor!

benim zamanımda niye yoktu bu, kara yolu ile hindistana gitmek için 500 dolar bulana kadar canım çıkmışt (buldum ve de gittim, dönüşte iran sınırından geçince cebimizde sadece doğu beyazıta gidecek kadar paramız kalmıştı ama olsun gene de yetti, derbentte felekten bri gece çalmanın bedeli)ı. iyi okulun tembel tenekesi moduna da tam uyuyodum (odtü 7,5 sene sürdü)
ben geziyi yaptım şimdi bursu alabilir miyim (10 sene oldu yasal faizi ile baya yapar)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,494
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst