Seçim Sonrası(12 haziran) İzmir-Foça arası soft off-road

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turkergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,546

turkergen

Kamp II
Mesajlar
457
Tepkime Puanı
52
Yer
İzmir
Web
www.4tmuhendislik.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB3BTG
Arkadaşlar 5 haziran pazar günü can sıkıntısından Gediz Nehrinin denize döküldüğü bölgeye gitmeye çalıştım. Gezime kuş cenneti tarafından başlayıp Gediz nehrinin kenarından geçtiği Maltepe köyüne gittim. Oradan Gediz Nehrinin kenarındaki toprak yolları takip edip denize doğru gidecekken gelen telefon üzerine rotamı Foça ya çevirmek zorunda kaldım. Amacım Gediz Nehrinin döküldüğü yerde bulunan nehir kenarındaki balıkçı barınaklarına kadar gitmekti. Yalnız başıma ve yanımda sadece su, limonata ve oltalarım olduğu halde acemice ve kör cehaleti şeklinde , ne yöne gittiğimi bilmeden tamamen iç güdüsel olarak , güç bela maltepe köyüne kendimi stress ve korku halinde zor attım :smiley:.Maltepe köyünden sonra asfalt yoldan (foça-seyrek yolu) foçaya ulaştım. yaşadığım stres ve korku bana yetmemiş ki bu pazar günü seçim sonrası yanıma şirketten bir arkadaşımıda alarak yine aynı yol üzerinden,bu sefer Foça ya doğru asfalt yolu kullanmadan gitme kararı aldım. Bunun için uydu görüntüsü ile bir rota çizdim. Araçlarıyla gelmek isteyen arkadaşlar olursa başlangıç noktam İzmir Doğal Yaşam Parkı dır. Hareket saati 11:00 dır. Aracım tek kapı olduğu için ve yanımda arkadaşım olduğu için arka tarafa eşyalarımız koyacağımızdan misafir alamıyorum. Araçlarıyla gelmek isteyenler buradan mesaj atabilirler. En son telefonla olayı netleştirriz.Aşağıya Rotaya ait uydu fotoğraflarını ve açıklamaları ekliyorum. Görüşmek üzere.
 

Etiketler
Ynt: Seçim Sonrası(12 haziran) İzmir-Foça arası soft off-road

Rotanın uydudan görünüşü. Önceki gezimde Yeni girnedeki evimden Foça tam 50 km olarak çıktı. Bu arada kuş cenneti havzasındaki kanalları geçmek için tekrar geri döndüğüm yaklaşık 8 km lik bir yol var. Sağa sola yanlış sapmalarım var. Asfalttan foça-izmir 64 km tabelası var.Eve gelmek 70 i geçiyor.

Resim1
 

Ynt: Seçim Sonrası(12 haziran) İzmir-Foça arası soft off-road

Ayrıntılı uydu fotoğrafları..
Doğal Yaşam Parkı önünden Sasalı köyüne doğru giderek kendimizi Tuzcullu Köyüne çıkarmamız lazım. Bu bölgede bir çok kanal olduğundan ve geçit vermediğinden en kestirme olacak olan rotadan Tuzcullu Köyüne çıkıyoruz. Bu rota dışındaki ara yollardan giderseniz karşınıza hep kanal çıkacak ya geri döneceksiniz ya da zigzag yaparak rotada belirtilen yola çıkmaya çalışacaksınız. Zaman ve yakıt kaybı demektir. :smiley:
[attachment=1]

Resim2
 

Ynt: Seçim Sonrası(12 haziran) İzmir-Foça arası soft off-road

Tuzcullu Köyünden Maltepe Köyüne doğru gidiş.
Bu rotada da karşınıza çıkacak kanalı bir türlü geçemiyorsunuz tek geçiş rotada belirtilen. Kuş cennetinin en sonunda geçiş var gibi gözüküyor. Fakat bataklık olma ihtimali yüksek. Bu bölge aslında kendi başına bir keşif gezisi gerektiriyor. Biz şimdilik bildiğimizden şaşmayalım.Kanalı geçtikten sonra yine kanal kenarından(deremi desem bilemiyorum) toprak yoldan küçük bir tepeciğe doğru ilerliyoruz.Karşımıza yine bir kanal çıkacak..Bu kanal geçişi için kendimizi sola doğru atıyoruz ve geçitin üstünden geçiyoruz.
[attachment=1]

Resim3
 

Ynt: Seçim Sonrası(12 haziran) İzmir-Foça arası soft off-road

Maltepe Köyüne doğru gidiş..
Kanalı geçtikten sonra dağın eteğinden devam ediyoruz. Burada yol kendini patika gibi bişeye çeviriyor:smiley: Bu yolun bir bölümünde karşıma yolun diğer yarısında kendini belli etmeyen çamurlu bir bölge çıktı. Bu arada evden çıkarken eşime nereye gittiğimi bildirmiş fakat rotamı söylememiştim. Telsizim sürekli açık konumda hareket halindeydim ve 3 istasyonla sürekli konuşma içerisindeydim. En son çamuru görünce panik halinde konuştuğum istasyonlara navigasyonumdan aldığım koordinatları vermeyi unuttum. En azından oralarda kalırsam bir yere not ettikleri koordinatlar işe yarayabilir. Bir çırpıda sağ tarafı çamura hafif batırarak çamurdan kurtuldum. O yolda o çamurun ne işi var hala anlayamıdım. Villakentin tepeleri görüldğünde kendimizi sola doğru son kez atıyoruz ve zırt pırt karşımıza çıkan kanallardan kurtuluyoruz. Bundan sonrası Maltepe köyüne kadar tarla arasında çok uzun bir yol...hız bile yapabiliyorsunuz. :smiley:
[attachment=1]

Resim4
 




Ynt: Seçim Sonrası(12 haziran) İzmir-Foça arası soft off-road

Karşınıza çıkan Gediz Nehrinin tek geçiş noktası Maltepe köyündeki köprü..Maltepeye vardığımda, karşıma çıkan Köylü dayı ya '' Dayı burası Maltepe köyü mü? '' diye sordum, ''evet'' dedi. ''Foça yoluna nasıl çıkarım'' dedim. ''Nerelerden geldin ki sen öyle'' dedi. ''Sasalı taraından geliyorum dayı dağdan ,ovadan'' dedim. ''Asfalttan geleydin ya'' dedi. Diyecek bişey bulamadım sustum..Doğru söylüyor :smiley: :D . ''Burdan aşağı sallanıver karşiine köprü çıkıvercek sola dön'' dedi.Neyse köprüye çıktık.Bundan sonra yol diğer köye kadar asfalt Köyden sonrasını ben de tam bilmiyorum deneyip göreceğiz.
[attachment=1]

Resim6
 

Ynt: Seçim Sonrası(12 haziran) İzmir-Foça arası soft off-road

Bu bölümde yol Bağarası köyüne doğru gidiyor. Köye giriyorsunuz fakat Foça yoluna çıkmadan tekrarsola dönüp kendimizi dağa vuruyoruz. Bu bölüm biraz sıkıntılı geçebilir.
[attachment=1]

Resim7
 


Ynt: Seçim Sonrası(12 haziran) İzmir-Foça arası soft off-road

Askeri bölgenin kenarından geçip kendimizi Eski Foça istikametine doğru yazlıkların olduğu bölgeye doğru vuruyoruz.
[attachment=1]

Resim9
 



Ynt: Seçim Sonrası(12 haziran) İzmir-Foça arası soft off-road

Buradan sonra Foça Limanı na doğru güzel bir yola çıkıp limana iniyoruz. veee bu seferde balık tutma faslı veya piknik başlıyor...:smiley:))
[attachment=1]

Resim10
 

Ynt: Seçim Sonrası(12 haziran) İzmir-Foça arası soft off-road

Belirttiğim gibi Bağarası köyüne kadar sağ salim çıkarız. Beni endişelendiren bağ arası köyü ile Foça ceza evi geçişleri ve donanma üssü geçişlerinin olduğu bölgelerdir.Katılmak isteyen arkdaşların mesajlarını ve yorumlarını bekliyorum..Görüşmek üzere..
 

Ynt: Seçim Sonrası(12 haziran) İzmir-Foça arası soft off-road

Rota güzel gözüküyor Türker abi, bi sorayım arkadaşlarımdan da gelecek olursa, zaman konusunda da bir sıkıntı çıkmazsa katılmak isteriz:smiley: Haberleşiriz abi..
 

Ynt: Seçim Sonrası(12 haziran) İzmir-Foça arası soft off-road

Öyle bir anlatmışsınki türker gitmiş kadar oldum.. Gelmek cok güzel olurdu fakat pazar dahil calışıyorum bu aralar... sırff abinin eşsiz planına dahil olabilmek icin..
 

Ynt: Seçim Sonrası(12 haziran) İzmir-Foça arası soft off-road

Özgür cumartesi günü mesajları buradan kontrol edeceğim haberleşiriz..

Serkan bir terslik olmazsa o eşsiz planda bizde varız.:smiley: bu arada araba ne durumda ..
 



Ynt: Seçim Sonrası(12 haziran) İzmir-Foça arası soft off-road

umarım bir terslik olmaz hep beraber cok güzel olur.. araba ne alemde bilmiyorum.. sanayide duruyor 10 gündür kullanmadım desem yeridir.. gecen gün rüzgarlık almıştım istanbuldan ustaya gelmiş takmış daha göremedim bile... bakalım zamanım olursa alt takımları tamamen değiştirmeyi düşünüyorum bakalım.... bakarsın onunla gelirim marmarise tekne turuna cıkarken.... izmir foca arası gezinizin. resimlerini cok cekin de buradan keyfini sürelim bizde
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst