Satın Almak Istediğim Orvis Için Üstadlardan Yardım Talebi.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan homerthebug Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,128

homerthebug

Yeni Üye
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
1
Herkese iyi forumlar iyi haftalar.

uzun süredir forumu kurcalayıp okuyorum ve ZJ ler hakkında bir fikir sahibiyim ilgili yazılarınız nedeni ile. Bunun için tüm forum üyelerine teşekkür ederim.

Çocukluk hayallerimden biri olan ZJ ler hakkında kafamda bir çok önyargı silindi. şimdi bir 95 orvis var
elimdeki bir klasikle takas yoluna gireceğiz. sanırım plakası değişmemiş. belki evveliyatını bilen vardır?

bir kaç fotoğraf paylaşıyorum acaba yorumlarınız ne olur? mesela dodik uygulanmış ama lastikler çok içeride kalmış. illa big foot gibi yapmadan sadece spacer ile jantları dışarı alsam bir sakatlık olur mu? dodikler vidalanıyor bildiğim kadarı ile bu saatten sonra sökülmez çünkü?

araç drive a alınıp tapa gaz kaldırdığında alttan taak diye bir ses geliyor. sadece dip gazda bunu yapıyor. sahibi şanzıman zincirinin değişmesi gerektiğini bununda yaklaşık 1200 civarı tuttuğunu söyledi. sizce ihtimal var mıdır? yoksa şanzımanda veya başka bir yerinde bizi üzecek başka bişey olabilir mi?

araç elektronik olarak sorunsuz herşeyi aktif çalışıyor, motoru sesinden ve gidişinden anladığım problemsiz. vites geçişlerinde bir sıkıntı yok (bahsettiğim sert kalkıştaki ses hariç) interior olarak da beni tatmin etti.

yakıt vs gibi olayları düşünmüyorum. aracı onroad olarak hobi için kullanıcam. hafif arazi ise opsiyon tabiki.

değerli yorumlarınız benim için önemlidir.

Saygılar

Ercüment.

IMG 20170226 WA0007


IMG 20170226 WA0004


IMG 20170226 WA0009


IMG 20170226 WA0011


IMG 20170226 WA0012


IMG 20170226 WA0013
 

Etiketler

Sanziman isleri 1200 tl ye cozulmez , cok asiri iyimser bir rakam, arac sahibine degil bi otm sanzimanciya ugrayip yaklasik butce bilgisi almanizi tavsiye ederim.
 

Resimlerinden temiz kullanılmış bir araç izlenimi veriyor (çizik-yırtık vs anlamında) , şanzuman sorunu gerçekten büyük problem değilse; yani tak diye gelen ses sadece bir gevşeme veya ömrü biten basit bir parçadan kaynaklanıyorsa ve değiştirildiğinde yine uzun süreler boyunca hizmet edecekse, baktığınız araç bence güzel , tabiki kontrol kontrol kontrol şart, hayırlı olsun İnşallah.
 

şanzuman zinciri vitesten farklı bir durum, bu araçlarda belli km ler sonrası ya da kullanıma bağlı olarak çıkabiliyor.
masrafı da verilen fiyatlar civarında..

aracı almadan çok iyi bir ustaya ayrıca kontrol ettirmek şart.
aracın önceki sahibi ne kadar zamandır kullanıyormuş ve o dodikleri takmaktaki amacı ne? araçta kit ve büyük lastik varmış da sökülmüş izlenimi uyandırıyor. diğer yandan da araç kozmetik olarak çok düzgün duruyor.

küllüğün sağ tarafındaki 3 lü delik telsiz yeri mi yoksa eski mobil telefon yeri mi?

arkada ve önde kanca yerleri gördüm, araçla hafif offroad mu yapılmış ya da ne yönde kullanılmış. bunlara iyi bakmak lazım.
 



cevaplar için teşekkürler.

dodikleri şu anki sahibi taktırdı. ancak görüntü olarak bu lastiklerle çok çirkin duruyor. arac karda vs ufaktan offroad yapmış denenmiş bi araç evet. yani tamamen onroad kullanıldı denilemez...

Dodikleri çıkartmayı düşünüyorum ancak sanırım vida ile takılıyor. çamurluğu mahvetmiş olabilir.

şanzıman zinciri olayı biraz rahatlattı beni açıkcası daha büyük bişey çıkmazsa... ön ve arka çeki demeri olayı da sanırım orvis editiyonlarda varmış ? yanlılıyor olabilirm tabi.
 

anladığım kadarı ile aracın geçmişi biliniyor?
dodikler görüntü amaçlı takıldıysa söktürmeyin, bir sürü boya işlemi gerekir, spacer takıp lastikleri dışarı alın.
görüntü güzel duruyor, yükseltme yok ise 2" get takıp yükseltebilirsin, maliyeti ucuz olur, denemek için ideal, beğenilmediği yerde sökülür ve kit ile sağlık yükseltme olayına gidilebilir.

araç nerede şu an? ekspertiz çok önemli
 

1200 masraf olsa adam yaptırır size öyle verirdi. Sanzumanı motoru hata sinyali veren satılık araçların %99'u son sahibini bekleyen patlamaya hazır bombadır. Vakitsizlikten zamansızlıktan yaptıramıyorum vs diyenlerin yanından kaçın hemen.
 

araç bursada hocam. ekspertiz yaparken dikkat etmem gerken yerler nedir? kronik neresine bakmam lazım?

evet evveliyatı biliniyor aracın. çok hor kullanılmamış olduğu belirtilmekte... alacağım kişi de 15 yıllık bir abim. kendi oğlu benim araca hasta olduğu için takas yoluna giricez. tamamen yabancı olduğum bir araç bu yüzden tereddütlerim var açıkcası.

spacer ve get ile işi çözebiliyosak süper. çünkü offroadda kullanmayı düşünmüyorum. ama görselliği düzeltmem şart. dediğiniz gibi çamurluk işi ile uğraşmaktansa dediğinizi yapmak mantıklı.

bir de araştırdığıma göre parça sorunu neredeyse yok gibi. en bulunmaz hint kumaşı dediğimiz parçası nedir peki?
 

@bberkan haklısınız neler var piyasada.

aracın şanzıman sorunu tamir edilecek. alacağım kişi 15 yıllık bi abim.
 



93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

bu konu öncelikli olarak yardımcı olabilir.

ekspertiz konusunda çok iyi bir usta şart, Birlik oto var Bursa da, başka kim var bilmiyorum.

bu araçların parçaları çıkma / sıfır ya da USA dan bulunabiliyor, ama sorun parça değil, aracın motor, şanzıman ve arazi şanzımanlarının durumu önemli, ağır masraflar öncelikle buradan çıkıyor. motor soğutma sistemi de önemli, malum önümüz yaz ve hararet ağır masraf açar.


unutulmaması gereken konu ise yaş itibarı ile ufak tefek de olsa problem çıkar, masraf isteyebilen araçlardır, her zaman kenarda 2-3 bin tutulmalı.
 

kendim ayrıca 74 volkswagen ve 56 porsche 356 kullanıyorum. ebay ve amerikayla akrabayız artık... ufak tefek sorunlar zaten bu araçları kullanmanın tadı oluyor açıkcası. sizin de dediğiniz gibi motor şanzıman vs gibi arızalar insanı soğutan olaylar.

bilgi ve tavsiyeler için teşekkürler. cumartesi aracı görmeye gidicem canlı olarak kısmetse alıcaz.
 

rica ederim, elimden geldiğince anlattım.

56 model 356 yı çok merak ettim doğrusu :smiley:
umarım takasa gireceğiniz araç o değildir
 

yarın aracı teste gidiyorum bakalım hayırlısı ne olacak...

porsche ile değil tabiki takas. O son nefese kadar bizimle inşallah hocam :smiley:

bizim evlat bu.

FB IMG 1488529782986
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,721
Kayıtlı Üye Sayımız
172,145
Kaydolan Son Üyemiz
compozer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst