Samurai - Lastik Secimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ersens Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,186

ersens

Yeni Üye
Mesajlar
12
Tepkime Puanı
0
Herkese merhaba,

Gezenbiliri uzun zamandir takip ediyordum, sonunda bende bir Samurai alarak araniza katildim. Tabi bu konuda yeni olunca sorularda hemen basliyor. Bu ilk donemde sizlerden degerli bilgilerinizi paylasmanizi rica edecegim.

Kafamdaki ilk cozmeyi dusundugum soru lastiklerle alakali. Araci 1 hafta once aldim, uzerinde BF Goodrich Mud Terrain T/A yazan 235/75R15 lastikler var. Durumlari gayet iyi. Ancak arac satan arkadas, alfaltta kalacagi surecler icin 205/70R15 yada 205/75/R15 bir takim lastik almami ve arazi disinda bunlarla gezmemi soyledi. Daha rahat olur arac icin dedi. Biraz da hakli galiba, cunku arac 1,3 motor ve tuplu. Dolayisiyla daha hafif bir lastik rahatlatir gibi geldi banada araci.

Ote taraftan bu arac benim tek aracim degil, zaten binek aracim var. Bu aracla haftasonu gezmeyi dusunuyordum, yapacagim cok uzak olmayan yollar icinde yeni lastiklere ihtiyacim kesin var mi o konuda da fikirlerinizi bekliyorum.

Selamlar, saygilar...
Ersen
 

Etiketler
Ynt: Samurai - Lastik Secimi

Ote taraftan bu arac benim tek aracim degil, zaten binek aracim var. Bu aracla haftasonu gezmeyi dusunuyordum, yapacagim cok uzak olmayan yollar icinde yeni lastiklere ihtiyacim kesin var mi o konuda da fikirlerinizi bekliyorum.

Bence yine de tavsiye yerinde olmuş. Hafta sonu gezilen yerlerin 150km den aşağı bir uzaklıklta olduğunu görmedim henüz. "Çok uzak" olmasa da yine de uzak.
 

Ynt: Samurai - Lastik Secimi

Tesekkurler bilgi icin, o halde lastik aramaya basladim, 2 tane buldum ama yine secim konusunda yardim lazim. Birisi 225/75 R15 Cooper Discoverer A/T biriside 205/70/R15 bildiginiz asfalt lastigi yazlik. Acaba hangisi daha rahat olur? Oneriniz ne olur sizin?
 

Ynt: Samurai - Lastik Secimi

Ben olsam 205/70/R15 ebatında AT varsa onu seçerdim, yoksa asfalt lastiği.
 

Ynt: Samurai - Lastik Secimi

Tesekkurler, dediginiz gibi yapayim diyorum bende. Ancak bu seferde kotu bir goruntu olur mu diye dusunuyorum. 235/75R15 in capi 70 cm oluyor, 205/70/R15 in ise 60. Arada 10 cm fark var. Asagida simdiki halini ekledim, yukseltmeden dolayi ufak lastikler acaba kotu mu durur?



Lastik s
 



Ynt: Samurai - Lastik Secimi

http://www.wheel-size.com/size/suzuki/jimny/

Model bazında orjinal lastik ebat listesi burada.
Buradan bakılacak orjinal ebatın araç üzerinde garip durmaması lazım. Duruyorsa yükseltme kiti vs takılmıştır, size lazım değilse söktürün.
 

Ynt: Samurai - Lastik Secimi

ozaman kötü görüntü olmasın diyorsanız 195/80/15 yada 215/75/15 a/t ebatında lastik takmanızı öneriyorum tercübelerime dayanarak söylüyorum o zaman çirkin görüntü olmaz araç rahatlayacaktır sonuç 1.3 motor bu lastikler ona göre ;)
 

Ynt: Samurai - Lastik Secimi

Epey zaman gecmis ama konuyu yeni gordum.Eger degisiklik yapmadiysaniz ben de fikrimi belirtmek isterim.
Madem araciniz ikinci arac ve sadece hafta sonlari binmeyi planliyorsunuz,extra lastik almaniza gerek yok.
Yeni alacaginiz lastiklerle baska bolgeye gidip orada lastik degistirmeyi mi planliyorsunuz?
Arazi lastiklerini nerede tasiyacaksiniz? Ayrica bir de jant almaniz gerekecek.
Bunlari dusunup aynen devam etmenizi oneririm.Arac buyuk lastiklerle cok yakar,guc kaybedebilir.
Ancak Samurai daha kucuk motorla bile buyuk lastik cevirebilecek kadar iyi bir sanzimana sahiptir.
Hatta 1.3 motorlu olanlara 1.0 motorlunun sanzimanini takip en zor sartlarda kullanmaktadirlar.
Tek araciniz olsaydi evet degistirin,daha hafif bir lastik kullanin derdim.
Bu durumda yine son karar ve butce sizindir ama bosuna masrafa gerek yok.
Nacizane tavsiyemdir.
 

Ynt: Samurai - Lastik Secimi

Cevabiniz icin tesekkur ederim, keske daha once yazabilseymissiniz. Arada gecen zamanda, ne yazikki 205/75R15 yaz asfalt lastikleri buldum, 4 te cikma cant bularak takimi duzdum. Evet arac rahatladi, gayet kolay donuyor simdi direksiyon.. vs. Yalniz dediginiz sorunlar cikti.
1. Goruntu hos olmadi. (asagidaki fotolarda oncesi ve sonrasi mevcut)
2. Araziye giderken lastikleri goturmek bir dert. Birini stepne yerine, birini tepedeki portbagaja, 2 sini arka koltuga koyunca oluyor ama lastikten baska birseye yer kalmiyor.
3. Gidilen yerde lastikleri degistirmek, camurlu lastikleri tekrar degistirmek vs. cok bas agritiyor.

Sonuc, 2. arac ve haftasonlari kullanilacak arac icin ugrasmamak daha iyi. Ha ne yapacaksin derseniz, 215/75R15 MT ile elimdeki 235/75R15 leri degistirerek devamli uzerinde birakmak istiyorum. Birde bunu deneyeyim, sonucu sizlerle paylasirim. :smiley:

Selamlar, saygilar...

Oncesi


Sonrasi
 

Ynt: Samurai - Lastik Secimi

merhabalar camur lastıklerını satmayı düşünürseniz. tanerakca@hotmail.com.tr
 



Ynt: Samurai - Lastik Secimi

Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım bilginize ihtiyacım var suzuki samurai ve daihatsu feroza arasında kaldım yardımlarınızı bekliyorum hafta içi işe gidip geleceğim gidiş geliş 15 km hafta sonlarıda gezebileceğim bir araç için hangisi uygundur.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-daihatsu-sahibinden-tertemiz-feroza-122410672/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-zarar-cok-14000-bin-kisa-bir-sure-icin-129174895/detay/
 

Ynt: Samurai - Lastik Secimi

kesinlikle haklısın kardeşim bendede sj 410 var lastikleriyle oynadım araba hararet bile yapmaya basladı bence araziye gitmeyeceksen kesinlikle hafif lastik rahatlatr...kolay gelsin...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,755
Kayıtlı Üye Sayımız
172,148
Kaydolan Son Üyemiz
perdeci71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst