PARİS TURU 30 ARALIK-2 OCAK 2011

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YELİZ ytm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,953

YELİZ ytm

Ana Kamp
Mesajlar
34
Tepkime Puanı
0
Yer
ANKARA
GEZI PROGRAMI
1. Gün: ISTANBUL -PARIS
Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminali YEŞİL ELMA Kontuarı önünde 05:30`da buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerini takiben THY Havayolları`nin TK1821 nolu tarifeli seferleriyle Paris`e hareket. 10:25`de varışımızı takiben panaromik şehir turumuza başlıyoruz. Gezi esnasında; masallara, romanlara ve filmlere konu olmuş olan ve üstünde dünyanın en büyük vitraylarının bulunduğu tam anlamıyla bir mimari şaheseri olan Notre Damme Kilisesini ziyaret edeceğiz. Yolumuzun üstündeki muhteşem mimari yapısıyla Opera Binası`nı görüyoruz. St Germain, Louvre Müzesi, Concorde Meydanı ve Zafer Takı, Opera Meydanı, Champ Elysees diğer göreceğimiz yerler arasındadır. Kişisel aktiviteler ve alışveriş için serbest zaman.
Dileyen misafirlerimiz ile isteğe bağlı olarak Eyfel Kulesi, Seine Nehri turu, Notre Dame Katedrali, Sacré Coeur ve Ressamlar Tepesi Paris şehrinin en önemli turistik mekanlarından oluşan kültürel içerikli bu turumuzda gün boyunca şehrin güzelliklerini keşfedeceğiz. Dümdüz bir ova üzerine kurulmuş görkemli Paris şehrinde güney yönünde ufka her baktığınızda bütün güzelliğiyle karşınıza çıkan, geceleri ışık şovlarıyla sizleri selamlayan şehrin sembolü, sanatçılara ilham kaynağı dünyaca ünlü Eiffel kulesi gezimizde 2 yüzyıllık asansörlerle ikinci kata ulaştığımızda Paris`i bu kez Eiffel kulesiz panoramik görüntüleri ile karşımızda bulacağız... Sehri yukarıdan seyretmenin zevkine vardıktan sonra, Paris`i tam ortasindan kuzey ve güney (nehrin akış yönüne gore sağ ve sol yaka) olarak ikiye bölen Seine Nehri üzerinden keşfetmeye ne dersiniz ? Sekizyüz yıllık Notre Dame Katedrali`nin ihtişamlı gotik mimarisini gördükten sonra Montmartre Tepesi`nden Paris`e hükmeden Sacré Coeur kilisesini ve 19. yüzyılın sonlarından beri Paris bohem hayatının merkezi olmuş Ressamlar Tepesi`nde, Paris şehrinin içindeki son üzüm bağlarını ve daracık tipik sokakları rehberiniz eşliğinde gezerken, ressamlara çizdireceğiniz portrenize de sahip olabilirsiniz.
2. Gün: PARIS
Serbest uyanma ve kahvaltı. Gününüz şahsi aktiviteleriniz için serbest gün.
isteğe bağlı Disneyland Park Turu gerçekleşecektir. Paris`e 36 km. uzaklıktaki, Avrupa kıtasının tek Disney parkı olan rüyalar dünyası Disneyland park içerisindeki gezimizde, Hayaletler evi, Mark Twain`in Gemisi, çılgın maden treni, Indiana Jones, Robinson`un evi, Karayip korsanları mağarası, bebekler dünyası, yıldızlar turu, 3 boyutlu sinema, uzaya yolculuk, denizaltı macerası, araba yarış pisti gibi aktivitelerle büyükler de en az küçükler kadar eğlenecek ve Disney karakterleriyle beraber gün boyunca çok keyifli anlar yaşayacağız. Disney karakterlerinin geçit törenini ve havai fişek gösterisini izledikten sonra sezona göre kapanış saatlerine uygun olarak Paris`e geri döneceğiz.
Akşam, isteğe bağlı Paris by night ve Lido Show gezisinde 60 yıldır devam eden danslı gösterileriyle Paris gecelerinin en görkemli kabarelerinden biri olan LIDO SHOW u bizler için ayrılmış özel masalarda şampanya eşliğinde izlemeden önce Paris`in şiirlere ve şarkılara konu olmus cadde ve meydanlarının ışıklandırılmıs halini gezeceğiz ; Eiffel kulesinin , Opera binasının , Concorde ve Vendome meydanının ışık oyunları doyumsuz bir gecenin sadece başlangıcı olacak.
3. Gün: PARIS
Serbest zaman ve kahvaltı. Gününüz şahsi aktiviteleriniz için serbest gün.
İsteğe bağlı Brüksel ve Bruges Gezisi : Sabahın erken saatlerinde otelinizden hareketle başlayan bu tam günlük turumuzda, Fransa`nın komşusu, Kuzey Avrupa`nın şirin ülkesi Belçika`nın kültürel, tarihi ve coğrafi dokusunu keşfetmeye gidiyoruz. Yolculuğumuzun ilk durağı olan, Napolyon` un en büyük yenilgisine sahne olmuş Waterloo şehrini gezdikten sonra Belcika`nın başkenti Brüksel girişinde şehrin sembolü Atomium`u göreceğiz. Gezimizin devamında, Bruksel`in merkezinde Kraliyet Sarayı, Avrupa Birliği Parlementosu, Adliye Sarayı, Müzik Akademisi, Saint Michel Katedrali, Büyük Meydan ve Mannequin Pis Heykeli gibi tüm önemli binaları rehberlerimizin anlatımlarıyla gezdikten sonra öğle yemeği ve alışverişleriniz için geniş serbest vaktiniz olacak.
Öğleden sonra turumuza Kuzeyin Venedik` i olarak bilinen, kanallar üzerine kurulmuş Bruges şehrinde devam edeceğiz. Rehberlerimiz eşliğinde yapacağımız fayton veya tekne gezilerinden sonra Paris`e dönmeden önce dantel, çikolata, bira gibi geleneksel Belçika ürünleri alışverişleriniz için ayrılmış serbest vaktiniz olacak. Bir günde bambaşka bir ülkeyi ayrıntılarıyla tanımak isteyenler için bulunmaz bir fırsat.
4. Gün: PARIS - ISTANBUL
Sabah kahvaltı sonrası alışveriş ve çevre gezisi için serbest saatler. Havaalanına transfer. Bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Havayolları`nın TK1828 nolu tarifeli seferiyle 17:30`da İstanbul`a hareket. 22:00`de Istanbul Ataturk Hava Limani`na varış ve gezimizin sonu .
OTEL FİYATLARI:
4* CONCORDE LA FAYETTE HOTEL
İki kişilik odada kişi başı: 879Eur
Tek kişi farkı : 300Eur
FİYATLARIMIZA DAHİL OLAN HİZMETLERİMİZ
• Istanbul / Paris / istanbul arası Türk Hava Yolları ile ekonomi sınıf gidiş dönüş uçak bileti
• Hava alani- otel - hava alani transferler
• Paris panoramik şehir turu
• Belirtilen kategorideki otellerde 3 gece konaklama ve 3 adet kahvalti
• Türkçe rehberlik hizmetleri ve havalimanı vergileri
• Seyahat sigortasi
FİYATLARIMIZA DAHİL OLMAYAN HİZMETLERİMİZ
• Vize ücreti ve servis bedeli (yeşil pasaporta vize uygulamasi yoktur): 130€
• Yurt dişi çikiş harc: 15 TL
• Programda belirtilen isteğe bağlı geziler ve kişisel harcamalar
• Müze ve ören yerleri giriş ücretleri
DİĞER BİLGİLER:
•Fiyatlar, 01.08.2009 Tarihindeki taşımacılık ücretlerine göre verilmiş olup, hareket tarihine kadar gelebilecek artışlar aynı oranda yansıtılır.
•Çocuk fiyatları ; 2 yetişkinle aynı odada 3. kişi olarak konaklamaları halinde uygulanır.
•Üç Yataklı odada ; 3. yatak ilave yatak olup, açılır – kapanır yatak şeklindedir ve diğer 2 yatakla aynı konfora sahip değildir.
•Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Yeşil Elma Seyahat Acentası sorumlu tutulamaz.Yeşil Elma Seyahat Acentası havayoluyla yolcu arasında aracı konumunda olup ,28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcu saat değişikliği riskini bilerek ve kabul ederek turu satın almıştır.
•Uçuş saatine göre, geç varışlarda panoramik şehir tanıtım turu, ertesi gün yapılır.
•Yeşil Elma kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
•Yeşil pasaport sahiplerine vize gerekmemektedir.
•Shengen vize işlemleri sırasında ve yurtdışı çıkışlarınızda ve girişlerinizde problem yaşamamak için pasaportunuzun seyahat bitiminden itibaren 6 AY geçerlilik süresi olmalıdır.
•Şehirler arası geçişlerin özel otobüs ile yapılan gezilerimizde minimum katılım sayısı 30 kişidir.
•Ne zaman yapılırsa yapılsın iptal durumunda vize parası iade edilmez.
•Programlarda belirtilen gezilerin günleri yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen geziler yapılmaz. Bu gezilerin yapılamamasından Yeşil Elma Seyahat Acentası sorumlu tutulamaz.
•Yeşil Elma gezi programlarına kayıt yaptırmış kişiler bu maddeleri okumuş ve kabul etmiş sayılır.

YTM TURIZM
0312 4266899
www.ytmturizm.com
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,961
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

SON KONULAR



Geri
Üst