Pangea Offroad - Yedigöller Milli Parkı (Diğer Gezi)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Orkun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,623

Orkun

Yeni Üye
Mesajlar
17
Tepkime Puanı
0
Yer
Düzce
Web
www.pangeaoffroad.org
Sevgili Forum Dostları,

Sıradaki aktivitemiz 11-12 Kasım 2006 tarihinde Yedigöller Milli Parkına gerçekleştirilecektir. Bölgenin birinci ve ikinci keşif faaliyetlerini tamamladık. Biraz yoldan çıkacağız ve kimsenin geçmek istemediği ve haliyle tabiatı bize bıraktığı yerlerden geçeceğiz.

Yedigöller'in çevresindeki 47 bin hektarlık alan yaban hayatı koruma sahası içerisinde yol dışında farklı bir güzergahı kullanacağız. Milli Parkta hakim bitki örtüsü kayın ağaçlarıdır. Ayrıca meşe, gürgen, kızılağaç, karaçam, sarıçam, göknar, karaağaç, ıhlamur ve porsuk gibi değişik tür ağaçlar da görülebilinir.Parkurumuz üzerinde geyik, karaca, ayı, domuz, kurt, tilki ve sincap türleri bulunmaktadır. Kesinlikle yabani hayat ürkütülmemelidir. Keşif Gezisi esnasında vahşi hayatla kurduğumuz dostluğu bozmamak gerekiyor :smiley:

Kabaca parkur;Düzcenin kuzeydoğusundan araziye ardından da Sarıçam bölgesinden Milli Parka girerek başlayacak. İlk gün 160 metre rakımdan 1400 metreye kadar arazi içerisinde çıkılacak ve 50 km kadar ilerlenip hava şartlarına göre belirlenen noktada kamp yapılacak. Sıcaklığın oldukça düşük olmasını bekliyoruz. Büyük olasılıkla mevsimin ilk kar yağışını bizzat yaşamış olacağız.

Sabah erkenden yola devam edilerek Ayıkaya mevkinden geçilerek yedigöller bölgesine girilecek. Burada serbest zamanlı fotoğraf turu ve göl turu başlayacak. Akşam üstü de toplanılarak Bolu'ya ulaşılacak. Asfalta dönülene kadar toplam 170 km yapılması planlanıyor.

Bu gezi hakkında bilgi almak isteyen dostlarımız pangeaoffroad@gmail.com mektuplarınızı bekliyor. Katılım ücreti gibi bir soru geldi. Maalesef şimdilik katılan konuklarımıza herhangi bir ücret ödemiyoruz ;) Herkes kendisini ve tabi ki gıdasını getirsin yeterli.

Sevgiler Saygılar
 

Etiketler
Ynt: PANGEA OFFROAD - Yedigöller Milli Parkı

Sevgili dostlar,

Yazmış olduğum email adresine değil de forumdan yanıtlamaya devam ediniz. Bu şekilde iletişim kurmamız daha uygun olacaktır.

Saygılarımla,
Dr. Orkun Muhsinoğlu
 

Ynt: Pangea Offroad - Yedigöller Milli Parkı

Orkun Bey başarılar dilerim. Yapacağınız rotanın GPS kayıtları vs. var mı acaba? Veya programdan sonra ekleyebilir misiniz?
 

Ynt: Pangea Offroad - Yedigöller Milli Parkı

Alternatifi olan birkaç yolun GPS verilerini oluşturduk. Hava durumuna göre hangisinden geçeceğimizi seçeceğiz. Hem olayın gizemini hem de değişiklikleri göze alarak geziden sonra tam olarak size GPS Kayıtlarını gönderirim.
 





Ynt: Pangea Offroad - Yedigöller Milli Parkı

Standart 4x4 ler girebilir mi?
Yoksa vinç, rollbar gibi donanım gerekiyor mu?
 

Ynt: Pangea Offroad - Yedigöller Milli Parkı

bizler parkuru yumuşak hazırlamaya çalıştık. Standartlar araçlar elbette girebilecek. Hatta daha keyifli olacaktır. Bizlerde vinçler var olduğundan orada kalacağınızı pek düşünmüyoruz. Sadece Lastiklerinize güveniyor musunuz, bizim için önemli bir konu bu. M/T bence yeterli. biraz da patinaj ve lastik kokusu gelsin ! Özellikle sıkı tırmanışlar var orman içinde.
 

Ynt: Pangea Offroad - Yedigöller Milli Parkı

iyi kar olursa benim BFG AT ler canavar gibi gider ama çamurda size baya yük olurum sanırım :-[
vinçlemekten sıkılırsınız :p
bi hava durumunu görelim de ;)
 

Ynt: Pangea Offroad - Yedigöller Milli Parkı

Mert,
sezon basliyor artik, bir set MT/R iyi gitmez mi? yoksa camurda meelersin valla AT lastiklerle.. selamlar, reha

Not: aklinda olsun, karli yolda MT/R berbat oluyor.. tabii markasina bagli ama..
 




Ynt: Pangea Offroad - Yedigöller Milli Parkı

abi meraklanmayın gezi çok sıkı geçmeyecek. ormana en güzel mevsimde giriyoruz. herkesin keyif alacağından eminim. araçlarımız çok zorlanırsa alternatif yollarımız da var. orada araç kıyımı yapmaya gitmiyoruz zaten :smiley: Fakat çamur kesinlikle olacak, kar ise büyük bir ihtimalle tutmaz. araçlarımız bu şekilde ciddi eğimlerden tırmanmak zorunda. bence lastikler çok önemli
 

Ynt: Pangea Offroad - Yedigöller Milli Parkı

Orkun Bey,
tur programı çok güzel görünüyor, bunu aktiviteler kısmına da yazabilirmisiniz? tarih te yaklaşmaya başladı yavaş yavaş organize oluruz biz de
ben iş engeli çıkmazsa kesinlikle gelirim
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,730
Kayıtlı Üye Sayımız
172,145
Kaydolan Son Üyemiz
compozer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst