Özgür Datvi !

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 458
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 123,254
Ynt: Özgür Datvi !

3-4 yıldan beri kişisel imkanlarımızla şahin kartal atmaca bir sürü kuş deniz kaplumbağası ne bulursak bir cerrah arkadaşımla birlikte tedavi edip doğaya salıyoruz şimdiye kadar kimseden bir kuruş yardım almadık almayı da ummuyoruz ancak tecrübelerle sabittir ki zor ve zahmetli bir iştir. Türkiyede en basit işlemi yaban hayvanları üzerinde yapabilecek uzman sayısı yok denecek kadar azdır hayvanları zapt-ı rapta almak anesteziye almak sakinleştirmek ve bunu hayvanı öldürme ile anesteziye alma arasındaki ince çizgiyi aşmadan rize şartlarında yapmak kolay olmayacak siz para bulacaksınız alet edevatınız olacak ama o alet edevatı kullanacak adam olmayacak bunları moraliniz bozulsun diye değil kendinizi ve merkezinizin geleceğini şimdiden planlayın diye söylüyorum. sabır, sabır ve yine sabır diliyorum. paradan önce sürekli ve istekli çalışacak uzmanlar lazım. başarılı olmanızı gönülden diliyorum.
 

Etiketler
Ynt: Özgür Datvi !

Bir ata sözü derki göz korksada el yapar, ayak yürür... Sevgili yaşar bu zorlukları hep birlikte aşmayı umuyorum ama atalarda derki deredeki balığa evde ateşe tava koyulmaz... Yolculuğu biz başlattık yol arkadaşlığınıda sizden bekleriz gelende sağ olsun iyi yolsculuk dileyende, herkese bir kez daha teşekkür ederim...
 

Ynt: Özgür Datvi !

sevgili silo himmete muhtaç olanın hidayeti de olmazmışmış, biz yolculuğumuzu yaratacağımız ernejiyle sürdüreceğimize inanıyorum bu nedenle sadece reflexleri görmek için girişimlerimiz oluyor taleplerimiz değil... internete bir sayfada üye ol sende bir ağaç dik diye bir sivri zekalık yapılmış üye sayısı bir milyonu geçmiş... acaba ağaç dikilmişmi diye soranda yok düşünende... yaşar kardeşimiz bir yerde çok haklı konuşan çok da yapacak adam yok yapmak isteyenlerin bazılarında da başka nedenler ve amaçlar saklı olabiliyor maalesef, biz bunu anadolu parsında da gördük burada da görüyoruz. anadoluda birçok yerde sokak hayvanlarına yardım eden bazı vakıflar bunu sadece bu hayvanlar içinmi yapıyor sanıyorsunuz. kendi ülkelerinde kaldırıma kaka yapan köpeklerinin pisliğini nasıl siteril tutabiliriz hangi mama hangi ilaca kadar birçok alanda bu hayvanlar kobay olarak kullanılıyor. tabii kapıtalizmin kuralları bu ayni şey insanlar için olmuyormu. bütün düşündüklerimi yazsam kendim okumaktan korkarım...
 


Ynt: Özgür Datvi !

yaaa silo ne zor iştirki en sevdiğim ve en sevmediğim tarafın da aynı, yanı heyecanını ve yorumlarını seviyorum ancak zamanı geçince çürüyen ve içine göçen ekmek hamuru gibi aynı heyecanın bir anda seni içine çökertmesini sevmiyorum. bununla başa çıkabildiğin ve çıkabildiğim gün seni kesinlikle derneğimizin sözcüsü olarak görmeyi de çok isterim.
merak etme herşey yolunda ve inşallah datvi gibi öksüz kalmış canlılar bundan böyle daha az acı çekecek...
 



Ynt: Özgür Datvi !

2d53070


Fotoğraftaki 2 adam yavru aslana İngiltere'de bakmışlar...Ancak yetişkinliğe eriştiğinde, yetkililer tarafından ellerinden alınmış ve Afrika'da ki Vahşi Yaşam Barınağına gönderilmiş...Bir yıl sonra onu görmek için Afrika'ya gitmişler ve kendilerine, aslanın onları hatırlamayacağı söylenmiş...

Th D2   friend


<a href="http://www.medyaturk.com.tr/news_detail.php?id=22870">medyaturk.com</a>
 


Ynt: Özgür Datvi !

Aslan nasılda çocuk gibi seviniyor.Vallahi duygulandım ve 4 yaşındaki oğlum geldi aklıma..Demek ki buda böyle birşey :smiley:
 

Ynt: Özgür Datvi !

yanlış hatırlamıyorsam anadoluda böylesi olaylar için kullanılan bir deyim vardı "köpek yemek yediği eli ısırmaz" hatırımda kaldığı kadarıyla böyleydi. ve izlediğim kadarıyla onu yetiştirenler onun hatırlayacağından gayet eminler. ister istemez cemal gülas ve datviyi anımsadım. sözcükler boğazımda düğümleniyor. eminim hissiyatımı anlıyorsunuzdur dostlar.
 

Ynt: Özgür Datvi !

dostlar,
ne uzun geldi günler ve ne bitmezmiş geceler, ama galıba tünelin ucundaki ışık göründü 5 hazıran dünya çevre gününde vahşi hayat derneği kamuoyu ve gönüllüleri ile ilk birlikteliğini gerçekleştiriyor mutlu ve güzel haberlerimiz için sizleri de bu buluşmada görmekten mutlu olacağımızı bilmenizi istedim katılım için iletişim bilgilerinizi info@wildlifeturkey.com adresine gönderirseniz davetiyeniz elinize ulaşacaktır bu yolculukta bizi yüreklendiren hatırlayan ve destek verenlere teşekkür ederim....
 











Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,956
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst