Özel Sporcular Gençlik ve Spor Derneği 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan white_fox Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,189

white_fox

Yeni Üye
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Yer
BODRUM
Özel Sporcular Gençlik ve Spor Derneği
1. Ulusal Fotoğraf Yarışması



KONU VE AMAÇ:

Ülkemizde yaşayan engelli bireyler toplumsal yaşam içinde bir çok olumsuz fiziksel
(binaların fiziki yapıları, kaldırımlar, yollar, eğitim araç ve gereçleri gibi) ve psikolojik koşullar (önyargılar, yalnızlık, eğitim olanakları, sosyal ve kültürel etkinliklere katılım gibi) altında yaşamlarını devam ettirmektedirler. Bu yarışmanın amacı kamuoyunun dikkatini fotoğraf sanatı yolu ile engelli bireylerin toplumsal yaşamda karşılaştıkları zorluklara çekmek ve bu konuda toplumsal bilinç oluşturmaktır.



KATILIM:

Yarışma, seçici kurul üyeleri dışında, tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açıktır. Daha önce herhangi bir yarışmada ödül almış fotoğraflar kabul edilmeyecektir. Yarışma “dijital” daldadır. Yarışmacılardan en fazla 5 adet renkli ve/veya siyah-beyaz fotoğraf kabul edilecektir.Fotoğraflar en az 300dpi çözünürlükte ve 50x70cm basılabilecek boyutta ve “jpg” formatında kaliteli bir CD ye kaydedilerek gönderilecektir. CD ler her bilgisayarda okunabilecek bir program veya yöntemle yazılmalıdır. CD lerin okunamamasından yarışma düzenleyicisi sorumlu tutulamaz. Aşırı müdahaleli fotoğraflar kabul edilmeyecektir. Fotoğraflara makul ölçülerde renk, ışık ve kadraj müdahalesi yapılabilir. Yarışmacı tarayarak sayısal ortama aktarmış olduğu fotoğrafların orijinallerini istendiği zaman sunabilmelidir. Aksi durumda, fotoğrafın herhangi bir derecelendirilmesi varsa bu yok sayılacaktır.Gönderilecek eserlerin her türlü yasal sorumluluğu eser sahibine aittir.



YAPITLARIN İŞARETLENMESİ:

Fotoğraflara dosya adı olarak ad-soy ad ve numara verilerek CD ye kaydedilmelidir. Örneğin, Orhan Yılmaz-01,Orhan Yılmaz-02 gibi.. Gönderilen çalışmalara, arzu edildiği takdirde 150 kelimeyi geçmeyecek şekilde fotoğrafların öyküsü “word” formatında eklenmesi yarışma düzenleyicisinin tercihidir.



YAPITLARIN GÖNDERİLMESİ:

CD ler, postada ya da kargoda zarar görmeyecek biçimde paketlendikten ve paketin üzerine yarışmacının ismi yazıldıktan sonra, Yarışma Şartnamesi ekindeki Katılım Formu doldurulacak ve hepsi başka bir zarfa içerisinde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü- Gençlerin Objektifinden Yansımalar isimli 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması ” başlığı altında aşağıdaki adrese gönderilecek veya elden teslim edilecektir. İmzalanmamış katılım formu kabul edilmeyecektir.



YAPITLARIN GERİ GÖNDERİLMESİ:

Gönderilen CD ler yarışma sonunda “Yarışma Albümü” olarak hazırlanacak CD ile beraber teslim edildikleri biçimde geri gönderilecektir. Kargo ile geri gönderimler ödemeli olarak yapılacaktır. Adresinden geri dönen ve/veya geri alınmayan CD ler 30 Aralık 2008 tarihinden sonra TFSF merkezine teslim edilecektir.



KULLANIM HAKKI:

Ödül alan eserler yarışmacı ismi belirtilerek tanıtım amaçlı olarak kurumumuzun yayın organlarında ve yarışma duyurularında kullanılabilecektir. Kullanım hakları eser sahibi ile birlikte kurumumuza ait olacaktır. Ayrıca ödül alan fotoğraflar TFSF yayını olan Almanak-2008 kitabında ve kurumumuza ait sayfalarda da yer alacaktır.



KOŞULLARIN KABULÜ:

Katılım formu imzalayan katılımcılar, bu şartnamenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılacaklardır. .



ÖDÜLLER:

Birinci: Profesyonel fotoğraf makinesi – Canon EOS 400D+18-55 mm Objektifle
İkinci: Yarı profesyonel fotoğraf makinesi - Canon S5 IS 12 Optik Zoom
Üçüncü: Amatör fotoğraf makinesi - Canon A 580 + 2 gb Card + Orj. Kılıf






YARIŞMA TAKVİMİ:

Son Katılım Tarihi : 14 Kasım 2008

Seçici Kurul Toplantısı : 16 Kasım 2008

Sonuç Bildirimi : 17 Kasım 2008

Ödül Töreni ve Sergi Açılışı : 03.12.2008

Geri gönderimler : 15-30 Aralık 2008




SONUÇ BİLDİRİM:

www.ossep.com ve www.tfsf.org.tr adresinde 17 Kasım tarihinden itibaren yayınlanacaktır.




SEÇİCİ KURUL:

Coşkun ARAL : Fotoğraf Sanatçısı
Melih AKOĞLU:Fotoğraf Sanatçısı
Ali BAYRAKTAROĞLU:Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi,Yard.Doç.
Gülseren ATABEK: Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi,Yard.Doç.
Fikret OTYAM: Fotoğraf Sanatçısı,Gazeteci
Nafia Ö. Hanyaloğlu :Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi,Yard.Doç
Dr.Uğur Keçecioğlu: Fotoğraf Sanatçısı,ANFAD Y.K. Üyesi

Seçici kurul en az 3 üyenin bir araya gelmesiyle toplanır. Üç üyenin bir araya gelememesi durumunda toplantı takip eden bir hafta içinde yenilenir.




BAŞVURU ADRESİ:

Funda Baran. Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu . ANTALYA
Tel:2423102087
Fax: 2422271116
e-posta: fundabaran@akdeniz.edu.tr
web sayfası: www.ossep.com
Yarışmamız TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) tarafından onaylanmıştır.
Yarışma süresince TFSF temsilcisi bulunacaktır.
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,721
Kayıtlı Üye Sayımız
172,145
Kaydolan Son Üyemiz
compozer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst