Outdoor Çakmak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan themisabi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,997
Ynt: Outdoor Çakmak

Bende her türlü çakmak var fakat yine de en çok kullandığım çakmak pürmüz alevli manyetolu olanı.Rüzgarlı bir havada ateş yakmak için diğer çakmaklarla dakikalarca uğraşmama rağmen pürmüz çakmakla anında yakabiliyorum ateşi.Başaşağı bile yanabiliyor çakmak.Benim oyum bundan yana :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Outdoor Çakmak

Imco var ortalıkta... Ben en son Sirkeci'de, postane yanı sokaktaki bir çakmakçılardan almıştım. 5-6 lira gibi birşeydi. Ondan önce de Maltepe'de, Tandoğan Alt Çarşı'dan almıştım. Sağda solda da rastlıyorum.
 

Ynt: Outdoor Çakmak

deserteagle' Alıntı:
Imco var ortalıkta... Ben en son Sirkeci'de, postane yanı sokaktaki bir çakmakçılardan almıştım. 5-6 lira gibi birşeydi. Ondan önce de Maltepe'de, Tandoğan Alt Çarşı'dan almıştım. Sağda solda da rastlıyorum.


O çakmaklar fabrikası tarafından hala üretiliyor. Türkiyede ithal edilmediğinden bulamayabilirsiniz belki ama antika bir şey değiller aşırı fiyatlara almayın sakın. Fiyatı 5 tl gibi bir şeydi en son gördüğümde.


5 liraya satılanları ben de görüyorum, hatta bir tane de o orjinalin yanında 5 liralık olan da var kardeşimde. Üstünde 5 tane yıldız kabartması var, gittigidiyor gibi sitelerde de var aynısından, karaköyde tezgahlarda da. İçinin mekanizmasında bariz kalite farkı var orjinaliyle. Orjinal olanda marka yazıları var mekanizmada. Çakma şekli de daha kalitesiz hissiyatlı.

İmco'nun kendi sitesinde ve wiki sayfaları gibi sayfalardaki resimlerdeki modellerden Türkiye'de ki sitelerde zaten bulamadım. Ebay'da da 10 dan az ilan bulabildim, onların da 2-3 tanesi orjinaldi.

Orjinal olanı 5 liraya almak zaten biraz garip olurdu. Bahsettiğim 5 liralık modellerin kasası tabir yerindeyse "zıngırdıyor", mekanizma kapağı kusursuz kapanmıyor gövdeye.

Yine başka görüşlere de açığım ama dikkatlice çakmak ve piyasa analizim bu şekilde.
 

Ynt: Outdoor Çakmak

Valla bu benim ilki bariz Imco olmayan çakmağım ile beraber IMCO tipindeki üçüncü çakmağım. İlki sizin dediğinize benziyordu. Sokak tezgahından alınmaydı, çok sert çakıyordu, sacı inceydi ve galiba sırtında yıldızlar da vardı, gerçi yıldızdan emin değilim, bu çakmağı başkasına vereli çok oldu. Diğer iki tanesi ise gayet muntazam, kapağı ve diğer yerleri düzgün çalışan çakmaklar. İkisinin de sacları kalın.

Şu sayfadaki (http://maltacollector.com/) resimlere ve internetteki diğerlerine bakarak elimdeki çakmağın herhangi farklı bir yanını bulamadım. Belki yine orjinal olmayabilir ama işlevini eksiksiz yerine getirdiğine göre siz bir daha İMCO arayın derim.

Yukarda linki olan siteden bir iki foto:

imco6.jpg


imco1.jpg
 

Ynt: Outdoor Çakmak

http://www.imco.at/en/produkte/benzinfeuerzeuge Bu imco firmasının adresi buradan modelleri ve çeşitleri görebilirsiniz. Ben Tokyodayım burada sahte bir şey satan marketi oyarlar. ;D Eğer bu imcodur diyorsa o kesinlikle imco olmalıdır yoksa o marketi kanatlandırıp uçurursun. Bu nedenle burada kesinlikle orjinalinin fiyatı 5 tl civarında. Ayrıca 10 yıl garantisi de var. Belki az sayıda özel ürettiği modeller olabilir ve onlar pahalı olabilir ya da birinden hatıra kalmıştır manevi değeri vardır ama normal üretim olanlar hala üretiliyor ve fiyatıda yazdığımızdan pahalı değil. Bir şeyin özel ya da antika olması için o şeyin az bulunur ve üretilmiyor olması gerekiyor eğer üretiliyorsa o şeyi piyasa fiyatına alırsınız. Bu çakmaklar 1930 dan beri üretiliyor ve yapısı itibari ile biri diğerine uymaz ucuz olmasının nedeni budur. Bahsettiğiniz yıldızlı olan imco triplex junior 6600 modelidir. Diğerlerinde yıldız olmamasının nedeni başka model olmasından kaynaklanıyor. Örneğin yukarıdaki resim triplex super 6700 modeline ait ve kesinlikle orjinal.
 



Ynt: Outdoor Çakmak

çarklı olsun imco olsun yakıtı bilmem ama taşı kesinlikle tablet hap şeklinde satılan çin malı taş olmamalı. Mümkünse çakmak gazı dolduran yerlerden taş koydurun, her denemede yanarsa avusturya taşıdır. çakmakcıdan bolca alın. Yanmazsa çin malıdır ve çarkı bozar. Özellikle imcoyu . Yedek taşları yakıt koyduğumuz pamuğun biraz altına koyabilirsiniz
 


10 senedir zippo kullanıyorum ve küçük bir zippo koleksiyonum mevut. Çakmak benzin ile çalıstıgı için asla sönmüyor, ama rüzgarda alevi dalgalandığı için saç, sakal yanabilir.

outdoor magazalarında su içinde sönmeyen kibritler satılıyor. Suya sokup çıkarttıgınızda toprak altında veya şiddetli rüzgarda yanıyor. Bir pakette 40 çöp var ve 40 tl ye satılıyor.

pürmüz çakmaklar var. çok pratik basarılıdır ama yüksek irtifada verim alamadım. (4000 mt)
 

çanta içerisinde bir iki standart çakmak yeterli gibi. ama işi su geçirmez az yer kaplasın vs vs gibi özelliklerle daraltırsak bir iki model var aklımda ama en sevdiğim şu aşağıdaki arkadaş.

9089813250098


9089813282866


9089813315634
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,690
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst