Niva için Çekme Karavan İmalatı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bymuammer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,774

bymuammer

Kamp II
Mesajlar
383
Tepkime Puanı
2
Yer
Elazığ
benim keçi için farklı bir camper düşünmüştüm. bizim keçilerden hurdaya ayrılmış arkası sağlam ön taraftan darbe almış olsada olur bir keçi alıp altını ve önünü komple kesip düz hale getirip ağırlıklarından kurtulup aşağıdaki hale getirmek. karşılıklı bizim arka koltuktan ön tarafada koyup ortaya masa yatak olacak şekilde bırakmak. koltukların altınıda su deposu çekmece ve hatta çekmeceye lavabo bile yerleştirilebilir. Hem böyle bir niva harika olur düşüncesindeyim. Yanlışım veya ekleyeceğiniz birşey olursa çok sevinirim.

Nivacamper


Bu konuda bazı sorularım olacak. Eğer bu konuda deneyimli abilerim cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

1. Arazide kamp kuracağım içim yerden yüksek olması lazım. nivanın yakseliğinde bu ne gibi sorunlara yol açar.
2. Eğer sorun teşkil ederse bu nasıl giderilir.

Eğer sizlerden olumlu yorumlar ve fikirler alabilirsem başlayacağım en kısa sürede.
 

Etiketler
Ynt: Niva için Çekme Karavan İmalatı

Nivalar da VW kaplumbağa ve T2 Bus gibi kült olma yolunda hızla ilerliyor.
Bu konu Haldun(taiga) dostumuzun da ilgisini çekecektir.
Benim aklıma ilk gelen olumsuzluklar, nivaların boylarının kısa olması nedeniyle yatak boyunun yeterli olmayacağı, içine lavabo, musluk, ocak, portatif wc gibi aksesuarları sığdırmanın, içinde hareket etmenin zorluğu ve izolasyon sorunudur. Bu açıdan düşününce caretta hafiflik avantajı ile ön plana çıkıyor.
Koltuk altına su deposu demişsiniz ama lavabo ve musluğu nereye sığdıracaksınız?
 

Ynt: Niva için Çekme Karavan İmalatı

ceb bey ilginiz için çok teşekkür ederim. lavabo ve musluğuda yine portatif koltuk aaltı çekmeceli şekide düşünmüştüm ama dediğiniz gibi biraz zor gibi görünüyor bu proje ama yapılırsada fena olmaz gibime geliyor. Şu an araştırma aşamasındayım. Ya carettanın biraz büyügü bişey alacam eğer bulamazsamda kendim yapacam. Bakalım hayırlısı artık. Ama ilkbahara bir problem çıkmazsa sağlık, ölüm gibi kesinlikle karavanla girecem :smiley:
 

Ynt: Niva için Çekme Karavan İmalatı

Estetik, orjinal ve yaratıcı bir tasarım olacağı kesin. Yalnızca içinde yatmak için kullanacağım, çadır yerine bunu kullanırım derseniz, uygun olabilir. Ama içine diğer eşyaları sığdırmak ve dahi oturmak, kalkmak, yemek pişirmek, giyinmek, soyunmak için düşünüyorsanız hayli güç. Dar alanda kısa paslaşmaları çok iyi bilen biri olarak yazıyorum bunları ;)
 

Ynt: Niva için Çekme Karavan İmalatı

Estetik açıdan güzel ama fonksiyoneliğil tartışılır.Yanlızca karavan şasesini 1000-2000 arasında alabilirsiniz 600-800 çeki demiri ve ruhsat.Kontraplaklar 500-1000 arası(ortalama alırsak 3000 tl)...inanın 5000 binden aşşağı yapma imkanınız yok yukarısı var aşşağısı kesinlikle yok daha karavanın içi var camlar,havalandırma,lavabo,duş,tuvalet,yatak...Fakat şunu da belirteyim yerli karavanların malzemelrini biliyorum 3-5 seneyi doldurduktan sonra ana gövededen hayır beklemeyin(bulunduğu iklim çok önemli) tamirat onlardan başlamak zorundasınız bu da demek oluyor ki herşeyi tekrar söküp yapmak demektir bu da boz tekrar yap olacağı için daha meşakkatli.yakında bu bölümde detayları ile anlatmaya başlayacağım o zamana kadar bekleyin isterseniz ama durmadan araştırın çok faydalı olur sizin için sayın Atiladi de bu konuları çok iyi biliyor oda size tamirat konularında yardımcı olabilir.Nasıl bir tarz karavan istiyorsunuz bunu kafanızda iyice belirleyin örnek modellere bakın.
 



Ynt: Niva için Çekme Karavan İmalatı

Güneşli Praticker di galiba, 7 bin liraya derli toplu satıyorlardı. Çok küçük ama kullanışlı gibi geldi bana. Ama sadece 2 kişi yatabilirdi.

Birde siz nivayı kesip biçmekten bahsetmişsiniz. Çok kez niva içerisinde yattım. Boyum 1.80 ve neredeyse boydan sığmıyordum. Bencede biraz zor olur. Arkadaşın dediği gibi, nivanın kendisi çok küçük. Ne kadar değer tartışılır tabi
 


Ynt: Niva için Çekme Karavan İmalatı

tayfunsozer' Alıntı:
Mademki ikinci bir keçi kullanıyoruz,Niye 4 çarpı bir vagonumuz olmasın hayallerimizin peşinden gidiyorsak? (Haddim olmayarak)

[attachment=1]

Bizlerde imkan olsa neler yapılacığının resmi delilidir ;D ;D
Valla bencede neden olmasın
 






Ynt: Niva için Çekme Karavan İmalatı

doğrudur abi kimin olduğunu bilmiyorum ama güzeldi diye kullandım. umarım bir sakıncası yoktur...
 


Ynt: Niva için Çekme Karavan İmalatı

Merhaba,

Aslında karavan işine epey yabancıyım geçenlerde Ankarada ustamla konuşurken ona demiştim arkadaşlar araç üstü çadır yaptırıyor bizde güzel bir şeyler yapsakmı diye o da dediki aslında araç üstü çadırdan ziyade sana direk olarak senin aracın aynısından arkaya bir römork yapalım senin yapacağın orjinallikten vazgeçmediğin için bir çift jant lastik bir tampon ve stopları bulmak dedi gerisini ben yaparım demişti yani bu proje aslında güzel bir proje ama benim de çekindiğim tek şey ladanın biraz kısa kalması bu arada benim aracım ZJ idi biraz daha konforlu bir karavan olurdu en azından daha geniş bir yatak :D
 

Ynt: Niva için Çekme Karavan İmalatı

Arkadaşımızın projesine benim yaptığım ilaveyi düşünebilirsiniz.Motor çıkarılıyor,Dört tekerlek ve üstü körüklü.

Sevgiler
Tayfun Sözer.

[attachment=1]

Nivacamper1 2   Kopya
 



Ynt: Niva için Çekme Karavan İmalatı

Evet göze hoş görünüyor ama bir detayı merak ettim bildiğim kadarıyla çekme karavanlar kontrol kolaylığı nedeniyle iki tekerlekli yapılıyor burada yapılan 4 tekerler gördüğüm kadarıyla bu durumda bunun yönlendirmesi kontrolü sorun yaşatacakmış gibi duruyor bu konuda bir çözüm varmı acaba
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,495
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst