Mitsubishi Pajero Pinin Kullananlar Buradayız

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TULUMCU Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 317
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 277,302
Ynt: Mitsubishi Pajero Pinin Kullananlar Buradayız

Su an tam hatırlamıyorum ama ince bir yagdı 0-40 olabilir yada 5-40, neden derseniz fabrikanın tavsiyesi kaputu acınca original etiketinde yazıyor, serviste kesinlikle baska yag koymayın secer dedi, yarın bakıp haber veririm.
 

Etiketler
Ynt: Mitsubishi Pajero Pinin Kullananlar Buradayız

Bulent bey etikette castrol 0-30 yazıyor, bende yazanla degıstırmıstım, serviste baskasıyla degıstırmeyın demıstı
 

Ynt: Mitsubishi Pajero Pinin Kullananlar Buradayız

Evet araç gerçekten yağ seçiyor..ilk aldığımda üç ay içinde sanırım üç veya dört defa yağ değiştirdim..Motordan gelen itecek sesini bir türlü kesememiştim. denediğim yağlar shell 10w40(çok kötü idi..araç kamyon gibi çalışmaya başlamıştı..), Mobil 0w30, Mobil 0w40, Markasını hatırlmadığım 5w30... Bu sitede de referans gösterilen bazı ustaları aradım onlar ise viskozitesi daha yüksek yağlara yönelttiler.. uzun uğraşlardan sonra çok dikkatli olmama rağmen gözümün önündeki yani kaputun altındaki Castrol yağ etiketini görünce çok şaşırdım ve rahatladım.. dediğiniz gibi Castrol un tavsiyesi Castrol Edge 0w30 u Aldım ve motora 3.8 lt koydum.. ilk çalıştırmada yine itecek sesi gelince moralim çok bozuldu..fakat ikinci günden sonra hayretler içinde kaldım..Aylardır uğraştığım ses artık yok olmuştu..! Şu an sadece ilk çalıştırmada, motor çok soğuk ise bazen çok kısa bir süre için bu ses var ve akabinde hemen kesiliyor..motorun çalıştığı nerde ise dışarıda belli olmuyor..çok memnunum..Ustalar bence yağ konusunda çok bilinçli değiller..tabiiki her ustayı içine katmıyorum, arge ye önem veren bilinçli ustaları tenzi ediyorum..bir kez daha GDİ motorun farkını anladım..Ayrıca bu motorlar diğer benzinli motorlarla karıştırılmamalı.. toleransı düşük, sıkıştırma oranı yüksek, düşük devirlerde yüksek tork üreten, ince yağ(düşük viskoziteli) kullanılması gereken bir motor..selamlar..
 


Ynt: Mitsubishi Pajero Pinin Kullananlar Buradayız

çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz abilerim ..saygılar.
 



Ynt: Mitsubishi Pajero Pinin Kullananlar Buradayız

GÜNCEL

PAJERO PNN 241
 







Ynt: Mitsubishi Pajero Pinin Kullananlar Buradayız

AFRİCATWİN' Alıntı:
Arkadaslar bayramdan oncekı hafta aracımla 100 km lik hızda seyrederken ani bır hızlanmaya ıhtıyac duydum, arac yaklasık olarak 110-120 km aralıgında bırden gaz kestı ve gaz yememeye basladı.
Ertesi sabah ilk is Askale Mitsubishiye (Haramidere) gittim, gaz kelebegı olabilir sokup bakmamız lazım dediler, sıfır parcası cok pahalı fakat bız eger mıknatısları kırıksa yapıstırabılıyoruz dedıler, 400 tl + kdv olur dedıler, bende kabul ettım.
Soktuler tum tertıbatı bogazın ıcı resmen komur sobası gıbı kurum yapmıstı temızledıler, mıknatısta kırık yoktu fakat yınede acmısken etrafına solusyon surerek guclendırdıler, arac suanda cok farklı gıdısı kalkısı cok degıstı, bayramda Kırlarelıne gıttım aracta 5 kısı ve yuk olmasına ragmen 90-100 km sabıt hızda 2,85 kurus yaktı.
Ek olarak belırteyım GDI motorlar fazlaca kurum yaparmıs benım aracım 133.000 kmde ve daha once hıc kelebek ve bogaz kısmı acılmamıs, yaklasık 40-50.000 kmde bır temızlemek saglıklı olurmus.
Saygılarımla

Merhaba Arkadaşlar bu araç burda söylenen gibi mi yakıt tüketiyor? 100km de kaç litre yakar?
 

Ynt: Mitsubishi Pajero Pinin Kullananlar Buradayız

Merhaba Sayın Acdeem.. Daha önce bu bilgileri paylaşmıştıkyine güncelleyelim..Şehirlerarası 7.5 ile 8.4 lt. arası, şehir içinde kullanım tarzı ve koşullarına bağlı olarak 9 ile 12.5 lt arası yakar.. selamlar..

DSCF2007
 

Ynt: Mitsubishi Pajero Pinin Kullananlar Buradayız

aracımı sattım arkadaslarım abilerim bilginize sunmak gereğini gördüm 3 arac biraz fazla gelmişti ama yıne bir 4*4 alacağım sanırım fiesta mı satıp ,bu seferindede tercihim pajero olacak 3.2 dizel herkese saygılarımı sunarım..
 


Ynt: Mitsubishi Pajero Pinin Kullananlar Buradayız

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-mitsubishi-pajero-pinin-hava-akismetresi-md336481-121357156/detay/
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst