Mercedes G

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nebukadnezar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,314

nebukadnezar

Yeni Üye
Mesajlar
2
Tepkime Puanı
0
herkese hayırlı akşamlar çok güzel bir site olmuş tebrikler merakımdır dizel bir motoru normale çevirme ihtimalimiz varmı acaba pek alakalı değilim kızmaca yok:smiley: o kadar güzel ki bu g serisi ama arkadaş hep dizel yahu
 

Etiketler
Ynt: Mercedes G

Aramıza hoşgeldiniz..Diğer arkadaşlarımızın sizi daha iyi tanıyabilmeleri için off-road bölümümde yer alan
''Tanışma Köşesi'' 'nde kendinizi tanıtabilirseniz memnun oluruz.
Selamlar... saygılar...
Link aşağıdadır :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.0

______________________________________________________

Sanırım yeni çıkan kanunla dizel benzinliye veya tam tersi artık yasaklanmıştır.
 

Ynt: Mercedes GD 300

Merhaba Arkadaşlar,
Ankaradan Mehmet.Emekliyim,1987 Dizel GD 300 Mecedesimle bu yaz Doğu karadeniz yaylalarını gezme fırsatı bulamadım ama Abant,Kazdağları,Altınoluk,Yenifoça,Çeşme ve Amasrayı uzun bir zaman diliminde kamp yaptım.Güzel yerler gerçekten.İşin kolay ve zevkli yönü arazili olduğu için istediğim yere kamp kurmak.Zorluğu ise, araç üstü kamp çadırı taşıdığı için ne karavan ne de çadır statüsünde...Dolayısıyla kamp sahipleri hangi fiattan ücret alacakları konusunda zorlanıyorlar.Ülkemizde araç üstü çadırlar elle sayılacak kadar az sanırım.Ama diğer ülkelerde mesela Hollandada 5000 euroya çadır satıldığını bizzat Landrover ürünlri satan bir Türkten duydum.Kampinglerde ilgi çekiyorsunuz ama neden aracın içinde değilde üzerinde yatıyorsunuz gibi sorularla sık sık karşılaşıyorsunuz.
Yazın kavurucu sıcaklığında gelde aracın içinde yat...'Dubleks gibi bir yerde püfür püfür eserken araçta yatmak neden' diye cevap veriyorum.
Dileğim benzer kamp arkadaşlarının çoğalması.
Mehmet

Rooftoptent298


Rooftoptent151


Rooftoptent307


Suudi vatandaşı Araplarla Abantta
Rooftoptent068


Kaz Dağı Milli Parktaki Kampingte
Rooftoptent176


Amasrada kamp
Amasra162


Amasra043


Rooftoptent069


Suudi vatandaşı Araplar ve Türkmenistanlı çocuklar Abantta
Rooftoptent027


Çeşmede yer bulamadığımdan bir yazlığın bitişiğinde konaklama
Rooftoptent232


Abantta
Rooftoptent111
 

Ynt: Mercedes G

Merhaba Mehmet bey,

Fotoğraflara bakınca imrenmemek elde değil. Ben de araç üstü çadır arayışı içerisindeyim. Ancak türkiyede fiyatlar inanılmaz düzeyde yüksek.
Sizin kullandığınız çadır hakkında daha detay bilgi verebilir ve ekonomik bir çözümü nasıl bulabileceğim konusunda bilginiz var ise paylaşırsanız sevinirim.

Selam ve saygılarımla
H.Sedat BAŞAR
 

Ynt: Mercedes G

Sedat Bey Merhaba,
Yıllar önce Gerede'nin 1650 m yüksekliğindeki yaylada bir yaz günü yer çadırlarıyla kamp yaparken şiddetli bir yağmur yağdı.Çadırlarımız su aldı,yataklarımız,elbise ve eşyalarımız berbat oldu.O günden itibaren konuyla ilgili çözüm yolları aradım.Yaklaşık iki yıllık bir çalışma çok yüklü bir harcamadan sonra resimlerde gödüğünüz Araç Üstü Çadırını ürettim.Dünyada üretilen bu ürünlerin patent ve mekaniğini inceledim.İtalyanlar bu işin ilk yapımcıları ve 1958 den beri Autohome markası altında çeşitli versiyonlarını üretmektedirler.Amerika,Autohomeus lisansı altında üretiyor.Çin,Tayvan,Güney Afrika,Avustralya ve Almanyada üretimi var.Ancak tek düze ve basit bir teknik kullanıyorlar.Genellikle çadır üzerindeki merdiveni çekip asılarak çadırı açıyorlar.Çadır dizaynları ve ferah bir mekan olması yönünde aşama kaydememişler.Daha gelişmişini ve açılış şekli otomatik olan yukarıdaki versiyonunu ürettm.Otomatik olarak açılan ilk çadır budur.Dolayısıyla çadırı kurmanız ve yatılacak hale gelmesi yalnızca bir dakikanızı alıyor.Kampinglerde, görenler 'dünyanın yedinci harikasını yaratmışsınız' diyorlar.Dolayısıyla cesaret verici sinyaller alıyorum.Aracınızı gölgelik alana veya yer değiştirmek için bir yere çekmek için çadırınızı kapatmanıza gerek yok.İstediğiniz yere aracınızı çekip manzara değişikliği yapabiliyorsunuz.
Sağlamlık ve teknik açısından dünyadaki versiyonlarından üstün bir ürün.Patentini de aldım.Doğrusu çok istek olmasına rağmen daha satmadım.Ankarada bir yol arkadaşım olsun diye bir tane düşüne biliriz.
Selamlar
Rooftoptent100
 



Ynt: Mercedes G

Mehmet bey,

İnanın bu duruma çok sevindim. Bende Ankarada yaşıyorum, imzamda görenen FJ40 ı birkaç ay önce aldım ama çadır düşüncem ondan çok daha öncelere dayanıyor. Autohome ürünlerini inceledim, hatta ithal eden firma ile yazıştım, fiyatları aldım. Ancak yanına yanaşılacak gibi değildi. Şu anda görev gereği yurt dışındayım geldiğimde sizinle mutlaka irtibata geçelim. hsbasar@yahoo.com adresine iletişim bilgilerinizi gönderebilirseniz ben sizi ararım.
Size yol arkadaşı olmaktanda keyif duyarım.

Selam ve saygılarımla
H. Sedat BAŞAR
 

Ynt: Mercedes G

Mehmet bey mükemmel kareler. paylaşım için teşekkürler.Bundan sonraki gezilerinizide bizimle paylaşırsanız çok memnun oluruz.
 

Ynt: Mercedes G

selamlar mehmet abi!

benim G serinin aynisi sende'de varmis!!!!

cok muhim olay. benimki de sol direksiyon. fabrikadan 230 GE olarak cikti, 2 yil once w124 300d motor taktim. yani 603 model makine, senin ki ise almanyada milyon mil

diye bilinen efsanevi 617 model makine. senin hardtop shmude marka sanirim,alman yapimi cok pahali bir aksesuar. 4-5000 dm!!

nasil monte ettin roof tenti?? cok ilginc bir olay. lutfen acikla.

selamlar huseyin kurtbas ingiltere/kuzey kibris.
 

Ynt: Mercedes G

Hüseyin Bey Merhaba,
Aracım, GD 300 Mercedes 4x4 tür.Beş silindir,3000 motor,sanırım 103 HPdir. Sökülebilir hardtoptur.Yani üstü açık ta kullanılabilir. Milyon kilometre yapan seridendir.Hala orjinal boyası ve değişeni yoktur.
Araç Üstü Kamping Çadır, benim patentim olup dünyada otomatik açılan ilk kamp malzemesidir. Araçların üzerine monte etmek gayet basittir. Her türlü araca monte edilir.Aracımın fiberglass olan tavanı üzerine iki adet pasalanmaz çelikten bagaj borusunu dörder adet cıvatayla monte ettim. İki adet te paslanmaz çelikten profil ilava ettim. Tahminime göre en azından 500 kiloyu taşıyabilecek kapasitededir. Tavana da hiç bir zararı olmamaktadır.
Selam ve saygılar.

Rooftoptent237
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,492
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst