LR defender çekme demiri ve kapasitesi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan _AHMET_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,143

_AHMET_

Ana Kamp
Mesajlar
63
Tepkime Puanı
1
Yer
kayseri
LR defender çekme kapasite si nedir ben 6,5 7 m. bi ahşap tekneyi romörke atıp çekmeyi dusunuyorum yapabilirmiyim yapmak için neler gerekir veya trafiğe çıkabilirmiyim 7 metrelik bir tekne için nasıl bir römörk ve çeki demiri gerekir maliyeti nekadar olur???
saygılar
_AHMET_
 

Etiketler
Ynt: LR defender çekme demiri ve kapasitesi


Merhaba Ahmet Bey,

Defender'ın benim bildiğim kadarı ile 3500 kg. çekme kapasitesi var. Sizin nakletmeyi düşündüğünüz 7 m.'lik teknenin ağırlığını ( tekne motorlu mu - boş mu - dolu mu? ), tekneyi yükleyeceğiniz römorkun ağırlığını öğrenmenizi öneririm. Kullandığınız Defender'ın ne olduğunu yazmamışsınız ( 90 - 110 - 130 ), gözden geçirmeniz gereken bir önemli nokta da çeki demiri ve bağlantı noktaları bence.
Fakat: römorkta olması gereken fren sistemi bağlantılarınız mevcut mu? Çeki demiri yanından, römork frenlerine fren hidroliği boruları bağlantısına sahip olmanız gerekir. Böyle bir nakil işini, gerekli ehliyetiniz olmadan ve aracınızda gerekli donanım olmadan gerçekleştiremez ve trafiğe çıkamazsınız diye biliyorum ben.

Tahminim: 7 m.'lik bir tekne, römorku ile birlikte +/- 2000 kg. civarı bir ağırlık tutar sanırım. Bu oldukça riskli bir nakil işi olacaktır. Sonuçta aracınızın kendi ağırlığı 1900 - 2000 kg. civarıdır tahminim, yaklaşık aynı değere yakın ( belki daha da ağır ) bir ağırlık da ilave edildiğinde; 4 - 5 ton civarı bir ağırlığı herkesin ve herşeyin güvenliğini koruyarak nakletmek oldukça tehlikeli gibi. Konuyu iyice hesaplamadan ve gerekli donanımları, şartları temin etmeden böyle bir nakil işlemini: kendiniz - çevreniz - Defender'ınız ve teknenin güvenliği bakımından hayata geçirmemenizi, nacizane tavsiye ederim.

Konu hakkında deneyim sahibi arkadaşlarımız, çok daha detaylı bilgi ve tavsiyelerde bulunacaklardır eminim.

Barış
 

Ynt: LR defender çekme demiri ve kapasitesi

110 300rdi defender için konusuyorum romörke gelince frenli ve çift çeker elektrik ve hidrolik mekanizmanın bana maliyeti ne olur çeki demiri hangi türden veya çeşitten seçilir ?bendaha önce kamyon şoförlüğü yaptım remorklü kamyon surdum remork konusunda deneyimim var ancak arabalara takılanlar hakknıda bsey bilmiorum bu arada eğliyet derken ayrıca bir ehliyetmi almak istiyor yaksa bir belgemi bunun için sınavamı girilecek bir bilginiz varmı?
saygılar
_AHMET_
 

Ynt: LR defender çekme demiri ve kapasitesi


Römorklu kamyon, TIR kullandıysanız zaten ehliyetiniz vardır. Römork ile ilgili sorularınız hakkında öneride bulunacak bilgi sahibi değilim.

Hangi ilde olduğunuzu belirtmemişsiniz ( deniz kenarı bir yer sanırım ). bulunduğunuz yere en yakın olan tekne - yat - motor yat tamiri, satışı yapan bir işletmeye gidip bu konularda bilgi alabilirsiniz bence. Yakınlarda mutlaka, birde römork imal eden veya satan bir yer vardır. Böyle bir yer yoksa: ben olsam en yakındaki marinaya ( tekne - sandal - motor yat barınağına ) gidip oradaki tekne sahipleri veya servis görevlileri ile konuşurdum. Mutlaka yardımcı olacaklardır.

Benim bir önceki mesajımda bahsettiğim durumlar: kamaralı - mutfaklı motor yat ve muadili tekneler için geçerlidir. 7 m.'lik boş balıkçı sandalı ise; güzel bir römork edinmeniz ve bağlantı işlerini halletmeniz yeterlidir galiba.

Kolay gelsin,

Barış
 

Ynt: Lr Defender Çekme Demiri Ve Kapasitesi

Selam-ı Aleyküm, aracım 1993 model defender 2.5 benzinli. Bu araç ile Ankara dan İsparta ya oradan da 2200 kg yükle Kars a gitmeyi düşünüyorum ama o kadar yükü bu yaşlı arabanın taşıyıp taşıyamayacağını kestiremiyorum. Sizce bi yeri kırmadan sağlıklı bir yolculuk olurmu. Saygılar.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,754
Kayıtlı Üye Sayımız
172,148
Kaydolan Son Üyemiz
perdeci71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst