Likya Yolu Hakkında Önerileriniz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tomris Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,996

Etiketler
Ynt: Likya Yolu Hakkında Önerileriniz

merhaba,
likya yolu hakkinda bilgi veren kaynaklarda ilkbahar ve sonbahar donemleri onerilmis.. mayis ayi ortasi haziran sicagi kadar olmaz deniyor.
yol guzergahina en yakin koyler kac km.de yer aliyor asagi yukari acaba?
su kaynaklari haritada gosteriliyor herhalde? mayis yagislari olacak ise, sikinti ortadan kalkmaz mi?
tesekkur ederim.


TezzMertek' Alıntı:
Mayıs ayında yürümeyi unutun diyorum

Su bulma sorununuz olacaktır. Ekim - Kasım aylarını denemelisiniz.
 

Ynt: Likya Yolu Hakkında Önerileriniz

merhaba arkadaşlar 7-12 mayıs tarihleri arasında likya yolunun bir kısmını yürümek istiyorum.eşlik deneyimli arkadaşlar varsa görüşüp plan yapabiliriz...
 

Ynt: Likya Yolu Hakkında Önerileriniz

mrhaba dukeca,
biz 3 arkadaş 12-18 mayıs tarihlerinde cikacagiz. rotamiz fethiye-kas. deneyimli degiliz ama bize katilmak isterseniz , olabilir.
 

Ynt: Likya Yolu Hakkında Önerileriniz

saolun ama benim düşündüğüm tarih 6-12 mayıs arası sizin söylediğiniz tarih turların çıkış tarihi konaklamada sorun yaşayabilirsiniz...
 



Ynt: Likya Yolu Hakkında Önerileriniz

fethiye kayaköy, turunç pınarı taraflarını bugün dolaştık. tali lykia yolu denebilir. normal lykia yoluna göre daha bakir ve zor bir etaptı diyebilirim. yaklaşık 25 km kadar yürüdük, su kaynakları neredeyse yoktu ama epey stoklu yola çıkmıştık, sıkıntı yaşamadık. sıcaklık kesinlikle rahatsız etmedi. ama tırtıllar, böcekler, bitmez tükenmez yol boyu örümcek ağlarına benzer ağların üstümüze başımıza dolaşması sinirlerimizi bozdu. dahası muazzam bir sinek sorunu vardı. birkaç ısırıkla ciddi şişlikler oluştu. normalde "mart sonu, nisan başı yapın" denilen bir etaptı. niçin öyle dediklerini bugün çok iyi anladım. mevzu sıcaklık veya sudan ziyade böyle şeyler olmalı. geçen hafta ovacık-faralya arası bu tarz rahatsızlıklarım pek olmamıştı ama muhtemelen oraların da börtü-böceklenmesi yakındır. yüksek kesimleri hedef seçmek bu aralar daha iyi olabilir diye düşünüyorum. ama yine de mayısın 9'u çarşamba günü faralya-kabak arası likya yolu yürüyüşü yapabilirim. günübirlik, tahmini saat 10.00 ile 17.00 arası yaparım. denk gelirsek selam veririm ;D
 


Ynt: Likya Yolu Hakkında Önerileriniz




MERHABA,

Ben fethiyede yaşıyorum siz bu yüyüyüşe mayıs ayında katılacağınızı söylüyorsunuz katıldınızmı bilmiyorum ama ben, fethiyede mor tırnaklar yürüyüş grubundayım birçok yerlere yürüdük
hepsi çok zevkli tabiki bilen bir rehber olması iyi olur yanınızda cünkü o yolları bilmek gerekiyor dağ bayır yürünüyor bilinmeyen yerlere çıkabilirsiniz.Mor tırnaklara www.fethiyedoga.org dan ulaşabilirsiniz.
 


Ynt: Likya Yolu Hakkında Önerileriniz

Herkese merhaba bu iletiyi likya yolundan yazıyorum..su an kumluovadayım..ve yoıl boyu cekim sorunu oldugu için en saglıklı internet şimdlik burada..arkadaslar yol harika..su sorunu yok denecek kadar az.su ana kadar parkurlar arasında 1 lt den fazla su tasımadım..hava parcalı bulutlu seyrediyor.meterolojiyi dikkate alıp 2 haftadır erteliyordum..pazar aksamı ankaradan fethiyeye yola cıktım..pazartesi sabah saat 8.30 da ovacıktan yürüyüşe başladım..yol boyunca en az 20 turiste rastladım..ve hepsi yolun güzel olusundan ve hayran kaldıklarından bahsediyor..şu ana kadar fethiye-faralya-kabak-alınca-belceğiz-gavurağılı-patara-letoon-kumluova'dan devam..letoon antik kentini henüz gectim 30 dk oldu ve kumlucada bir internet kafeden yazıyorum..önümde xantos antik kenti sonrasında kınık sonra çavdır var..bugun üzümlüye kadar ilerlemeyi planlıyordum ama saat gec oldugundan hedefi biraz küçültüm cavdır-kınık dolaylarından kamp kuracagım..Parkurlar oldukca keyifli ve görülesi su ana kadar sadece kabak-alınca arasında zorlandım onun dısında neden bu kadar geciktigim için kendime kızmadan edemedim..yöre halkı cok misafir perver..köylerdde evlerin damlarında cadır kurabiliyorsunuz..su ana kadar 3 gece aynı sekilde cadır kurdum..ve fotograf sanatıyla ilgilendigimden beri hep cekmek istedigim fotografı bu yolculukta cekmek nasip oldu..köy damından ısıl ısıl olan gökyüzünü pulsar yıldızını odak alarak yaklaşık 45 dk uzun pozlama yaptım..ortaya cıkan görüntü muhteşem oldu..insallah dönüşümde paylaşacagım..yol boyu deneyimlerimi paylaşmak adına her günün basında ve sonunda video cekimleriyle yasadıklarımı kaydettim..su ana kadar cektigim fotograf sayısı 450 civarında..Arkadaslar sakın gezilerinizi ertelemeyin ve olumsuz yorumlara kulak asmayın..cumartesi aksamı kaş'ta olmayı planlıyorum..o aksamda ankaraya hareket edecegim..nasip olursa ekim ayında da kaş -antalya arasını yürüyecegim..döndügümde aldıgım ses kayıtları ve video görüntülerini yayınlayacagım internet sitem ve sosyal paylaşım sitelerinde..mail adresim mtntzn@gmail.com Herkese kumluova'dan selamlar..Kandiliniz mübarek olsun.
 




Ynt: Likya Yolu Hakkında Önerileriniz

metintuzun hocam etaplar bitti, ankaraya döndünüz galiba. öncelikle geçmiş olsun. foto ve videoları merakla bekliyoruz.
 

Ynt: Likya Yolu Hakkında Önerileriniz


İlk etap şubat 2012.. ;D


ovacikfaralya.jpg







Bu etabı bisikletle geçmek gibi bir aptallık yapınca yüklü bisikletler ve yolun zorluğu bizi telef etmişti.
 

Ynt: Likya Yolu Hakkında Önerileriniz

Arkadaslar 27 mayıs 2012 saat 13.30 da Kaş'a ulaştım.Kumluova sonrası kınık-çavdır-çayköy-üzümlü köyü-akbel-bezirgan ovası-sarıbelen köy-gökçeören-phellos-çukurbağ ve kaş..toplam 6.5 gün sürdü..kabak alınca arası , gökçeören çukurbağ arası ve çukurbağ kaş inişi dışında zorlu bir parkur yok..mayıs ayı olmasına ragmen su sorunu yok denecek kadar az..gezi boyunca sabah-ögle ve aksam olmak üzere 30 video cekimi yaptım..ve 650 fotograf cekimi gercekleştirdim..benden sonra bu etabı yürüyecek arkadaslar için umarım bu görseller bir kaynak olur..su an gezinin güncesini gün gün yazıyorum..bir kaç gün içinde sizlerle paylaşacagım..videoların montaj işleminden sonra kendi web sitemde - youtube ve facebook'da da yayınlayacagım..bir kaç fotograf şimdi paylaşacagım..ekim ayında kaş -antalya arasını yürümek niyetindeyim..o zaman kadar buradan organize olabiliriz arkadaslar..Saygılarımla

DSC 0008


DSC 0165


DSC 0205


DSC 0271


DSC 0283
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst