Lada Niva Ses Yalıtımı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SİSMİC Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,205

SİSMİC

Ana Kamp
Mesajlar
51
Tepkime Puanı
0
Yer
ELAZIĞ
Arkadaşlar geçen hafta 91 model aracımın ses izolasyonunu yaptım. Fotolarını yakında atarım sesi % 50-60 kesti sizede tavsiye ederim
MALİYET Bir ailenin hafta sonu piknik masrafı:smiley:)

MALZEME
1.Çatı izolasyon malzemesi 4 mm ( 1 MT eni 10 MT uzunluğu ) : 55 TL
2.Bir ad Pürmüz : 25 TL
3.Bir ad piknik tüpü : 10 TL
4.2 CM Kalınlığında keçe ( 2 mt eninde 3 mt boyunda ) 18 TL
5.1 Galon antipas 15 TL
6.Taban muşambası işçilik dahil: 125 tl
TOPLAM : 248 tl
NASIL YAPTIM ?

Aracı elma gibi tamamen soydum, tabanını spiralle ( spiral bulamazsanız tel fırça) ile temizledim,çürük olmadığı için kaynak gerektirmedi,altına komple antipas attım 3 kğ ( 1 galon )bir gün sonra antipas kuruduktan sonra aracın tabanının yüzde yüzüne çamurlukların üstü dahil her tarafına pürmüz yardımı ile ısıtıp makul ısısda olmak şartıyla ( ısı yüksek oldumu zift su gibi akar şekli şemali bozulur düzeltmesi epey zahmetlidir.) eldivenlerimi takıp yapıştırdım. Aynı şekil ikinci kez uygulama yaptım yani iki kez izolasyon yaptım 8 mm izolasyon yaptım.Bunun üstüne 2 cm keçe yapıştırdım arkadaşlar buraya kadar olan kısmını kendim yaptıktan sonra döşemeciye gidip bi güzel petek muşamba döşettim 100 TL tuttu arabada ok 144 lastik var sanki kelebek dolaşıyor içerde radyomun sesini gayet net duyuyorum çok ucuza mal olan bu uygulamayı sizede tavsiye ederim. Yanlız şunu unutmamak gerek içeriden söktüğünüz tüm tertibatın yerine oturması mümkün olmadığından , çünki 2 cm gibi döşeme yükseldi çamurluk bakalitleri arka koltuk vites kollarının çemberleri yerine oturmuyor bunun için vida yerlerini tıraşlamayı unutmayın
BİR DÖŞEMECİYE BUNU YAPTIRMANIZ 750 TL

DSC03020 Large


IMG0284A


IMG0286A


IMG0287A
 

Etiketler
Ynt: Lada Niva Ses Yalıtımı

vallahi süper bir iş yapmışsınız elinize sağlık güle güle yıllarca binmenizi temenni ederim :D
 









Ynt: Lada Niva Ses Yalıtımı

Elinize sağlık. Bilgiler için teşekkürler. Bende yapmayı düşünüyorum. İnşallah bu yaz halledebilirim.
 




Ynt: Lada Niva Ses Yalıtımı

harika çalışma olmuş ancak 2 ve 3 . fotolardaki çamurluk döşemesi hazır mıdır yaptırdınızmı güzel görünüyor??
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst