Küheylan Kutup Çemberinde "dünyanın Yaylasına Yolculuk"

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,348
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 182,001
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Saat Kapı ve saat kulesi. Burası da “Sahat Gate” olarak anılıyor.

SAM 6184


SAM 6190


SAM 6197


SAM 6205


SAM 6214
 

Etiketler
Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Askeri Müze

Saat kulesinin altından geçip dışarı çıkıldığında askeri müzeye ulaşılıyor. Müzenin içinde, denildiğine göre 1999 yılında, Nato harekatı sırasında düşürülen bir F117 hayalet uçağı da varmış. Biz içeri girmedik bu nedenle tam doğruluğunu bilemiyorum. Müzenin kapısı da kapalıydı zaten, sadece dışarıdaki savaş araçlarını inceledik. Tanklar toplar dışarıda sergileniyor.

SAM 6186


SAM 6187


SAM 6193


SAM 6195
 



Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Tekrar kalenin içine girdik. Kalenin içinde bir hediyelikçiden dondurma ve buzdolabı süsü mıknatıslardan aldık. Hediyelikçiden aldığımız süsün üzerinde aynen bir tarihi osmanlı camisi yer alıyor. Belli ki Türk eseri bir cami, ama kilise olarak kullanılıyor. Bu binayı görmemiz lazım dedik aklımızın bir köşesine yazdık ve gezmeye devam ediyoruız. Kalemeydanında her haliyle ben Türk eviyim diyen bir bina. Tam kesin emin olamamakla birlikte bir Osmanlı köşkü olduğunu düşünüyoruz. Daha yakın bir zamanda yapılmış veya yenilenmiş olması daha büyük bir olasılık.

Buzdolabi


SAM 6226


SAM 6231


SAM 6253
 



Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Burada görülen kapının arkasında bir kuyu varmış. Buradaki kuyu iki Osmanlı dönemi arasında yer alan Avusturya yönetimi sırasında ortaya çıkarılmış olan bir Roma kuyusuymuş.

SAM 6251
 


Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Pobetnik anıtı veya İngilizce ifadesiyle Victor anıtı, 1. dünya savaşı sonrasında yapılmış. Anıt heykel 15m yüksekliğinde, kaide üzerindeki adam elinde kılıç ve kuş tutuyor. Böyle yüksekte duran heykelleri gördükçe, neden bilemiyorum aklımdan hep “heykel gözden uzak olsun diye mi bu kadar yükseğe yerleştirdiler” diye geçiyor. Hani gözümden uzak olsun da nereye koyarsanız koyun der gibi. Ne bileyim belki de heykel çıplak olunca, bir çeşit sansürdür.

SAM 6236


SAM 6238
 

Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Belgrad'ta kaleden manzaraya bakınca insan kendisini İstanbul'da Topkapı Sarayından boğazı izliyor gibi hissediyor. Sol tarafımızda aynı haliç'in olduğu konumda Sava nehri geliyor. Kalenin bulunduğu yer de Tuna nehrine uzanan bir burunda yer alıyor.

SAM 6242 stitchs


SAM 6247 stitchs
 

Ekli dosyalar

  • SAM_6242_stitch.zip
    1.6 MB · Görüntüleme: 179
  • SAM_6247_stitch.zip
    1.6 MB · Görüntüleme: 157

Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

İstanbul Kapı yani buradaki ifadesiyle “Stambol Gate”. 1750 yılları civarında yapılmış. Buradan çıkılan yoldan İstanbul'a doğru gidiliyormuş. Bu nedenle bu ismi almış.

SAM 6247


SAM 6254


SAM 6255


SAM 6260


SAM 6263
 



Ynt: Küheylan Kutup Çemberinde "Dünyanın Yaylasına Yolculuk"

Kara George Kapısı. Kalenin daha bahsetmediğimiz çok sayıda kapısı var. Bizim gördüklerimiz bu kadar.

SAM 6266
 








Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,961
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst