Kahire, İskenderiye, Giza

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyahe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,416

seyyahe

Yeni Üye
Mesajlar
8
Tepkime Puanı
0
Mısır pek çok medeniyeti misafir etmiş bir ülke. Mısıra bir turizm organizasyonu ile gidiyoruz 26 kişilik bir grupla.
Uçaktan başımı çıkardığım anda sıcak çöl havası ile şok yaşadık. Kahire'de çöl iklimi olduğundan hava sıcaklığında ani değişimler oluyormuş, bir önceki gün hava serinmiş ... İlk önce havaalanından otelimize doğru yol aldık. Yolumuzun üzerinde Enver Sedat'ın anıt mezarı vardı. Mısırın bağımsızlığının kutlandığı bir tören sırasında vurularak öldürülmüş. Ve o öldürüldüğü yere de anıt mezarı yapılmış. "Alllah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz onlar diridirler ." (Bakara 154) Bu ayet yazıyor ve çeşitli geleneksel kıyafetler giymiş askerler mezarda nöbet tutuyorlar. Bizim gruptakiler sıcaktan kavrulmuş olan bu askerlerle fotoğraf çektirdiler. Sonra yolumuza devam ettik. Nil'in kıyısındaki otelimize doğru giderken, bir köprü şeklinde devam eden yolun sağında ve solunda apartmanların ne kadar da yıpranmış olduğu dikkatimizi çekti. İçinde yaşanılmaz diye düşündüğümüz evlerde insanlar yaşıyorlarmış. Kahirede apartmanlar toprak renginde genelde. Evlerin pencereleri de tahta pancurlu... Buraya yağmur yılda 3-5 kez yağarmış. Yağmur yağmayınca tabi her akşam temiz bir şekilde parkedilen arabaların üstü bir karış toz olurmuş. Çölün kumları da rüzgarla taşınıyor şehrin üstüne. Şehrin biraz da pis olmasını ona bağlamak lazım diye düşündüm. Otelde biraz dinlendikten sonra tekrar koyulduk yola. Amr bin as camisine ulaştık.Mimari çevreyle uyumlu ve etkileyici. Camiye girince de ortasında avlusu ....
 

Etiketler

Ynt: Kahire, İskenderiye, Giza

Fotoğrafları ve yazıyı düzenledikten sonra ekleyeceğim inşallah. ;)
 

Ynt: Kahire, İskenderiye, Giza

Mısır'da 4 gün Nil üzerinde bir teknede kaldık,Nil kıyısındaki kentleri gezdik.Ardından gece çölü geçerek Abu Simbel'e vardık,oradan uçakla İskenderiye'ye geçtik,sonra Kahire,Giza ve İstanbul'a dönüş.
Mısır en çok görmek istediğim ülkelerden biriydi.Küçük yaşlardan beri gerek mitolojisiyle gerek tarihiyle ilgimi çeken bir yer ve orayı görmek benim için gerçekten çok güzeldi.Gezerken sanki bir hayal gibi geldi,hatta Sfenks'i gördüğümde "e küçükmüş buu" demiştim ;D Sonradan dank etti tabii küçük olmadığı.
Satıcıları çok yapışkan aman diyeyim.Elinizi verip kolunuzu kaptırırsınız.
Pazarlık feci bir boyutta.Kaça tutturabilirlerse o fiyata satıyorlar.Örneğin 3lü heykel seti için ilk söyledikleri fiyat 300 Mısır pounduydu.Pazarlıkla 30 pounda (evet,kesinlikle abartmıyorum) aldık.Bizim gruptan bir çift aynı heykelleri 20 pounda,bir çift de 50 pounda almış.
Bahşiş en çok duyacağınız kelimelerden biri.Her şey için bahşiş istiyorlar.
 

Ynt: Kahire, İskenderiye, Giza

Giza piramitlerinden mikerinos ve sfenksin görüntüsü... Resimleri küçültmek biraz sıkıntı olduğu için yükleyemiyorum :( Eve internet alınca yüklerim artık...[attachment=1]
 



Ynt: Kahire, İskenderiye, Giza

Giza piramitlerinden Keops Mikerinos ve Kefren....[attachment=1]Büyüleyici el-Hasan Camisi'nden küçük bir görüntü.[attachment=1]
 


Ynt: Kahire, İskenderiye, Giza

Benim de en çok görmek istediğim ülkelerden biridir Mısır.
Ne iyi yapmışsınız da gitmişsiniz.Darısı bizim başımıza .
Daha foto bekliyoruz :smiley:
 

Ynt: Kahire, İskenderiye, Giza

mısıra giden arkadaslar, güvenlik konusunda herhangi bir sıkıntı yasadınızmı?
tek basına mısıra yolculuk ne kadar güvenlikli olur? (hostellerde konaklama ve sırtta canta dolaşmak)
tavsiye ediyomusunuz mısır seyahatini?
 

Ynt: Kahire, İskenderiye, Giza

Mısır'da turla gezdim fakat gördüm ki kendi başına biraz çabayla gezmek mümkün. Taksi fiyatı uygun ama o bile pazarlıkla oluyor. Taksi dışında şehir içi minibüsleri var. Minibüslerle iletişim elle yapılan değişik hareketlerle kuruluyormuş, onlarla seyahat için Kahire'yi tanıyan bir rehber gerekir. Otellerin temizlik konusunda sıkıntılı olduğunu söyleyebilirim, yıldızı bol otel seçmek lazım. Hostellerle ilgili hiçbir fikrim yok, ama bol yıdızlılar bile pek temiz değil ona göre karar vermek lazım. Sokakta yürürken sürekli satıcılar ve dilenenler rahatsız edebilir. Sana iyilik yapanlar para isteyebilirler :smiley: Camilerde de ayakkabına sahip çıkan insanlar oluyor, onlar da bir miktar para alıyor. Bozuk para bulundurmak lazım. Pound veya cüneyh deniyor para birimine. Kuruş da var bizde ki gibi. Mümkün olan en bozuk şekliyle para bozdurmak (Bazı kağıt paralar demir paralardan daha değersiz) lazım. Bazıları parayı almadan bırakmaz. Hırsızlık çok yaygın değil, ama her yerde olduğu gibi Kahire'de de varmış. Benim ve grubumdakilerin başına bişey gelmedi. Pazarlık adı altında yapılan fahiş ödemeler dışında. El- Halil çarşısında alışveriş yaparken önce etrafı dolaşıp fiyatları öğrenmek lazım en az kaç diyorlarsa onun üzerinden makul bir pazarlık yapmalı. Mısır büyülü bir ülke ... Ben Kahire İskenderiye Giza şehirlerini gördüm. İskenderiye'de sahil boyunca yaşam standardı yüksek gibi duruyor. Ama restoranlar tatmin edici değil. Beklentilere göre değişir tabi. Genel olarak benim izlenimlerim böyle sonuçta karar sizin...
Ben tek başıma Kahire'de gezmek istemem.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,492
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst